Sydney
Wil je meer te weten komen over de Australische stad genaamd Sydney? Lees dan snel verder!
Wanneer je meer te weten wil komen over de Australische stad Sydney ben je hier helemaal op de goede plek. In het artikel dat op deze pagina te vinden is kan je namelijk alles over Sydney vinden! Zo kan je in dit artikel onder andere lezen wat voor bezienswaardigheden er allemaal in Sydney te vinden zijn. Verder kan je in dit artikel ook van alles lezen over hoe je het beste / voordeligste vliegtickets naar Sydney kan boeken. Je kan ook nog een hele hoop andere informatie vinden in dit artikel over de Australische stad genaamd Sydney. Daarom wil ik je ook zeker aanraden om snel verder te lezen wanneer je meer te weten wil komen over Sydney. Door het onderstaande artikel door te lezen kan je namelijk in principe alles over Sydney te weten komen! Vandaar dat het dus zeker een goed idee is om dit artikel (volledig) door te lezen wanneer je meer te weten zou willen komen over de stad Sydney.
Algemene informatie over Sydney
Zoals je waarschijnlijk al wel weet is Sydney een stad die in Australië ligt. Sterker nog, Sydney is zelfs de aller grootste (en waarschijnlijk ook de aller bekendste) stad van heel Australië. Zo wonen er bijvoorbeeld ook (op het moment van schrijven) iets van 4.000.000 mensen in Sydney. Hierdoor is Sydney zelfs de aller grootste stad van het hele continent Oceanië! Hierdoor is Sydney dus een enorm belangrijke plek in het gebied waarin deze stad ligt.
Veder is Sydney tevens ook de aller oudste stad van heel Australië. Deze stad heeft dus ook historisch gezien een erg belangrijke rol gespeeld (in Australië). Wanneer je meer te weten wil komen over de geschiedenis van deze stad wil ik je overigens aanraden om snel verder te lezen! Je kan verder in dit artikel namelijk veel meer gedetailleerde informatie vinden over de geschiedenis van de stad Sydney. Zo kan je hier bijvoorbeeld onder andere lezen hoe deze stad nou eigenlijk is ontstaan.
Je hebt net al kunnen lezen dat er ongeveer iets van 4.000.000 mensen in Sydney wonen. Deze stad heeft dus in totaal iets van 4.000.000 inwoners, waardoor dit dus een miljoenen stad is. Verder heeft deze stad een oppervlakte van iets van ruim 12.000 vierkante kilometer heeft. Deze stad is dus ook qua omvang zeer groot! Dit is dan ook een van de redenen dat deze stad zo indrukwekkend en bijzonder is.
Ondanks dat Sydney (verreweg) de aller grootste stad is van heel Australië is dit overigens niet de hoofdstad van Australië. Deze stad speelt echter toch een zeer belangrijke rol in Australië! Dit is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien dit namelijk dus zoals je net al hebt kunnen lezen de aller grootste stad van geheel Australië is. Wanneer mensen aan een stad in Australië denken is Sydney dan ook vaak de eerste naam die te binnen schiet. Hieruit blijkt dan ook wel dat Sydney ondanks dat het niet de hoofdstad is van Australië toch zeker een van de of misschien zelfs de aller bekendste stad van heel Australië is. Deze stad is namelijk ook over vrijwel de gehele wereld wel bekend. Dit komt overigens onder andere omdat Sydney bijvoorbeeld op economisch en cultureel gebied een van de belangrijkste steden van de gehele wereld is. Vandaar dat dit dus ook een stad is die veel invloed heeft in Australië. Er zijn namelijk bijvoorbeeld vele belangrijke (Australische) bedrijven waarvan het hoofdkantoor in Sydney zit. Verder zijn er sowieso veel (grote) bedrijven in Sydney te vinden. Vandaar dat Sydney ook een groot en belangrijk central business district heeft. Het central business district is namelijk waarschijnlijk het belangrijkste het aller belangrijkste financiële gebied dat in de stad Sydney te vinden is. Het central business district is dan ook het financiële / economische hart van Sydney. In dit central business district werkt dan ook een relatief groot deel van de bevolking van Sydeny. Dit central business district is dus een erg belangrijk gebied binnen de stad Sydney, en ook nog hierbuiten.
In het central business district dat in Sydney te vinden is gaat dus (dagelijks) veel geld om. Dit is dan ook een van de reden dat eigenlijk alle gebouwen die je in het central business district van Sydney vindt allemaal zeer indrukwekkende bouwwerken zijn! Zo staan hier bijvoorbeeld meerdere erg grote en hoge gebouwen die erg veel geld gekost hebben om aangelegd te worden. Daarom kan het dus ook zeker de moeite waard zijn om dit central business district in Sydney te bezoeken wanneer je in deze stad bent! Het is namelijk erg indrukwekkend om in deze wijk rond te lopen door de zeer indrukwekkende infrastructuur die in het central business district van Sydney te vinden is. Persoonlijk kan ik het je dan ook zeker aanraden om het central business district te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen bevinden er trouwens veel grote bedrijven in central business district dat in Sydney te vinden is. Zo heeft bijvoorbeeld ook de Nederlandse bank ABN Amro een vestiging het het central business district van Sydney. Verder zijn er onder andere ook nog een hele hoop andere banken en grote ondernemingen die een vestiging hebben in Sydney. Al deze belangrijke bedrijven en ondernemingen zitten dus allemaal in indrukwekkende panden gevestigd.
Buiten het central business district om heeft de stad Sydney trouwens ook nog een hele hoop andere leuke en bijzondere wijken. Al deze wijken hebben zo hun eigen karakter, waardoor er in al deze wijken een persoonlijke en unieke sfeer hangt. Dit is dan ook één van de dingen die deze stad zo ontzettend leuk maakt! Het kan daarom dus ook zeker de moeite waard zijn om de wijken die je in Sydney kan vinden een beetje gaat verkennen wanneer je in deze stad bent. De meeste mensen kunnen hier namelijk erg van genieten.
De stad Sydney heeft overigens een eigen vliegveld. Dit vliegveld van Sydney heet overigens het Kingsford Smith International Airport. Dit vliegveld werd trouwens al geopend in januari van het jaar 1920, waardoor dit vliegveld één van de aller oudste (publieke) vliegvelden van de wereld is! Het Kingsford Smith International Airport is dan ook best een bijzonder vliegveld. Zo is dit vliegveld bijvoorbeeld al iets van 100 jaar in gebruik. Er zijn weinige andere vliegvelden waar dit ook het geval is. Het Kingsford Smith International Airport is overigens vernoemd naar Charles Kingsford Smith (1897 – 1935). Charles Kingsford Smith was een Australiër die erg belangrijk is geweest in de luchtvaartgeschiedenis van Australië en de rest van de wereld. Vandaar dat er dus voor is gekozen om dit vliegveld dat bij de stad Sydney is aangelegd naar Charles Kingsford te vernoemen. Het Kingsford Smith International Airport is overigens een erg drukke en populaire luchthaven. Er komen jaarlijks namelijk tientallen miljoenen passagiers aan op dit vliegveld! Er zijn dan ook een hele hoop verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar en vanaf Kingsford Smith International Airport aanbieden. Er komen dus (als het goed is) dagelijks zeer veel vluchten aan op dit vliegveld, terwijl er ook heel veel vluchten vanaf deze luchthaven vertrekken. Hierdoor is die vliegveld over het algemeen dus zeer gemakkelijk te bereiken. Omdat de naam van het Kingsford Smith International Airport zo lang is wordt er overigens ook wel eens naar dit vliegveld verwezen als simpelweg het Sydney Airport.
Sydney is overigens een stad die aan de oostkust van Australië ligt. Dit heeft een aantal gevolgen. Zo betekent dit onder andere dat Sydney een (natuurlijke) haven heeft. Deze haven is zeer belangrijk geweest voor Sydney. Deze haven heeft bijvoorbeeld een zeer belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Sydney door de jaren heen. Hierdoor is deze haven dus nog eens extra bijzonder. Deze haven heeft namelijk dus ook historisch gezien een belangrijke rol gehad. Daarom kan het ook zeker leuk zijn om dit havengebied te bezoeken wanneer je in Sydney bent! Hier valt namelijk op de dag van vandaag nog steeds erg veel te beleven. Vandaar dat het dus zeker vrijwel altijd de moeite waard is om deze haven (even) te bezoeken wanneer je in Sydney ben. Het kan namelijk dus erg bijzonder zijn om deze haven te bezoeken wanneer je in (de buurt van) Sydney bent! Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om het havengebied van Sydney te gaan bezoeken wanneer je in deze stad bent. Dit kan namelijk dus een unieke en memorabele ervaring zijn. Zeker aangezien deze haven dus ook historisch gezien een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de stad Sydney. Zo zijn er bijvoorbeeld door de jaren heen vele immigranten via deze haven aangekomen in Sydney die ervoor hebben gezorgd dat Sydney uiteindelijk is uitgegroeid tot de fantastische stad die het op de dag van vandaag is geworden door zich hier in het verleden te vestigen waardoor Sydney zich steeds verder bleef ontwikkelen. Daarom is het dus ook eigenlijk altijd zeker wel de moeite waard om deze haven van Sydney te bezoeken wanneer je in deze stad bent! De natuurlijke haven van Sydney heet overigens Port Jackson en wordt ook wel de Sydney Harbour genoemd.
Wanneer je meer over de haven van Sydney te weten wil komen wil ik je overigens aanraden om snel verder te lezen. Ik ga het verder in dit artikel namelijk nog uitgebreider over deze haven hebben. Daarom is het dus zeker de moeite waard om snel verder te lezen wanneer je meer te weten wil komen over de geschiedenis van Sydney.
Het feit dat Sydney aan de zee ligt betekent overigens ook dat er in en rondom Sydney meerdere stranden te vinden zijn. Dit vinden vele mensen enorm prettig van deze stad! Hierdoor kan je namelijk bijvoorbeeld dagen in de stad goed afwisselen met dagen op het strand wanneer je in Sydney bent. Het bezoeken van het strand wanneer je in Sydney bent is trouwens vrijwel altijd een goed idee. Door het klimaat dat in Sydney heerst wordt het namelijk vrijwel nooit (veel) kouder dan 15 graden in deze stad. Verder kunnen er in de warmere maanden van het jaar in de extreemste gevallen temperaturen van maar liefst 40 graden Celsius worden gemeten in Sydney. In deze stad is het dus eigenlijk altijd wel lekker warm! Hierdoor kan het dus zeer aangenaam zijn om het strand te bezoeken in Sydney. Hier kan je namelijk bijvoorbeeld lekker afkoelen door een verfrissende duik in de zee nemen.
Verder is het trouwens ook zeer goed mogelijk om te surfen in Sydney en omstreken. De golven aan de kust van Sydney zijn namelijk over het algemeen redelijk hoog. Vandaar dat deze stad ook redelijk populair is onder surfers. Je vindt dan ook redelijk veel surfers en surfstranden in Sydney. Wanneer je van surfen en de surfcultuur houdt zit je in Sydney dan waarschijnlijk ook goed op je plek! Je kan daarom trouwens goed leren om te surfen wanneer je in Sydney bent. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende surfscholen in deze stad gevestigd. Verder zijn er in Sydney ook meerdere plekken waar je surfboards kan huren. Vandaar dat je dus prima kan leren surfen wanneer je in Sydney bent. Dit kan dan ook zeker vaak erg leuk zijn om te doen wanneer je in deze stad bent! Zeker wanneer dit iets is dat je altijd al had willen doen.
De zee waar Sydney aan ligt heet trouwens de Tasmanzee. Deze zee is vernoemd naar de Nederlandse Abel Tasman (1603 – 1659). Abel Tasman was trouwens een ontdekkingsreiziger die in dienst was van de Vereenigde Oostindische Compagnie (ook wel de VOC genoemd). In zijn leven heeft Abel Tasman dan ook vele ontdekkingsreizen gemaakt. Zo werd hij ook door de VOC op pad gestuurd om het gebied dat wij tegenwoordig als Oceanië en Australië kennen te gaan verkennen. Vandaar dat er dus is besloten om de zee die aan het onderste deel van de oostkust van Australië ligt de Tasmanzee te noemen. Abel Tasman was namelijk hoogstwaarschijnlijk de aller eerste Europeaan geweest die deze zee heeft bevaren en dus ook al het ware ontdekt heeft (voor de westerse wereld althans). Dit is dus de reden dat er is besloten om deze zee naar Abel Tasman te vernoemen.
Buiten Abel Tasman om zijn er overigens ook nog een aantal andere Nederlanders geweest die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Australië, Sydney en het gebied dat om Australië heen ligt. Nederland heeft dus een redelijk belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Australië en Sydney. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik je trouwens willen aanraden om snel verder te lezen! Ik ga hieronder de geschiedenis van de stad Sydney namelijk uitgebreid bespreken. Hierin komt de rol die Nederlanders in de geschiedenis hebben gespeeld in Sydney en de rest van Australië dan ook zeker aanbod. Door de onderstaande informatie door te lezen kan je dus van alles te weten komen over welke rol Nederlanders en Nederland gespeeld hebben in de geschiedenis van Australië en Sydney!
Op de dag van vandaag heb je trouwens een zeer bruisend nacht / uitgaansleven in de stad Sydney. Zo zijn er bijvoorbeeld redelijk grote uitgaansgebieden in deze stad te vinden die door vele mensen worden bezocht. Wanneer je het leuk vindt om uit te gaan kan het dus zeker de moeite waard zijn om dit ook in Sydney te doen wanneer je in deze stad bent! De meeste mensen vinden het namelijk zeer leuk om in deze stad te gaan stappen. Er zijn zoals je net ook al hebt kunnen lezen meerdere wijken in Sydney waar je dit goed kan doen. Je hebt dan dus ook vele verschillende mogelijkheden wanneer je uit wil gaan in Sydney. Dit is overigens ook één van de redenen waarom het nachtleven in Sydney zo populair is. Het nachtleven van Sydney is namelijk zo uitgebreid dat er eigenlijk voor iedereen wel iets leuks te vinden is wanneer het om uitgaan gaat in de Australische stad Sydney. Vandaar dat vrijwel iedereen er dus ook van kan genieten om uit te gaan in Sydney, waardoor het vaak dus zeker de moeite waard is om uit te gaan in Sydney wanneer je in deze stad bent.
In de stad Sydney komen overigens een hele hoop verschillende culturen voor. Dit is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien deze stad is ontstaan door vele immigranten die naar deze stad toe trokken. De samenleving van Sydney is dan ook zeer multicultureel. Mede hierdoor zijn er ook vele subculturen te vinden in deze stad. Veel mensen vinden dit erg leuk van deze stad. Omdat deze stad zo multicultureel is zijn er namelijk vele verschillende dingen te doen en te beleven in deze stad. Dit is dan ook een van de redenen waardoor Sydney zo’n levendige stad is die een erg unieke identiteit heeft. Vandaar dat veel mensen Sydney dus ook zo’n ontzettend leuke stad vinden. Het feit dat Sydney zo’n multiculturele stad is heeft dan ook veel te maken met de populariteit van de stad Sydney. Hierdoor zijn er namelijk vele verschillende mensen die een bepaalde connectie met deze stad voelen. Het feit dat Sydney zo’n multiculturele stad is heeft deze stad dan ook veel opgeleverd. Er hebben echter ook een aantal verschillende minder goede / plezante gebeurtenissen plaatsgevonden in Sydney doordat deze stad zo multicultureel is. Hier kan je verder in dit artikel echter meer informatie over vinden. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik daarom ook sneller lezen als ik jou was!
Sydney is trouwens eens stad die (net als eigenlijk elke andere stad) opgebouwd uit een hele hoop verschillende wijken. Veel van deze wijken hebben allemaal een beetje hun eigen identiteit. Dit heeft ook te maken met het feit dat Sydney zo’n multiculturele stad is die bestaat uit vele mensen die (oorspronkelijk) uit allerlei verschillende plekken van de wereld komen maar nu in Sydney wonen. Hierdoor heeft de stad Sydney dus een erg uniek en bijzonder karakter dat vele mensen erg kunnen waarderen! Omdat Sydney een stad is die is opgebouwd uit immigranten is deze stad namelijk dus uitgegroeid tot een stad die eigenlijk een soort samensmelting is van zeer vele andere (al bestaande) culturen en zo toch een zelfstandige cultuur geworden is. Hierdoor vind je trouwens ook een hele hoop dingen van andere culturen terug in de cultuur van Sydney, waardoor er wereldwijd vele mensen zijn die (enige) affiniteit hebben met de cultuur van deze stad. Vandaar dat er dus ook hoogstwaarschijnlijk meerdere wijken zijn te vinden in deze stad waar jij jezelf persoonlijk erg prettig voelt.
Inwoners van de stad Sydney worden overigens “Sydneysiders” genoemd. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er miljoenen Sydneysiders. In Sydney wonen namelijk meerdere miljoenen inwoners. Over het algemeen staan Sydneysiders er trouwens om bekend dat ze zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Dit is dan ook een van de redenen waarom het zo enorm prettig is om Sydney te bezoeken! Omdat de meeste inwoners van Sydney zo vriendelijk zij hangt er namelijk een zeer prettige / aangename sfeer in deze stad die je duidelijk kan voelen wanneer je deze stad bezoekt. De meeste inwoners van Sydney zijn dan ook meestal zeker niet te beroerd om je even te helpen met het vinden van de juiste route wanneer je bijvoorbeeld opzoek bent naar een bezienswaardigheid die in de stad Sydney te vinden is. Over het algemeen willen de meeste inwoners van Sydney toeristen namelijk graag helpen. Hierdoor voel je jezelf ook echt welkom in deze stad wanneer je Sydney bezoekt! Dit is dan ook zeker een van de redenen dat het (over het algemeen) zo leuk is om Sydney te bezoeken. Omdat de meeste mensen in deze stad zo vriendelijk zijn is het namelijk erg prettig om in deze stad te zijn!
De stad Sydney is overigens een stad die in New South Wales ligt. Dit is een staat die in Australië ligt. Sterker nog, Sydney is zelfs de hoofdstad van New South Wales! Sydney is dan ook verreweg de aller grootste, oudste belangrijkste en bekendste stad van heel New South Wales. Het is dus vrij logisch dat deze stad de hoofdstad is van deze staat. De naam van deze staat genaamd New South Wales wordt overigens vaak afgekort tot NWS.
Ondanks dat Sydney een zeer grote en drukke stad is kan je in Sydney toch nog relatief veel groen vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld onder andere meerdere parken te vinden in deze stad. Sommige van deze parken zijn overigens enorm groot. Hierdoor heb je dus ook meerdere stukken in Sydney waar je veel groen hebt waardoor je niet eens echt door hebt dat je jezelf in zo’n enorm drukke stad bevindt. Veel mensen vinden het dan ook ontzettend prettig dat je in Sydney meerdere (grote) parken heeft! Hierdoor heb je namelijk bijvoorbeeld ook wat rustigere plekken in deze stad. In deze parken kan je dan ook lekker ontspannen en tot rust komen.
De geschiedenis van Sydney
Zoals je waarschijnlijk al weet is Sydney een erg bijzondere stad. Deze stad heeft dan ook een zeer bijzondere en boeiende geschiedenis. Je hebt eerder in dit artikel overigens ook al kunnen lezen dat Sydney de aller oudste stad is van heel Australië. Deze stad heeft inmiddels dan ook al een lange geschiedenis opgebouwd door de jaren heen. In de geschiedenis van Sydney hebben er mede daardoor een hele hoop memorabele voorgevallen plaats gevonden. Daarom kan het ook erg leuk zijn om meer te weten te komen over de geschiedenis van Sydney. Zeker aangezien je hierdoor ook beter gaat begrijpen hoe deze stad uiteindelijk zo geworden is zoals op de dag van vandaag het geval is. Vandaar dat ik je nu dus meer wil gaan vertellen over de geschiedenis van Sydney. Daarom zou ik ook zeker snel verder lezen wanneer je meer te weten wil komen over de geschiedenis van deze stad! Hieronder kan je namelijk dus veel meer lezen over de geschiedenis van Sydney.
Als het goed is weet je inmiddels al dat Sydney de aller oudste stad is van heel Australië. Deze stad is dan ook al honderden jaren geleden oorspronkelijk ontstaan. De stad Sydney heeft dan ook al redelijk lang de tijd gehad om een bijzondere geschiedenis op te bouwen. Vandaar dat er ook vele interessante dingen zijn gebeurd in de geschiedenis van Sydney.
Voordat de stad die uiteindelijk tot Sydney uitgroeide werd gesticht werd het gebied waar Sydney in ligt overigens eerst al zeer lang bewoond door inheemse volkeren die op Australië woonden. Het gebied waarin Sydney ligt wordt dan ook al duizenden jaren bewoond. Zo zijn er bijvoorbeeld historici die schatten dat de plek waar Sydney ligt al ruim 40.000 jaar wordt bewoond door de oorspronkelijke volkeren die op Australië voorkomen. De plek waar Sydney uiteindelijk ontstaan is wordt dus al ontzettend lang door mensen bewoond! Deze oorspronkelijke bewoners van Australië en het gebied waar Sydney op de dag van vandaag ligt worden overigens de Aboriginals genoemd. Op de dag van vandaag komen er trouwens nog steeds een aantal Aboriginals voor in Australië. De stad Sydney is echter niet door Aboriginals gesticht. Deze stad is namelijk aanvankelijk door Europeanen gesticht die het gebied waarin Sydney ligt gekoloniseerd hadden. Deze inheemse bevolking die Aboriginals worden genoemd woonden dus echter eigenlijk al oorspronkelijk wel al veel langer in dit gebied dan dat de Europeaanse kolonisten die uiteindelijk de nederzetting begonnen die tot Sydney is uitgegroeid door de jaren heen. Deze stad werd alleen dus echter niet gesticht door de mensen die Australië aanvankelijk al zeer lang bewoonde.
Sydney werd echter net als zoveel steden die in deze tijd ontstonden namelijk dus gesticht door Europese (namelijk Engelsen) ontdekkingsreizigers die het gebied waarin Sydney lag eerst ontdekten en daarna ook gingen koloniseren en claimen als landgebied. Vandaar dat Sydney dus eigenlijk voor het grootste gedeelte is ontstaan uit Europese invloeden. Toch kan je op de dag van vandaag ook nog meerdere invloeden van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied terug vinden in Sydney. Deze invloeden zijn dus toch niet volledig verloren gegaan door de Europese kolonisatie van dit gebied. Ondanks dat de nederzetting die uiteindelijk tot het huidige Sydney is uitgegroeid oorspronkelijk werd opgericht door Europeanen kan je dus op de dag van vandaag nog wel gewoon invloeden terugvinden van de oorspronkelijke / inheemse bevolking van het gebied waarin Sydney ligt. Dit is dan ook een van de redenen dat er zo ontzettend veel verschillende culturen voorkomen in Sydney. Vanaf het moment dat Sydney gesticht is wordt deze stad namelijk al blootgesteld aan vele verschillende culturen die oorspronkelijk vanuit allerlei uithoeken van de aarde afkomstig waren. Door de jaren heen is dit zelfs alleen maar erger geworden.
Zoals je net al hebt kunnen lezen leefden er al 40.000 jaar geleden mensen in het gebied waar Sydney later ontstaan is. De stad die uiteindelijk tot het huidige Sydney zou uitgroeien werd echter pas veel later gesticht. De nederzetting die door de jaren heen is uitgegroeid tot de stad Sydney zoals we die op de dag van vandaag kennen werd namelijk officieel gesticht op 26 januari van het jaar 1788. Deze stad bestaat inmiddels dus al een aantal honderd jaar. Vandaar dat Sydney dus ook al een redelijk historische stad is. Destijds werd Sydney overigens oorspronkelijk gesticht door Engelse kolonisten zoals je net ook al eerder hebt kunnen lezen. Voordat deze nederzetting gesticht werd in 1788 bevonden er zich trouwens ook al wel een aantal jaren Europese kolonisten in het gebied waar Sydney uiteindelijk gesticht werd. De baai die uiteindelijk ervoor zorgde dat Sydney werd gevonden genaamd de Botany Bay werd namelijk in het jaar 1770 al voor het eerst ontdekt door Europese ontdekkingsreizigers. In dit jaar stuitte de (bekende en historische) Engelse kapitein genaamd James Cook namelijk dus op de Botany Bay van Sydney. James Cook was dus in het jaar 1770 naar alle waarschijnlijkheid de aller eerste Europeaan die voet aan wal zette op de plek die uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot het huidige Sydney. Vanaf het jaar 1770 zijn er dus ook Europese invloeden te vinden in het gebied waar Sydney in ligt. Vervolgens werd dit gebied dus ook gekoloniseerd door de Engelsen aangezien zij deze kust van Australië als eerste Europeanen gevonden / ontdekt hadden. Uiteindelijk waren het dan dus ook de Engelsen die de nederzetting gesticht hebben die uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot het huidige Sydney.
De nederzetting die aanvankelijk door de Britten werd gesticht in het jaar 1788 die uiteindelijk is uitgegroeid tot het huidige Sydney was trouwens oorspronkelijk een strafkamp. Deze nederzetting was aanvankelijk dus helemaal niet echt bedoeld als woonplek voor normale burgers. In dit strafkamp werden mensen namelijk voor straf geplaatst. Het overgrote gedeelte van de eerste mensen die in Sydney woonden waren hier dus niet vanwege een eigen keuze, maar omdat ze daar verplicht heen werden gestuurd. Sydney was in de eerste instantie dus niet eens echt bedoeld als een nieuwe stad. Deze nederzetting die in het jaar 1788 werd gesticht was namelijk eigenlijk meer een soort gevangenis. Mensen die misdaden hadden begaan in het Verenigd Koninkrijk werden bijvoorbeeld afgevoerd naar het strafkamp waaruit Sydney uiteindelijk ontstaan is.Het is dus best wel bijzonder dat dit strafkamp uiteindelijk is uitgegroeid tot de miljoenenstad zoals we Sydney op de dag van vandaag kennen! Dit was aanvankelijk namelijk helemaal niet het doel van de nederzetting die op deze plek gesticht werd.
Dit strafkamp dat op 26 januari in het jaar 1788 werd gesticht werd destijds overigens gesticht door een meneer die Arthur Phillip (1738 – 1814) heette. Arthur Phillip was een erg invloedrijke Engelsman die dus ook veel invloed had in het gebied waar Sydney ligt. Arthur Phillip heeft dan ook een erg belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van de stad Sydney. Toen dit strafkamp in het jaar 1788 werd opgericht op de plek waar Sydney tegenwoordig ligt was dit trouwens mogelijk de aller eerste Europese nederzetting ooit die in het land dat we tegenwoordig als Australië kennen werd gesticht. Dit maakt het huidige Sydney eigenlijk nog extra bijzonder! Het oprichten van de nederzetting die uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot Sydney was dus eigenlijk als het ware het begin van het huidige Australië. Dit is overigens dan ook de reden dat Sydney de aller oudste stad van het gehele land Australië is.
Uiteindelijk is de nederzetting die uiteindelijk is uitgegroeid tot de huidige stad Sydney dus gesticht door Engelse ontdekkingsreizigers die dit gebied als eerste Europeanen ontdekten en vervolgens koloniseerden. Vandaar dat er op de dag van vandaag ook nog steeds veel Engelse invloeden merkbaar zijn in Sydney (en de rest van Australië). Zo wordt er natuurlijk bijvoorbeeld Engels gesproken door Australiërs. Engels is namelijk de officiële taal van Australië. In Sydney wordt daarom ook Engels gesproken. De Engelse taal die in Sydney en andere delen van Australië wordt gesproken verschilt overigens wel op een aantal punten dan de Engelse taal die in het Engeland wordt gesproken. Zo hebben deze talen bijvoorbeeld allebei een aantal unieke woorden, en het Engelse en Australische dialect verschillen sowieso heel erg van elkaar. De Engelse en Australische taal zijn dus niet helemaal precies hetzelfde.
Wanneer je Engelse taal beheerst kan je echter in principe wel vrijwel alles begrijpen van het Australische Engels dat in Sydney wordt gesproken. Vandaar dat je jezelf dus goed verstaanbaar zou moeten kunnen maken wanneer je goed Engels spreekt. Dit is dan ook erg prettig van deze stad. Hierdoor is het namelijk over het algemeen niet al te lastig om te communiceren met de inwoners van deze stad voor de meeste mensen. Alle straatnamen en plekken in Sydney hebben trouwens ook allemaal een Engelse naam / aanduiding aangezien Engels de officiële taal is die in de stad Sydney en de rest van Australië wordt gesproken. Hieruit blijkt dan ook zeer goed dat dit gebied in eerste instantie door Engelsen gekoloniseerd is.
Het is eigenlijk natuurlijk ook vrij logisch dat je dit op de dag van vandaag nog steeds terug erg duidelijk kan zien in Sydney. Het gebied waar Sydney in ligt werd namelijk uiteindelijk jaren gecontroleerd (in vrij recente geschiedenis) door Engelsen en het Verenigd Koninkrijk. Daarom is het dus vrij logisch dat er op de dag van vandaag nog steeds Engels wordt gesproken in Australië en Sydney en er hier ook nog vele andere Engelse invloeden terug te vinden zijn op de dag van vandaag. De stad is namelijk dus ontstaan door Engelsen, en ook nog eens lang gecontroleerd door mensen die vanuit het Verenigd Koninkrijk waren overgekomen. Sydney en de rest van Australië waren dan ook zeer lang grondgebied van het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk is Australië echter een onafhankelijk land geworden. Vandaar dat Sydney dus tegenwoordig ook (al lang) geen stad meer is die wordt bestuurd door het Verenigd Koninkrijk. Deze stad is namelijk gewoon onderdeel van Australië. De stad Sydney valt dus al redelijk lang niet meer onder het bewind van het Verenigd Koninkrijk. Toch heeft Australië (en Sydney dus ook) nog steeds wel een bepaalde connectie met het Verenigd Koninkrijk. Dit is natuurlijk ook niet zo raar, aangezien deze stad zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is opgericht / gesticht door Engelsen, en vervolgens ook nog eens erg lang is gecontroleerd door het Verenigd Koninkrijk. Daarom is het juist dus vrijwel logisch dat je op de dag van vandaag nog steeds goed in Sydney (en Australië) kan merken dat dit ooit onderdeel was van Engeland.
Toch is Australië en Sydney dus ook al redelijk lang geleden onafhankelijk geworden. Uiteindelijk is Australië (Sydney dus ook) onafhankelijk geworden van het Verenigd Koninkrijk op 1 januari van het jaar 1901. Inmiddels is Australië dus al ruim 100 jaar een zelfstandig land! Sydney is dus al langer dan een eeuw geen onderdeel meer van het Verenigd Koninkrijk. Deze stad heeft echter nog steeds wel (uiteraard) een erg goede band / connectie met het Verenigd Koninkrijk. Zo zijn bijvoorbeeld vele inwoners van Australië op de dag van vandaag nog steeds op een of andere manier verbonden met het Verenigd Koninkrijk. Australië is dus echter toch al lang niet meer in geen enkel opzicht meer afhankelijk en officieel verbonden met het Verenigd Koninkrijk. Dit land heeft alleen wel een enorm grote rol gespeeld in de geschiedenis van dit land!
Toen de nederzetting die uiteindelijk tot Sydney is uitgegroeid werd gesticht (door de Engelsen) heette deze nederzetting trouwens nog geen Sydney. Deze nederzetting had destijds namelijk een hele andere naam. Door de jaren heen is deze naam echter door (tot op het heden) onduidelijke redenen veranderd naar / in Sydney. Het is dus ook niet echt bekend of de naam Sydney enige betekenis heeft. Er is namelijk ook helemaal nog nooit duidelijk of en waar de naam Sydney nou eigenlijk van is afgeleid en wie deze naam aan deze stad gegeven heeft. Dit is vrij bijzonder voor een stad die ongeveer zo lang als Sydney bestaat aangezien er van vele steden die in dezelfde periode als Sydney gesticht zijn wel bekend is waarom / hoe deze steden aan hun naam gekomen zijn en wat deze naam betekent. Bij Sydney is dit dus echter niet het geval. Dit heeft Sydney echter niet tegen te houden om uit te groeien tot een zeer grote en belangrijke stad met een enorme naamsbekendheid.
Nadat de nederzetting die uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot Sydney werd gesticht in het jaar 1788 groeide deze onderneming trouwens direct zeer snel. Zo was de infrastructuur van deze nederzetting bijvoorbeeld enorm verbeterd rond het jaar 1820 ten opzichte van het jaar 1788. Rond het jaar 1820 waren er namelijk al meerdere (verharde) wegen en stenen gebouwen te vinden in deze nederzetting. Toen deze nederzetting slechts iets van 30 jaar bestond was deze onderneming namelijk dus eigenlijk al uitgegroeid tot een klein stadje. In deze periode was het leven in Sydney overigens ook al heel stads. Zo waren er bijvoorbeeld al markten in deze nederzetting rond de jaren 1820. Verder had deze plek destijds ook al een eigen politie eenheid. In deze periode waren er zelfs al banken in Sydney. In deze periode groeide het inwonersaantal van Sydney ook zeer snel! Er kwamen in deze periode namelijk veel Europeanen naar deze nederzetting om hier een nieuw leven te beginnen. Zo kwamen er bijvoorbeeld veel Engelsen en Ieren naar Sydney in deze periode. Veel (Europese) mensen trokken in deze periode namelijk naar dit nieuwe ontdekte continent / land omdat ze hoopte op een beter leven in Australië dan dat ze in Europa hadden. Vandaar dat er dus ook kort nadat Sydney gesticht was al direct vele Europeanen waren die naar de stad Sydney toe emigreerden. Hierdoor groeide Sydney alleen nog maar sneller, en nam het inwonersaantal van deze nederzetting dus snel toe!
In de jaren die volgden trokken er overigens alleen nog maar meer (Europese) mensen naar de stad Sydney. Dit gebeurde zeker vanaf het jaar 1851! In dit jaar werd er namelijk goud gevonden in Sydney. Dit zorgde ervoor dat mensen vanuit de hele wereld naar Sydney toe trokken om hier hopelijk goud te kunnen vinden zodat deze mensen hun eigen persoonlijke (financiële) situaties konden verbeteren. Door deze goudkoorts die in het jaar 1851 toesloeg in Sydney kreeg deze plek dus in een zeer korte tijd alleen nog maar veel meer inwoners die allemaal hoopte om hun leven te verbeteren in deze stad. Hierdoor groeide Sydney en zijn inwonersaantal uitzonderlijk snel, waardoor deze stad dus een explosieve groei doormaakte. Vandaar dat Sydney dus slechts in een erg korte tijd uitgroeide tot een grote en belangrijke plek in de wereld! Het feit dat er in het jaar 1851 goud werd gevonden in Sydney was dan dus ook een zeer belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van deze plek. Hierdoor bleef Sydney zich namelijk explosief ontwikkelen in de eerste tientallen jaren nadat deze nederzetting was opgericht, waardoor Sydney zich dus al snel ontwikkelde in een ware stad. Wanneer er nooit goud zou zijn ontdekt in Sydney zou het dan ook goed mogelijk dat deze stad nooit zo snel zo groot geworden was zoals nu wel gebeurd is doordat er goud werd gevonden in het gebied waar Sydney zich bevindt. Het zou dus goed mogelijk zijn dat het huidige Sydney nooit ontstaan was wanneer er niet kort nadat deze stad was opgericht goud werd gevonden in het gebied waarin deze stad ligt.
Vervolgens hield Sydney maar niet op met groeien. Tijdens de industrialisering van de wereld en de maatschappij bleef de stad Sydney namelijk gewoon hard door groeien. Hierdoor bereikte deze stad aan het begin van de 20ste eeuw al de magische grens van 1.000.000 miljoen inwoners. In slechts iets meer dan 100 jaar wist deze stad dus al 1.000.000 inwoners te verkrijgen! Dit is een erg bijzondere prestatie. Er zijn namelijk weinig andere steden die ook in iets langer dan één eeuw al bestonden uit 1.000.000 bewoners. Omdat Sydney al zo snel 1.000.000 inwoners had behoorde deze stad trouwens ook al zeer snel bij de grotere steden die op de wereld te vinden zijn. Vandaar dat Sydney dus al snel uitgroeide tot een erg belangrijke stad die veel invloed had.
Het feit dat Sydney in de 20ste eeuw hard verder bleef groeien had overigens niet alleen maar met de industrialisering te maken. Een andere belangrijke reden dat er in deze eeuw ook veel mensen naar Sydney toe trokken kwam door de twee wereldoorlogen die in deze eeuw plaatsvonden. Geheel Australië en de stad Sydney speelde namelijk niet bepaald grote rollen in deze twee destructieve oorlogen. Hierdoor was Sydney dus niet echt heftig betrokken bij deze oorlogen, waardoor het in Sydney dus erg veilig was voor deze periode! Daarom trokken veel mensen naar deze stad toen de spanningen in Europa toe begonnen te nemen die uiteindelijk zouden leiden tot het begin van beide wereldoorlogen. Vandaar dat het inwonersaantal van de stad Sydney in de 20ste eeuw dus ook hard verder bleef groeien. Veel mensen gingen namelijk liever in deze stad op dit continent wonen om de narigheid in de rest van de wereld zoveel mogelijk te proberen te vermijden.
Sydney was overigens wel in enige mate betrokken bij de twee wereldoorlogen die plaats vonden in de 20ste eeuw. Dit land was echter lang niet zo heftig in deze oorlog verwikkeld als bijvoorbeeld het geval was in de meeste Europese landen. Zo ontstonden er in het jaar 1942 een aantal conflicten tussen Japan en Australië. Japan had zich namelijk aangesloten bij Nazi-Duitsland, terwijl Australië bij de geallieerden (dit was de oppositie van Nazi-Duitsland) hoorde. Hierdoor leidde dit tot spanningen tussen Australië en Japan, wat vervolgens weer tot een aantal aanvallen leidden van Japan op Sydney. Zo werden er in 1942 bijvoorbeeld buitenwijken van Sydney gebombardeerd door de Japanners. Verder voerde de Japanners in dit jaar ook nog eens een aanval uit op de haven van Sydney door middel van onderzeeërs. Sydney was dus toch in enige mate betrokken in de Tweede Wereldoorlog. De verwoesting en negatieve invloeden van deze oorlog was in Sydney echter veel minder groot dan in vele andere steden in de wereld. Hierdoor was de Tweede Wereldoorlog dus redelijk mild in Sydney. Vandaar dat het dus ook niet zo vreemd was dat in deze periode vele mensen naar deze stad toe trokken vanuit andere plekken in de wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag namelijk bijvoorbeeld vrijwel elke Europese stad helemaal in puin! Er waren dan ook vele mensen (onder andere) in Europa die hun woning en (bijna) al hun bezittingen verloren. Hierdoor was het dus erg aanlokkelijk voor vele mensen om proberen opnieuw te beginnen in Sydney om hier een nieuw leven op te bouwen.
Sydney (en geheel Australië) was overigens ook in enige mate betrokken bij de Eerste Wereldoorlog. Er zijn namelijk een paar honderdduizend Australische mannen die mee hebben gevochten in de Eerste Wereldoorlog in de naam van het Verenigd Koninkrijk. Het overgrote deel van deze mannen overleefde de Eerste Wereldoorlog overigens niet, en keerde dus niet terug naar Australië toen deze oorlog beëindigd werd. Op deze manier werd Australië (en dus ook Sydney) nadelig beïnvloed door de Eerste Wereldoorlog. Er stierven tijdens deze oorlog namelijk dus bijvoorbeeld ook meerdere (mannelijke) inwoners van Sydney. Hierdoor waren er dus ook vele inwoners van Sydney die familieleden kwijt raakten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze stad was echter geen echt onderdeel van het strijdtoneel van de Eerste Wereldoorlog. Hierdoor was deze stad dus een stuk veiliger dan vele andere steden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sydney raakte dan ook niet echt beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog terwijl vele andere steden in de wereld wel zwaar beschadigd raakte tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vandaar dat er tijdens en rond de Eerste Wereldoorlog ook vele mensen waren (voornamelijk vanuit Europa) die naar Sydney toe trokken. Dit was in deze periode namelijk een relatief veilig en rustige
Ook (kort) na de Tweede Wereldoorlog waren er trouwens veel mensen uit Europa die naar Sydney emigreerden. Door de Tweede Wereldoorlog lag namelijk (onder andere) vrijwel geheel Europa in puin. Veel Europeanen hadden daarom ook helemaal geen plek meer om te wonen aangezien hun huis verwoest was tijdens de oorlog. Verder waren er ook vele mensen die grote delen van hun familie kwijt waren geraakt door deze oorlog, en dus eigenlijk niemand meer hadden waarvoor ze in Europa zouden willen blijven wonen. Vandaar dat er na deze oorlog ook veel mensen ervoor kozen om bijvoorbeeld naar Sydney te emigreren nadat de Tweede Wereldoorlog over was om in deze stad een nieuw leven te beginnen. Na de Tweede Wereldoorlog waren er daarom dus ook weer vele mensen die naar Sydney toe trokken. Zo waren er in deze periode bijvoorbeeld ook meerdere Nederlanders die dit ook deden. Nederland was namelijk wel erg betrokken geweest van de Tweede Wereldoorlog. Daarom zijn er dus na de Tweede Wereldoorlog meerdere Nederlanders hebben besloten om naar Sydney te emigreren om hier vervolgens als het ware op nieuw te kunnen beginnen. Dit is dan ook een van de redenen dat er op de dag van vandaag nog steeds meerdere mensen in Sydney wonen die hun roots in Nederland hebben liggen. Op de dag van vandaag kan je deze invloeden daarom zelfs soms nog terug zien wanneer je in Sydney bent. Zo zijn er bijvoorbeeld nog meerdere mensen die in Sydney wonen die een Nederlandse achternaam hebben. Op deze manier kan je dus eigenlijk tegenwoordig nog steeds dingen uit de geschiedenis van Sydney terug zien in deze stad. Dit is dan ook een van de redenen waarom het zo leuk is om meer te weten te komen over de geschiedenis van Sydney wanneer je deze stad ooit gaat bezoeken!
Uiteindelijk is Sydney vervolgens aan het einde van de 20ste en het begin van de 21ste eeuw uitgegroeid tot de stad zoals die er op de dag van vandaag bij ligt. Deze stad heeft zich de afgelopen namelijk nog steeds verder weten te ontwikkelen. Op de dag van vandaag groeit Sydney dan ook nog steeds verder. Vanaf het begin van de 21ste eeuw is het inwonersaantal van Sydney dan ook nog langzaam maar zeker gegroeid. Zelfs de afgelopen jaren is de groei van de stad Sydney dus nog steeds gewoon gaande. Hierdoor is Sydney door de (recente) jaren heen dus verder gegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen. Op de dag van vandaag vertoont de stad Sydney dan ook nog steeds een (lichte) groei. Deze stad ontwikkeld zich tegenwoordig dan ook gewoon rustig nog steeds verder. Hier lijkt op dit moment de komende jaren overigens geen verandering in te komen. Sydney is namelijk zoals je al eerder hebt kunnen lezen een zeer prettige, indrukwekkende, bijzondere en leuke stad. Daarom zijn er dus ook op de dag van vandaag nog vele mensen die graag in Sydney zouden willen gaan wonen. Vandaar dat de kans klein lijkt dat de groei van het inwonersaantal van de stad Sydney de komende jaren gaat afnemen. Hier is namelijk dus geen enkele aanwijzing voor. Vandaar dat de geschiedenis van Sydney de komende jaren waarschijnlijk alleen nog maar indrukwekkender gaat worden! Uiteindelijk is het uiteraard wel afwachten hoe deze stad zich nou nog gaat ontwikkelen in de toekomst. Op dit moment ziet de toekomst van deze stad er echter rooskleurig uit.
In de recente geschiedenis van Sydney hebben overigens trouwens wel ook een aantal redelijk tragische gebeurtenissen plaatsgevonden. Zo was deze stad bijvoorbeeld in het jaar 2005 het toneel van een grote rassenrel. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is Sydney namelijk een zeer grote stad met vele verschillende groepen mensen met andere culturele achtergronden. Dit is een van de dingen die de stad Sydney zo leuk maakt. In 2005 begonnen er echter een aantal spanningen te ontstaan tussen een aantal verschillende culture groepen die in Sydney voorkomen. Hierdoor braken er dus op 11 december van het jaar 2005 rassenrellen uit in Sydney waarbij meerdere mensen met een Midden-Oosters uiterlijk werden aangevallen. In deze periode kwamen er namelijk veel straatbendes voor in Sydney die (grotendeels) bestonden uit mensen die afkomstig waren uit het land genaamd Libanon dat in het Midden-Oosten ligt. Hierdoor waren er vele inwoners van Sydney die genoeg hadden van mensen uit het Midden-Oosten die in hun ogen de stad Sydney achteruit brachten. Er waren dus vele spanningen tussen mensen met een achtergrond in het Midden-Oosten en andere inwoners van Sydney in deze stad. Deze spanningen zorgden er uiteindelijk voor dat deze rellen uitbraken in Sydney op 11 december van 2005.
Deze rellen die plaats vonden in Sydney op 11 december in 2005 liepen jammer genoeg redelijk uit de hand. Zo werd er redelijk wat schade aangericht tijdens deze rellen. Tijdens deze rellen werden overigens ook door veel mensen agressief gedrag vertoond richting politie agenten en ambulancepersoneel. Er werd tijdens deze rellen dus een redelijk grote ravage aangericht in Sydney. Deze rellen die plaatsvonden in Sydney op 11 december van 2005 is dus een van de minder mooie momenten uit de (recente) geschiedenis van de stad Sydney. Sinds deze tragische gebeurtenissen die in het jaar 2005 plaatsvonden in Sydney hebben er echter gelukkig geen vergelijkbare situaties meer plaats gevonden in deze stad. De laatste jaren zijn er dan ook nooit meer vergelijkbare spanningen geweest in deze stad. Sinds het jaar 2005 zijn er dus gelukkig geen (vergelijkbare) tragische gebeurtenissen geweest die in Sydney hebben plaatsgevonden. De afgelopen jaren is Sydney dan ook een zeer veilige stad geweest! Ondanks dat er dus nog best recent zo’n treurig incident heeft plaats gevonden in de stad Sydney was dit meer een incident, zeker aangezien het er niet op lijkt dat er de komende jaren nog zo’n gebeurtenis op 11 december in 2005 nog plaats gaat vinden. Dit lijkt dus echt een incident geweest te zijn dat door zeer onfortuinlijke momenten was ontstaan.
Bezienswaardigheden die in Sydney te vinden zijn
In de stad Sydney zijn een hele hoop bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Het kan erg leuk zijn om (een aantal van) deze bezienswaardigheden te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent! Persoonlijk kan ik je trouwens zeker aanraden om ook echt daadwerkelijk deze bezienswaardigheden te gaan bezoeken wanneer je naar Sydney toe gaat. Dit kunnen namelijk erg bijzondere / mooie ervaringen en herinneringen zijn! Het is dan ook vaak zeker de moeite waard om (een paar van) de bezienswaardigheden die in Sydney te vinden zijn te bezoeken.
Ik wil je nu hieronder daarom ook meer gaan vertellen over de bezienswaardigheden die in Sydney kan vinden. Ik heb hieronder namelijk een overzicht gemaakt van (een aantal) van de bezienswaardigheden die in de stad Sydney te vinden zijn. Door de onderstaande informatie door te lezen kan je dan ook meer te weten komen over de bezienswaardigheden die in Sydney te vinden zijn. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik dus snel verder lezen als ik jou was! Wanneer je het onderstaande overzicht doorleest kom je namelijk alles te weten over een hele hoop van de verschillende bezienswaardigheden die in de Australische stad Sydney te vinden zijn. Hierdoor kan je dus een goed beeld krijgen over wat voor soort bezienswaardigheden er allemaal in deze stad zijn, en welke van deze bezienswaardigheden jou persoonlijk interessant lijken!
Het Sydney Opera House
De aller bekendste bezienswaardigheid van de stad Sydney is eigenlijk wel gegarandeerd het Opera House dat in Sydney te vinden is. Dit is namelijk een bouwwerk dat werkelijk over de gehele wereld bekend is! Vrijwel iedereen kent dit bouwwerk dan ook wel. Vandaar dat vrijwel iedereen die Sydney gaat bezoeken ook wel lang het Opera House gaan om dit bouwwerk eens in het echt te kunnen zien. Eigenlijk iedereen die (voor de eerste keer) naar Sydney gaat lijkt het namelijk wel leuk om het Opera House eens in het echt te kunnen zien na dit bouwwerk waarschijnlijk vaak op bijvoorbeeld de televisie of in films gezien te hebben. Daarom is het dus ook vaak erg leuk om het Opera House een bezoekje te brengen wanneer je in Sydney bent! Persoonlijk kan ik je dus zeker aanraden om dit bouwwerk te gaan bekijken wanneer je in deze stad bent.
Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen heeft het Verenigd Koninkrijk enorm veel invloed gehad in Sydney en de rest van Australië. Vandaar heet het Sydney Opera House dan ook zo. Dit is namelijk een Engelse naam, aangezien er in Australië nog steeds Engels wordt gesproken doordat deze stad is gesticht door Engelsen. In het Nederlands wordt er echter ook wel eens naar dit bouwwerk verwezen als de Opera van Sydney. Wereldwijd staat dit bouwwerk echter veel beter bekend als het Sydney Opera House. Vandaar dat ik dit bouwwerk daarom ook het Sydney Opera House noem in plaats van de Opera van Sydney. Over het algemeen staat dit bouwwerk namelijk (wereldwijd) beter bekend onder deze naam. In Sydney zelf noemt iedereen dit gebouw dan ook bijvoorbeeld het Sydney Opera House.
Misschien heb je al door de naam van het Sydney Opera House door dat er in dit bouwwerk onder andere regelmatig opera’s plaatsvinden. Dit gebouw wordt echter zeker niet uitsluitend gebruikt voor opera’s. Er zijn namelijk ook nog een hele hoop andere dingen die plaats vinden in het Sydney Opera House. Hier vinden bijvoorbeeld ook vele optredens voor van andere kunstvormen. In dit bouwwerk vinden dan ook regelmatig dans, theater of andere muziekgerelateerde optredens plaatst. Er valt dus meer dan genoeg te beleven in het Sydney Opera House. Er zijn dan namelijk zeer regelmatig allerlei evenementen die plaatsvinden in dit gebouw. Zoals je misschien al is opgevallen is het Sydney Opera House echter wel een bouwwerk dat voornamelijk voor culture / kunstzinnige doeleindes bedoeld is. Alle voorstellingen / optredens / concerten die in het Sydney Opera House te zien zijn hebben dan ook allemaal iets met kunst en cultuur te maken. Het Sydney Opera House is dan ook een van de aller bekendste en grootste culture instellingen van geheel de wereld! Dit is ook een van de redenen dat dit zo’n bijzonder bouwwerk is. Dit komt echter natuurlijk ook omdat dit gebouw een zeer bijzonder en uniek uiterlijk heeft. Iedereen weet namelijk bijna wel hoe dit bouwwerk eruit ziet. Hieronder kan je trouwens meer informatie vinden over hoe dit iconische gebouw nou eigenlijk aan dit uiterlijk komt.
Het Sydney Opera House is overigens ontworpen door een Deense architect. Dit bouwwerk is namelijk ontworpen door Jørn Utzon (1918 – 2008). Het Sydney Opera House is trouwens zonder twijfel het aller bekendste bouwwerk dat Jørn Utzon ooit ontworpen heeft. Toch heeft Jørn Utzon in zijn leven ook nog een hele hoop andere bijzondere en bekende bouwwerken ontworpen buiten het Sydney Opera House om. Deze gebouwen die door Jørn Utzon ontworpen zijn staan trouwens in vele verschillende landen van de wereld. De meeste van deze bouwwerken staan echter in Denemarken, wat op zich natuurlijk niet zo raar is aangezien Jørn Utzon oorspronkelijk uit Denemarken komt en dus ook een Deen is zoals je net al hebt kunnen lezen. Jørn Utzon heeft het overgrote deel van zijn leven dan ook in Denemarken doorgebracht. Vandaar dat het dus best logisch is dat de meeste bouwwerken die door Jørn Utzon zijn ontworpen in Denemarken te vinden zijn. Dit geldt echter dus niet voor het Sydney Opera House.
Inmiddels begint het Sydney Opera House trouwens ook al best wel een historisch bouwwerk te worden! De bouw van het Sydney Opera House begon namelijk al op 1 maart van het jaar 1959. Dit is inmiddels dus al iets van 60 jaar geleden! De bouw van het Sydney Opera House duurde overigens wel redelijk lang. Dit bouwproces werd namelijk uiteindelijk pas in het jaar 1973 afgerond. Vervolgens werd de Sydney Opera House trouwens officieel geopend op 20 october van het jaar 1973. Destijds op 20 october van het jaar 1973 werd dit bouwwerk overigens geopend door koningin Elizabeth II, die de koningin van het Verenigd Koninkrijk is. Hieruit blijkt dus nogmaals dat de zeer langdurige en stevige connectie die Australië heeft met het Verenigd Koninkrijk nog steeds bestaat, ondanks dat Australië onafhankelijk is geworden van het Verenigd Koninkrijk. De bouw van het Sydney Opera House duurde overigens in totaal dus iets van 14 jaar. Het bouwen van dit gebouw nam dus redelijk veel tijd in beslag. Dit is natuurlijk niet zo vreemd, aangezien het Sydney Opera House niet bepaald een doorsnee gebouw is en dus een ingewikkeld bouwproces heeft gekend. Verder is dit ook nog eens een erg grot gebouw.
Dit bouwproces van het Sydney Opera House kostte trouwens ook zeer veel geld! In totaal heeft dit in totaal namelijk honderden miljoenen gekost. Uiteindelijk is dit bouwwerk dit bedrag echter waarschijnlijk wel gewoon waard geweest. Het Sydney Opera House is namelijk door de jaren heen uitgegroeid tot het aller meest iconische bouwwerk van heel Sydney, en waarschijnlijk zelfs van heel Australië en Oceanië! Verder wordt dit gebouw ook nog eens zeer intensief gebruikt. Het lijkt er ook op dat dit gebouw in de toekomst nog zeer lang gebruikt gaat kunnen worden. Daarom ben ik persoonlijk dus ook van mening dat ondanks dat het erg veel geld heeft gekost om het Sydney Opera House te bouwen dat dit toch zeker dit bedrag waard was. Het Sydney Opera House is namelijk door de jaren heen uitgegroeid tot een waar boegbeeld van de stad Sydney! Wanneer de meeste mensen aan de stad Sydney denken is het Opera House dan ook meestal het aller eerste of een van de aller eerste dingen bij deze mensen te binnen schiet.
Bij de bouw van het Sydney Opera House is overigens gebruik gemaakt van een aantal verschillende soorten bouwmaterialen. Vandaar dat het Sydney Opera House dus een gebouw is dat uit verschillende materialen bestaat. Dit is één van de vele redenen dat het Sydney Opera House zo’n bijzonder en uniek bouwwerk is! Hierdoor heeft dit gebouw namelijk een zeer unieke en karakteristieke uitstraling. Dit komt onder andere door alle verschillende materialen die zijn gebruikt voor de bouw van het Sydney Opera House. Zeker aangezien de materialen die gebruikt zijn voor de bouw van het Sydney Opera House geen materialen zijn die in alle doorsnee gebouwen gebruikt worden.
Het Sydney Opera House is overigens zoals je al eerder hebt kunnen lezen een redelijk groot bouwwerk. Dit bouwwerk bestaat dan ook uit meerdere verschillenden concertzalen. Er kunnen dus tegelijkertijd meerdere evenementen / optredens plaats vinden in het Sydney Opera House. Dit is dan ook een van de redenen dat het Sydney Opera House een gebouw is waar erg veel gebeurd / plaats vindt. Alle zalen die in dit gebouw te vinden zijn hebben overigens allemaal zeer veel zitplaatsen. Zo zijn er in dit pand bijvoorbeeld zalen met bijna 3000 zitplekken, zalen met ongeveer 1500 zitplaatsen en nog meerdere zalen met elk meerdere honderden zitplaatsen. In het Sydney Opera House vind je namelijk (onder andere) ook nog een zaal met 398 zitplekken en een zaal met 364 plekken. In dit gebouw is dus meer dan genoeg ruimte voor meerdere grote concerten / voorstellingen tegelijkertijd.
Je kan in dit pand overigens ook nog eens meerdere horecagelegenheden vinden. Zo zitten er bijvoorbeeld meerdere restaurants en cafés / bars te vinden in dit gebouw. In dit gebouw zit ook nog eens een studio om muzieknummers op te kunnen nemen. Het Sydney Opera House is dus echt zeer groot! Zo heeft dit gebouw een lengte van 183 meter en een breedte van 120 meter. Verder heeft dit gebouw (op sommige punten) een hoogte van 65 meter. Dit maakt het Sydney Opera House eigenlijk no extra indrukwekkend en bijzonder. Wanneer je dit gebouw in het echt ziet is dit namelijk vaak mede doordat dit gebouw zulke grote afmetingen heeft erg indrukwekkend! Het is overigens mogelijk om een tour te krijgen door het Sydney Opera House. Wanneer je dit gebouw eens goed van binnen zou willen bekijken is dit dus mogelijk. Het kan dan ook zeker leuk zijn om dit te doen wanneer je in Sydney bent. Het kan namelijk erg leuk en leerzaam zijn om een tour te krijgen door het Sydney Opera House!
Wanneer je te weten wil komen hoe het Sydney Opera House eruit ziet wil ik je overigens aanraden om even naar de onderkant van dit artikel te scrollen. Hier kan je namelijk een foto vinden waarop het Opera House dat in Sydney te vinden is staat afgebeeld. Door de afbeelding die aan de onderkant van dit artikel te vinden is te bekijken kan je er dus achter komen hoe het Opera House dat in Sydney staat er precies uitziet. Op deze afbeelding staat dit bouwwerk namelijk dus afgebeeld zoals je net al hebt kunnen lezen. Daarom is het dus zeker de moeite waard om deze betreffende afbeelding van onder aan dit artikel even te bekijken wanneer je wil weten hoe het Sydney Opera House er nou eigenlijk (ook alweer) uitziet!
Een van de redenen dat het Sydney Opera House zo’n ontzettend bijzonder bouwwerk is blijkt trouwens erg goed uit het feit dat dit bouwwerk is opgenomen op de werelderfgoedlijst. De werelderfgoedlijst is een lijst die is opgebouwd uit de aller bekendste en belangrijkste bouwwerken en andere bijzondere bezienswaardigheden die op aarde te vinden zijn. Vandaar dat het dus ook redelijk bijzonder is dat het Sydney Opera House onderdeel is van de werelderfgoedlijst! Alleen een zeer selecte groep bezienswaardigheden van over de gehele wereld zijn namelijk op genomen op de werelderfgoedlijst. Het is dan dus ook redelijk bijzonder dat het Sydney Opera House onderdeel is van deze werelderfgoedlijst. Dit is overigens het geval sinds het jaar 2007. In dit jaar werd het Sydney Opera House namelijk opgenomen in deze werelderfgoedlijst. Het duurde dus niet heel erg lang voordat dit bouwwerk werd toegevoegd aan deze prestigieuze lijst, aangezien de bouw van het Sydney Opera House pas klaar was in het jaar 1973. In totaal duurde het dus ongeveer iets van 34 jaar voordat er werd besloten dat het Sydney Opera House zo’n bijzonder bouwwerk was dat zeker op de werelderfgoedlijst hoorde, waardoor dit bouwwerk uiteindelijk dan uiteindelijk ook in 1973 werd toegevoegd aan deze lijst. Hiervoor was dit bouwwerk overigens al wel te gevoegd aan de lijst van nationale monumenten van Australië. Dit gebeurde namelijk al op 12 juli van het jaar 2005. Deze lijst is echter uiteraard lang niet zo prestigieus als de werelderfgoedlijst, aangezien deze lijst alleen maar gaat over het land Australië terwijl de werelderfgoedlijst over de gehele wereld gaat.
Je kan het Sydney Opera House overigens terug vinden in de wereldberoemde haven van Sydney. Dit bouwwerk ligt dan ook aan het water. Je kan een bezoekje aan deze historische en iconische haven de stad Sydney dan dus ook zeer goed combineren met een bezoekje aan het Sydney Opera House. Het feit dat het Sydney Opera House in de haven van de stad Sydney ligt maakt dit bouwwerk overigens nog eens extra bijzonder. De haven van Sydney is namelijk (zoals je al eerder hebt kunnen lezen) een erg iconische, historische en ook nog eens een erg drukke haven. Hierdoor is dit ook een erg vaak bezochte haven. Vandaar dat er dus ook sowieso veel mensen zijn die het Sydney Opera House zien wanneer ze de stad Sydney doormiddel van de haven betreden. Dit is dan ook een van de redenen dat dit gebouw door de jaren heen zo bekend en iconisch geworden is. Het feit dat dit bouwwerk staat op een plek waar sowieso al veel mensen komen heeft hier eigenlijk sowieso wel aan bijgedragen. Zo zie je dit bouwwerk bijvoorbeeld al erg snel wanneer je deze stad komt binnen gevaren. Dit heeft dan ook zeker ongetwijfeld een (grote) rol gespeeld in het feit dat het Sydney Opera House het boegbeeld is geworden van de stad Sydney!
De Royal Botanic Gardens
Een ander goed voorbeeld van een bijzondere bezienswaardigheid die in Sydney te vinden is heten de Royal Botanic Gardens. Het kan daarom ook zeker de moeite waard zijn om de Royal Botanic Gardens te bezoeken wanneer je in Sydney bent! Dit is namelijk vaak een zeer leuke ervaring. Vandaar dat er dus ook vele mensen zijn die de Royal Botanic Gardens bezoeken wanneer ze de stad Sydney bezoeken. Het kan namelijk dus een erg memorabele ervaring zijn om deze Royal Botanic Gardens te bezoeken wanneer je in of rondom Sydney bent! Vandaar dat ik je dus persoonlijk ook zeker kan aanraden om (even) langs de Royal Botanic Gardens te gaan wanneer dit een mogelijkheid wanneer je in (de buurt van) Sydney bent. Dit is namelijk dus eigenlijk altijd wel de moeite waard. Verder liggen de Royal Botanic Gardens ook redelijk centraal in de stad Sydney. Vandaar dat het dus over het algemeen sowieso niet al te veel moeite is om deze Royal Botanic Gardens te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent.
Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen kan je in Sydney trouwens redelijk veel groen terugvinden. Hier dragen de Royal Botanic Gardens zeker aan bij! De Royal Botanic Gardens die in Sydney staan is namelijk een verzameling van een hele hoop verschillende (grote) tuinen. Gardens is dan ook het Engelse woord voor “tuinen”. Al deze tuinen zijn opgebouwd uit grote en verschillende hoeveelheden flora. Er komen dan ook een hele hoop verschillende planten en bloemen voor in de Royal Botanic Gardens die in de Australische stad Sydney te vinden zijn. Zo wordt er geschat dat er in de Royal Botanic Gardens die in Sydney te vinden zijn maar liefst meer dan 1.000.000 verschillende stuks bomen en planten te vinden zijn! Deze tuinen zijn dus een enorme indrukwekkende verzameling van vele verschillende soorten vegetatie.
Deze tuinen bevinden zich trouwens zoals je net ook al hebt kunnen lezen midden in de stad Sydney. Hierdoor zijn deze tuinen ook redelijk bijzonder. Sydney is namelijk een redelijk grote en drukke stad, maar toch vind je dus zulke grote tuinen midden in deze stad. Het feit dat je zo’n grote verzameling van planten, bloemen, struiken en bomen kan vinden in de stad Sydney is dan ook redelijk uniek. In de meeste steden die ongeveer even groot zijn als Sydney vind je namelijk niet zulke grote plekken met natuur midden in deze steden. Deze grond wordt namelijk vaak als erg waardevol gezien, waardoor hier meestal eerder gebouwen dan tuinen worden neergezet. Dit is dan dus ook zeker een van de redenen dat deze tuinen zo bijzonder en indrukwekkend zijn. Vandaar dat deze tuinen dus ook behoren tot een van de meest bezochte attracties van geheel Sydney!
Dit heeft misschien ook wel te maken met het feit dat je deze tuinen gratis kan bezoeken. Verder zijn de Royal Botanic Gardens over het algemeen ook het gehele jaar geopend. Vandaar dat het dus vrij gemakkelijk / toegankelijk is om de Royal Botanic Gardens te kunnen bezoeken. Dit is dan ook één van de redenen dat deze tuinen zo vaak bezocht worden. Vele andere (toeristische) attracties / bezienswaardigheden die in Sydney die in Sydney te vinden zijn kunnen namelijk niet zomaar gratis bekeken worden. Het zou dus zeer goed kunnen dat het feit dat je de Royal Botanic Gardens gratis kan bezoeken bijdraagt aan het feit dat de Royal Botanic Gardens behoren tot de best bezochte en bekendste plekken van heel Sydney! Zo kwamen er in het jaar 2016 bijvoorbeeld ruim 3.500.000 bezoekers in de Royal Botanic Gardens die in Sydney te vinden zijn. Mede omdat toegang tot deze tuinen gratis is kan het overigens ook zeker de moeite waard zijn om langs de Royal Botanic Gardens te gaan wanneer je in de stad Sydney bent. Je hebt hierdoor namelijk vrij weinig te verliezen wanneer je deze tuinen gaat bekijken.
Je hebt net trouwens al kunnen lezen dat de Royal Botanic Gardens die in Sydney te vinden zijn een centrale ligging hebben in deze stad. Deze tuinen liggen verder ook zeer dicht bij de befaamde haven van Sydney. Deze tuinen liggen dan ook op een zeer drukke plek in Sydney. De haven van Sydney is namelijk een belangrijk deel van deze stad. Vandaar dat de Royal Botanic Gardens trouwens ook redelijk dicht bij het wereldberoemde Sydney Opera House liggen. Zoals je net al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen ligt deze namelijk in de haven van Sydney.
Verder liggen deze tuinen overigens ook grenst aan het centrale zakengebied dat in de stad Sydney te vinden is. Deze Royal Botanic Gardens liggen dus echt midden in het stedelijke gebied van Sydney. Deze tuinen liggen verder ook net iets ten zuid oosten van het Sydney Opera House. Vandaar dat je een bezoekje aan de Royal Botanic Gardens en het Sydney Opera House dus ook zeer goed met elkaar kan combineren. Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om dit te doen wanneer je zowel de Royal Botanic Gardens en het Sydney Opera House allebei wel zou willen zien!
Een andere reden waarom de Royal Botanic Gardens die in Sydney te vinden zijn redelijk bijzonder en indrukwekkend zijn is overigens omdat deze tuinen inmiddels al redelijk oud zijn. Deze tuinen bestaan namelijk al redelijk lang! Hierdoor zijn de Royal Botanic Gardens die in Sydney te vinden zijn dus extra bijzonder. Deze tuinen werden namelijk al gesticht in het jaar 1816 door een meneer genaamd Lachlan Macquarie (1762 – 1824) die in deze periode bepaalde wat er gebeurde in dit gebied. Destijds was Lachlan Macquarie namelijk de gezagshebber in New South Wales, wat de staat is waarin Sydney den dus ook de Royal Botanic Gardens liggen. Toen de Royal Botanic Gardens destijds werden gesticht waren deze tuinen echter nog heel erg anders dan op de dag van vandaag. Zo werden de Royal Botanic Gardens bijvoorbeeld in eerste instantie gesticht om voornamelijk planten en boomsoorten te onderzoeken. Toen de Royal Botanic Gardens werden opgericht was de naam van deze tuinen overigens ook anders dan op de dag van vandaag het geval is. Deze tuinen kregen namelijk pas in het jaar 1959 de naam “Royal Botanic Gardens’. Aanvankelijk werden de Royal Botanic Gardens dus eigenlijk alleen maar opgericht voor een wetenschappelijk doeleinde. Vervolgens ontwikkelde deze tuinen zich door de jaren heen ontzettend. Dit kwam onder andere omdat er in de geschiedenis al meerdere personen zijn geweest die zeggenschap hebben gehad over de Royal Botanic Gardens en een erg belangrijke rol speelden bij de ontwikkeling van deze tuinen. Zo werden deze tuinen bijvoorbeeld enorm veel ontwikkeld onder het bewind van Charles Moore (1820-1905), die tussen de jaren 1848 en 1896 de directeur was van de Royal Botanic Gardens. In totaal was Charles Moore dus iets van 48 jaar de baas over de Royal Botanic Gardens die in de stad Sydney te vinden zijn. In deze periode ontwikkelde deze tuinen zich dus zoals je net al hebt kunnen lezen enorm goed. In deze periode begonnen de Royal Botanic Gardens dan ook erg de vorm de krijgen die deze tuinen op de dag van vandaag nog steeds hebben. In de tijd dat Charles Moore de directeur was van de Royal Botanic Gardens zat er overigens ook een tijdje een dierentuin in / bij deze tuinen. Tussen de jaren 1862 en 1883 zat er namelijk een dierentuin bij deze tuinen. Dit was zelfs de aller eerste dierentuin die ooit in Sydney te vinden was. Deze dierentuin werd echter uiteindelijk verplaatst van deze plek in het jaar 1883. Op de dag van vandaag is deze dus niet meer te vinden bij de Royal Botanic Gardens.
De mensen die Charles Moore opvolgden als directeur van de Royal Botanic Gardens waren / zijn overigens ook zeer invloedrijk in de geschiedenis en de ontwikkeling van deze tuinen. Zo was de chronologische opvolger van Charles Moore die Joseph Henry Maiden heette ook verantwoordelijk voor vele uitbreidingen en ontwikkelingen van de Royal Botanic Gardens. Vervolgens werden deze tuinen in de jaren die volgden overigens dus nog steeds verder ontwikkeld waardoor deze tuinen er uiteindelijk uit zijn gaan zien zoals op de dag van vandaag het geval is. Door de jaren heen hebben de Royal Botanic Gardens dus veel ontwikkelingen doorgemaakt. Dit is echter natuurlijk ook niet heel vreemd aangezien deze tuinen al ruim 200 jaar bestaan!
Mede omdat de Royal Botanic Gardens zo groot zijn kan je een hele hoop verschillende dingen doen en beleven in deze tuinen. Zo zijn deze tuinen bijvoorbeeld onder andere zeer populair onder mensen die hier gaan sporten. Deze tuinen zijn hier namelijk uitstekend voor geschikt. Zeker wanneer je deze tuinen vergelijkt met de drukke straten van Sydney die je in andere delen van deze stad terug vindt. Vandaar dat er dus ook vele mensen zijn die de Royal Botanic Gardens gebruiken als plek om te sporten. Hier zijn de Royal Botanic Gardens namelijk dus zeer geschikt voor. Dit komt namelijk onder andere omdat er ontzettend veel ruimte in deze tuinen is om te sporten. Verder zijn deze tuinen ook nog eens een stuk rustiger en minder chaotisch dan de meeste andere delen van Sydney zoals je net ook al hebt kunnen lezen. Veel mensen vinden het ook erg prettig om te trainen in de natuur / openlucht. Vandaar dat je dus ook erg goed kan sporten in de Royal Botanic Gardens. Er zijn dan vandaar dus vele mensen die hier ook gebruik van maken. Zo zijn er bijvoorbeeld dagelijks meerdere mensen die gaan hardlopen in de Royal Botanic Gardens. In deze tuinen worden buiten hardlopen om echter ook nog andere sporten beoefend. Dit is dan ook een van de dingen waar de Royal Botanic Gardens (op de dag van vandaag) veel voor gebruikt worden door met name de inwoners van deze stad.
Je hebt trouwens al kunnen lezen dat de Royal Botanic Gardens die in Sydney te vinden zijn er groot zijn. In totaal zijn deze tuinen dan ook al met al maar liefst 30 hectare groot! Kortom, de Royal Botanic Gardens die in Sydney te vinden zijn nemen dus erg veel ruimte in beslag, en zijn daardoor dus ook erg ruim. De Royal Botanic Gardens zijn dan ook opgebouwd uit een aantal verschillende tuinen. Dit is namelijk dus niet een grote tuin. Vandaar dat deze tuinen dus ook de Royal Botanic Gardens en niet de Royal Botanic Garden heet. Dit is namelijk meervoud. Deze tuinen horen echter wel allemaal bij elkaar en liggen dan ook aan elkaar. Zo zijn deze tuinen bijvoorbeeld wel gewoon goed aan elkaar verbonden. Vandaar dat de Royal Botanic Gardens toch wel een soort één geheel zijn. Hierdoor zijn deze tuinen ook zo uitzonderlijk groot!
De Royal Botanic Gardens zijn trouwens zo groot dat er in deze tuin nog veel meer is te vinden dan alleen een aantal tuinen. Zo kan je in de Royal Botanic Gardens bijvoorbeeld ook een aantal horecagelegenheden zoals een restaurant en een bar / café vinden in deze tuinen. Het is dus mogelijk om een hapje te eten en / of een drankje te doen in de Royal Botanic Gardens. Je kan in de Royal Botanic Gardens trouwens zelfs een officiële winkel vinden van de Royal Botanic Gardens waar je allerlei spullen kan aanschaffen die iets te maken hebben met de Royal Botanic Gardens. Verder hebt je ook nog eens een zeer bijzondere bibliotheek in de Royal Botanic Gardens. Zo is deze bibliotheek inmiddels bijvoorbeeld al redelijk oud! Deze bibliotheek werd namelijk al in het jaar 1852 opgericht. Deze bibliotheek heet overigens de Daniel Solander Library. Omdat de Daniel Solander Library al zo lang bestaat heeft deze bibliotheek dan ook al veel jaren de tijd gehad om te groeien. Hierdoor is de Daniel Solander Library dan ook een bibliotheek waar ontzettend veel kennis is opgeslagen. Deze bibliotheek staat overigens volledig in het teken van fauna (dit is een verzamelnaam voor onder andere planten, bomen en struiken). Je kan in deze bibliotheek dan ook een hele hoop informatie vinden over fauna! Mede hierdoor is deze bibliotheek ook zo bijzonder. Verder is dit overigens ook nog eens de aller oudste bibliotheek van heel Australië die volledig in het teken van planten, bomen en struiken staat. Hierdoor is deze bibliotheek dus ook extra bijzonder en heeft deze bibliotheek zo veel te bieden. Buiten deze bibliotheek om zijn overigens ook nog meerdere andere opmerkelijke / bijzondere bouwwerken te vinden in de Royal Botanic Gardens.
In de Royal Botanic Gardens vind je dus veel meer dan alleen maar een hele hoop verschillende soorten vegetatie. Verder zijn er namelijk bijvoorbeeld ook nog meerdere vijvers te vinden in deze tuinen. Vandaar dat het dus ook zeker erg leuk kan zijn om de Royal Botanic Gardens een te bezoeken! In deze tuinen is namelijk dus al met al meer dan genoeg te doen. Hierdoor is het dus vaak erg leuk om deze tuinen te bezoeken wanneer je in Sydney bent. Er zijn namelijk weinig andere plekken op de wereld die je goed kan vergelijken met deze tuinen. Vandaar dat de Royal Botanic Gardens dus erg uniek zijn.
In dit artikel heb je ook al kunnen lezen dat de Royal Botanic Gardens die je in Sydney kan vinden het gehele jaar geopend zijn. Deze tuinen hebben echter wel openings en sluitingstijden. Deze tuinen zijn dus niet 24 uur per dag open. Hier moet je dus wel rekening mee houden wanneer je de Royal Botanic Gardens wil gaan bezoeken die in Sydney te vinden zijn. Zeker aangezien de openingstijden van deze tuinen verschillend zijn per maand. Hierdoor is het dus wel verstandig om even na te gaan wat de openingstijden van de Royal Botanic Gardens precies zijn wanneer je van plan bent om deze Royal Botanic Gardens te gaan bekijken als je ooit eens in Sydney bent. Op deze manier voorkom je namelijk dat je deze tuinen niet in kan wanneer je naar deze tuinen wil gaan afreizen om deze eens te bekijken! Het is daarom dus ook zeker vaak de moeite waard om te checken wanneer de Royal Botanic Gardens precies open zijn wanneer je deze tuinen wil gaan bezoeken.
De Taronga Zoo
Het kan ook erg leuk zijn om de Taronga Zoo te bezoeken wanneer je in de Australische stad Sydney bent. De Taronga Zoo is namelijk de aller grootste dierentuin die in heel Sydney te vinden is! Er valt dan ook meer dan genoeg te beleven en te zien in deze dierentuin. Daarom kan het dus ook zeker leuk zijn om deze dierentuin eens te bezoeken wanneer je in Sydney bent. Dit is dan ook de reden dat ik je nu meer over deze dierentuin wil gaan vertellen. Deze dierentuin is namelijk erg interessant en bijzonder, en daarom er valt dan ook veel over de Taronga Zoo in Sydney te vertellen! Vandaar dat ik je nu dus ook graag meer over deze dierentuin zou willen gaan vertellen. Wanneer je meer te weten wil komen over de Taronga Zoo die in Sydney te vinden is wil ik je daarom ook zeker aanraden om snel verder te lezen voor meer informatie over deze dierentuin. Hieronder kan je namelijk dus veel meer over deze dierentuin lezen.
De Taronga Zoo die in Sydney te vinden is kan zoals je net al hebt kunnen lezen erg leuk zijn om te bezoeken. Dit komt onder andere omdat deze dierentuin erg bijzonder is! Zo is deze dierentuin inmiddels bijvoorbeeld al redelijk oud. Deze dierentuin werd namelijk al oorspronkelijk opgericht in het jaar 1916. Uiteindelijk werd de Taronga Zoo immers officieel geopend op 7 oktober van het jaar 1916. Deze dierentuin bestaat dus al langer dan een eeuw! Hierdoor heeft deze dierentuin inmiddels ook al (veel) historische waarde. Omdat deze dierentuin al zo lang bestaat heeft deze dierentuin door de jaren heen overigens vele ontwikkelingen door gemaakt. Zo is er bijvoorbeeld door de jaren heen erg veel geld geïnvesteerd in deze dierentuin, waardoor deze dierentuin er uiteindelijk zo is bij komen te liggen zoals op de dag van vandaag het geval is. Zo waren er bijvoorbeeld eerst “slechts” een aantal honderden verschillende dieren te bewondere in de Taronga Zoo toen deze dierentuin werd geopend op 7 oktober van het jaar 1916. Tegenwoordig zijn dit er echter veel meer! Hier kan je verder in dit artikel overigens meer over lezen. Wanneer je hier meer over te weten wil komen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen.
Het woord Taronga betekent overigens “mooi uitzicht” in de taal van de aboriginals (aboriginals is de benaming voor het volk dat oorspronkelijk in Australië en dus ook in het gebied waar het huidige Sydney ligt woonde).
Verder is de Taronga Zoo trouwens een dierentuin die erg groot is. Sterker nog, dit is de aller grootste dierentuin van geheel Sydney! Deze dierentuin heeft dan ook een oppervlakte van maar liefst 28 hectare. Vandaar dat er zeer veel (verschillende soorten) dieren te vinden zijn in deze dierentuin. In de Taronga Zoo leven dan ook duizenden dieren, en honderden verschillende soorten dieren. Er zijn dus echt enorm veel dieren te bewonderen in deze dierentuin. Dit is dan ook zeker een van de dingen die de Taronga Zoo zo bijzonder en indrukwekkend maakt. Omdat er zo veel verschillende soorten dieren te vinden zijn in de Taronga Zoo vindt overigens vrijwel iedereen het leuk om deze dierentuin te bezoeken! De kans is namelijk erg leuk dat er in deze dierentuin (meerdere) dieren zijn te bewonderen die je leuk vindt. Vandaar dat het dus ook vaak zeker de moeite waard kan zijn om deze dierentuin te bezoeken wanneer je in Sydney bent. Wanneer je het normaliter leuk vindt om dierentuinen te bezoeken wil ik je daarom persoonlijk ook zeker aanraden om de Taronga Zoo daadwerkelijk te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent! Waarschijnlijk vind je dit dan namelijk zeker de moeite waard. De diersoorten die in deze dierentuin te vinden zijn is overigens heel erg divers en uiteenlopend. Er komen echter onder andere vele dieren voor in deze dierentuin die ook in het wild leven in Australië. De Taronga Zoo heeft echter ook vele dieren die oorspronkelijk eigenlijk helemaal niet in het land Australië leven.
Buiten dieren om zijn er ook nog een aantal andere dingen te vinden in de Taronga Zoo. Zo heb je bijvoorbeeld ook een restaurant / café in deze dierentuin. Vandaar dat je dus ook een hapje kan eten en drinken in deze dierentuin. Wanneer je naar de Taronga Zoo gaat hoef je dus niet per se zelf eten en drinken mee te nemen. Verder kan je ook een winkel vinden in deze dierentuin waar je allerlei producten kan aanschaffen die te maken hebben met deze dierentuin en dieren. Hier kan je dus leuk een souvenirtje kopen. Dit winkeltje verkoopt namelijk zeker een aantal leuke producten!
Deze dierentuin bevindt zich overigens dicht bij de erg bekende haven van Sydney. Vandaar dat je een bezoek aan deze haven dus ook goed kan combineren met een bezoekje aan de Taronga Zoo wanneer dit allebei dingen zijn die je wel zou willen zien wanneer je de stad Sydney bezoekt! Deze dierentuin ligt overigens niet letterlijk in Sydney. De Taronga Zoo ligt namelijk eigenlijk officieel in Mosman, wat een voorstadje is van Sydney. Door de jaren heen is Mosman eigenlijk gewoon onderdeel geworden van Sydney zelf. Deze dierentuin is dan ook gewoon zeer gemakkelijk te bereiken wanneer je in Sydney bent. Vandaar dat ik de Taronga Zoo dus heb opgenomen in dit overzicht.
Port Jackson
Port Jackson is ook een bijzondere bezienswaardigheid die je in Sydney kan vinden. Dit is namelijk de (natuurlijke) haven die in Sydney te vinden is. Je hebt eerder in dit artikel trouwens ook al het een en ander kunnen lezen over deze haven. Zo heb je bijvoorbeeld al onder andere kunnen lezen dat dit een zeer bijzondere haven is die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van de stad Sydney. Dit is dan ook een van de redenen waarom het erg leuk kan zijn om (even) naar Port Jackson te gaan wanneer je in of rondom Sydney bent. Zo heeft deze haven namelijk dus bijvoorbeeld historisch gezien enorm veel waarde. Persoonlijk kan ik je daarom dus ook zeker aanraden om deze haven ook echt daadwerkelijk te bezoeken wanneer je naar Sydney toegaat. Er valt in deze haven namelijk erg veel te zien en te beleven. Vandaar dat het vaak dus zeker de moeite waard is om Port Jackson te bezoeken wanneer je in Sydney bent.
Port Jackson staat trouwens (tegenwoordig) ook wel bekend als de Sydney Harbour, wat Sydney Haven of Haven van Sydney betekend in het Engels. Wanneer het over de Sydney Harbour gaat wordt er dus over dezelfde plek gesproken als wanneer het gaat over Port Jackson. Dit is goed om te weten wanneer je Sydney inderdaad daadwerkelijk ooit gaat bezoeken! Er zijn namelijk dus ook vele mensen die Port Jackson de Sydney Harbour noemen. Hier moet je dus wel rekening mee houden. Deze plek wordt binnen deze stad namelijk bijvoorbeeld ook vaak Sydney Harbour in plaats van Port Jackson genoemd. Soms kan dit voor verwarring zorgen wanneer je niet weet dat de Sydney Harbour en Port Jackson dezelfde plek zijn.
De Port Jackson ligt overigens in een inham in het land Australië die aan de Tasmaanse zee ligt. Dit is dan ook een natuurlijke haven. In deze inham liggen trouwens een aantal (kleine) eilandjes. Al deze eilandjes hebben hun eigen namen. Deze eilandjes zijn echter heel erg klein en worden dus niet echt bewoond. Dit betekent echter niet dat het niet ontzettend leuk kan zijn om deze eilandjes te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent! Hier valt namelijk nog steeds veel te zien en te beleven. Al deze eilandjes zijn namelijk bijvoorbeeld verschillend van elkaar, en hebben dus allemaal iets anders te bieden. Zo is er op een van deze eilanden die in Port Jackson ligt bijvoorbeeld een grote scheepswerf te vinden. Het gaat hierbij om Cockatoo Island trouwens. Dit eiland is gewoon te bereiken vanuit Sydney met een pont. Verder is Cockatoo Island door de jaren heen overigens ook nog voor meerdere doeleinden gebruikt buiten een scheepswerf om. Zo heeft dit eiland bijvoorbeeld ook ooit een gevangenis gehad. Zo heeft elk eiland(je) dat in de haven van Sydney ligt dus wel een eigen geschiedenis / verhaal en een eigen functie / rol. Vandaar dat het dus ook zeker leuk kan zijn om (een van) deze eilandjes te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent. Zeker aangezien dit plekken zijn waar de meeste mensen niet zo snel zullen komen.
Zoal je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is Port Jackson historisch gezien een een zeer belangrijke plek! Op de plek waar Port Jackson ligt is namelijk ooit de aller eerste Europese kolonie / nederzetting is gesticht op Australië. Deze werd zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen gesticht in het jaar 1770 door een Engelsman genaamd James Cook. Vandaar dat deze plek dus een belangrijke rol heeft in de geschiedenis van Australië (en de rest van de wereld). Deze plek is dus ook echt enorm belangrijk in de geschiedenis van de stad Sydney. Deze plek heeft namelijk door de jaren heen een erg belangrijke rol gespeeld in het ontstaan en de ontwikkeling van deze stad! Het is dan eigenlijk ook helemaal niet heel vreemd dat deze haven op de dag van vandaag nog steeds een erg belangrijke rol heeft binnen Sydney. Vandaar dat er bijvoorbeeld ook een paar erg bekende bouwwerken te vinden zijn in deze haven.
Zo staat bijvoorbeeld natuurlijk het wereldberoemde Sydney Opera House in deze haven. Verder staat ook de Sydney Harbour Bridge in dit gebied. Je kan verder in dit artikel trouwens veel meer informatie vinden over de Sydney Harbour Bridge. Wanneer je meer over dit bouwwerk te weten wil komen wil ik je dus zeker aanraden om verder te lezen! Twee van de aller bekendste bouwwerken die in de stad Sydney te vinden zijn staan dus in deze haven. Alleen dit is voor vele mensen al een reden om deze haven te gaan bezoeken wanneer ze in Sydney zijn.
Op de dag van vandaag komen er overigens ook nog steeds vele schepen aan in de Sydney Harbour, Zoals dit honderden jaren geleden ook al gebeurde. Zo komen er bijvoorbeeld tegenwoordig nog steeds vele (enorm grote) cruiseschepen aan in deze haven. Voor veel mensen die Sydney (voor de eerste keer) gaan bezoeken is de Sydney Harbour dus ook het aller eerste deel wat deze mensen in het echt van de stad deze stad te zien krijgen. Dit is trouwens al jaren zo. Deze haven wordt namelijk dus al jaren door mensen bezocht met de boot, waardoor dit dus voor vele mensen het aller eerste deel van de stad Sydney is wanneer ze deze stad gaan bezoeken. Dit maakt de haven van Sydney ook zeker extra bijzonder en indrukwekkend! Dit heeft namelijk bijvoorbeeld bijgedragen aan het feit dat deze haven bij vele mensen al snel in hun hoofd opkomt wanneer ze aan de stad Sydney denken.
Het zou overigens ook goed kunnen dat deze haven in de toekomst ook gewoon een belangrijke rol blijft houden. Dit is echter onmogelijk om met 100% zekerheid te garanderen. Uiteindelijk kan je namelijk natuurlijk nooit met zekerheid voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Op dit moment lijkt het er echter wel nog gewoon op dat deze haven de komende tijd nog gewoon erg belangrijk blijft voor Sydney.
Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is Port Jackson historisch gezien enorm belangrijk! Er hebben dan ook voor de jaren heen vele gebeurtenissen plaatsgevonden in deze haven die later historisch gezien enorm belangrijk bleken! Zo vond er bijvoorbeeld een aanval plaats die gericht was op Port Jackson tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het jaar 1942 vond er dan ook een slag om deze haven plaats. Deze slag om de Sydney Harbour vond namelijk plaats de nacht van 31 mei op 1 juni. Dit was trouwens een conflict tussen Japan en Australië In deze nacht van 31 mei op 1 juni voeren er namelijk 3 Japanse onderzeeërs binnen in de Sydney Harbour. Deze hadden slechte intenties. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had Japan zich namelijk aangesloten bij Duitsland, terwijl Australië onderdeel was van de Geallieerden. Vandaar dat deze twee landen tijdens de Tweede Wereldoorlog dus tegenstanders waren. Deze slag om de Sydney Harbour die plaatsvonden in de nacht van 31 mei op 1 juni was echter niet ontzettend spectaculair. Deze 3 Japanse onderzeeërs werden namelijk al snel onderschept. Hierbij kwamen overigens wel ongeveer iets van 20 (Australische) mensen om het leven. Dit was toch best een ingrijpende en een tragische gebeurtenis! Dit is dan uiteindelijk dus ook zeker een memorabel moment gebleken uit de geschiedenis van de Sydney Harbour. Vandaar dat ik dit nu ook even wilde bespreken. Gelukkig is deze gebeurtenis is trouwens destijds niet geëscaleerd. Dit had namelijk grote negatieve ingrijpende gevolgen kunnen hebben voor Sydney en andere plekken.
Tegenwoordig is het overigens zo dat er ieder jaar tijdens de jaarwisseling enorm veel feestelijke activiteiten zijn in de Sydney Harbour. Zo komen hier dus bijvoorbeeld tijdens de jaarwisseling eigenlijk altijd enorm veel mensen bij een om samen deze bijzondere gebeurtenis te gaan vieren. Daarom kan het dus ook zeker erg leuk gaan om hier (even) te gaan kijken wanneer je tijdens oud en nieuw in Sydney bent! Dit is namelijk vaak een erg leuke en memorabele ervaring. Hier hangt dan namelijk meestal echt een enorm prettige en gezellige sfeer, en zijn vaak erg mooie en indrukwekkende vuurwerkshows te bewonderen. Er zijn dan ook vele mensen die naar deze vuurwerk show gaan kijken met een boot die ze ergens in deze haven aanmeren. Vandaar dat ik je dus persoonlijk ook zeker kan aanraden om (even) te gaan kijken in de Sydney Harbour wanneer je in Sydney bent tijdens de jaarwisseling!
Er zijn (jaarlijks) overigens ook nog een hele hoop andere activiteiten en evenementen die georganiseerd worden in de stad Sydney. Mede hierdoor is er eigenlijk altijd wel wat te beleven in deze haven. Dit maakt deze haven dus nog eens extra leuk en interessant. Zo is er bijvoorbeeld een jaarlijkse zeilrace genaamd Sydney to Hobart Yacht Race die jaarlijks van start gaat in deze haven. Deze zeilrace wordt overigens al sinds het jaar 1945 georganiseerd! Normaal begint deze race trouwens op de Tweede Kerstdag.
De Sydney Harbour Bridge
Wanneer je in Sydney bent kan het ook zeker de moeite waard zijn om de Sydney Harbour Bridge te gaan bezoeken / bekijken. Dit is namelijk ook een van de bezienswaardigheden die in Sydney te vinden zijn. Sterker nog, dit is zelfs een van de aller bekendste en meest iconische bouwwerken van deze stad! De Sydney Harbour Bridge is dan een erg bijzonder bouwwerk. Vandaar dat het dus vaak zeker de moeite waard is om de Sydney Harbour Bridge te bezoeken wanneer je in Sydney bent. Er is namelijk meer dan genoeg bijzonders te zien wanneer je de Sydney Harbour Bridge bezoekt. Zoals je (net) al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is de Sydney Harbour namelijk een erg bijzondere plek. Je kan waarschijnlijk al wel zien aan de naam van de Sydney Harbour Bridge dat dit een brug is die in deze haven ligt. De omgeving waar de Sydney Harbour Bridge in ligt is dan ook erg bijzonder, en voegt zeker wat toe aan dit bouwwerk. Dit neemt echter niet weg dat de Sydney Harbour Bridge opzichzelfstaand al een erg bijzonder en indrukwekkend bouwwerk is.
Vandaar dat de Sydney Harbour Bridge dus ook gewoon zeker op zichzelf gezien al een bezienswaardigheid is de vele mensen graag willen zien wanneer ze Sydney gaan bezoeken. Daarom willen vele mensen deze brug dan ook zien wanneer ze (voor de eerste keer) in Sydney zijn. Dit kan namelijk een erg bijzonder en mooi beeld zijn. De meeste mensen hebben dan ook uitsluitend leuke herinneringen aan het bezoeken van de Sydney Harbour Bridge! Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om deze Sydney Harbour Bridge ook daadwerkelijk te gaan bezoeken en bekijken wanneer je in Sydney bent. Dit is namelijk vaak voor vele mensen een hoogtepunt van hun bezoek aan Sydney! Na deze brug al vaak op andere plekken gezien te hebben vinden de meeste mensen het namelijk erg leuk om deze brug eens in het echt te kunnen waarnemen wanneer ze Sydney bezoeken.
Een reden dat de Sydney Harbour Bridge zo bijzonder is komt overigens ook door het feit dat deze brug inmiddels al redelijk oud is. Deze brug is namelijk al een tijdje geleden gebouwd. Zo begon de bouw van de Sydney Harbour Bridge dan ook al op 28 juli in het jaar 1923. Destijds waren er overigens al zeer lang plannen om hier deze brug te gaan bouwen. In het jaar 1815 begonnen namelijk al de eerste plannen op te duiken voor het bouwen van een brug op de plek waar de Sydney Harbour Bridge zich bevindt! De plannen voor deze brug begonnen dus al ruim 100 jaar voordat deze bouw dus ook daadwerkelijk begon. Zo zou zo’n brug, wat destijds al helemaal een indrukwekkend was aangezien de technieken om dit soort bouwwerken te maken destijds nog niet al te ver ontwikkeld waren namelijk een goed symbool zou zijn voor de stad Sydney om een sterke / krachtige uitstraling te krijgen! Slechts een aantal nadat deze stad ontstaan was (Sydney werd zoals je al eerder hebt gelezen gesticht in het jaar 1770) kwamen er dus daarom al plannen om een grote en indrukwekkende brug te gaan bouwen in de Sydney Harbour om de noordelijke oever van deze haven (direct) met de zuidelijke oever van deze haven te verbinden. Er zijn dus slechts een aantal jaar nadat de stad Sydney ontstaan was al ideeën geweest om hier een brug te gaan bouwen die hier uiteindelijk dus ook is gekomen in de vorm van de Sydney Harbour. Het is dan ook niet heel gek dat hier na een tijdje daadwerkelijk de Sydney Harbour Bridge is gebouwd! Dit duurde echter dus nog wel een tijdje ten opzichte van het moment dat de eerste plannen begonnen te ontstaan om zo’n brug te bouwen.
Ondanks dat de eerste plannen om een brug te gaan bouwen op de plek waar al rond het jaar 1815 ontstonden werd de bouw van de Sydney Harbour uiteindelijk zoals je net al hebt kunnen lezen pas gestart in het jaar 1923. Destijds werd deze bouw overigens om een aantal verschillende redenen gestart. Zo was dit namelijk bijvoorbeeld een erg goede manier om deze stad beter met elkaar te verbinden. Door de bouw van deze brug werden namelijk het noordelijke deel van Sydney beter verbonden met het zuidelijke deel, aangezien je niet meer helemaal om het water heen hoefde te gaan van vanuit het noorden van deze stad naar het zuidelijke deel te gaan. Zo droeg de bouw van deze brug bijvoorbeeld heel erg veel bij aan de infrastructuur en de leefbaarheid van deze stad!
Een andere belangrijke reden waarom er uiteindelijk werd besloten om de Sydney Harbour Bridge te gaan bouwen was echter dat dit enorm veel werkgelegenheid genereerde. Veel mensen kregen namelijk werk door de bouw van deze brug! Dit was zeker een groot voordeel dat kwam kijken bij de bouw van deze brug. Hierdoor werd er namelijk dus bijvoorbeeld zeer veel werk gecreeërd voor vele inwoners die destijds in de stad Sydney woonde. Dit was overigens zeker het geval aangezien de Sydney Harbour Bridge een enorm groot bouwwerk is waren er namelijk dus erg veel mensen nodig bij de bouw van deze brug. Vandaar dat er dus destijds toen deze brug gebouwd werd vele mensen uit Sydney waren die mee geholpen hebben aan de bouw van deze brug. De bouw van deze brug was dus ook goed voor de economie van deze stad. Dit was zeker erg belangrijk aangezien de Sydney Harbour Bridge juist is gebouwd in een periode dat er een recessie gaande was in Sydney. Hierdoor waren er in deze periode dus eigenlijk veel mensen die zonder baan zaten. Omdat de bouw van de Sydney Harbour Bridge zoveel werk opleverde werd dit probleem echter dus gelukkig voor vele mensen opgelost! Het feit dat de bouw van de Sydney Harbour Bridge zoveel werk genereerde was destijds dan ook echt een zeer belangrijke reden om de bouw van deze brug ook daadwerkelijk ingang te zetten.
Aangezien de bouw van de Sydney Harbour Bridge al zo lang in de maak was voordat deze brug er ook daadwerkelijk kwam zijn er overigens ook vele verschillende mensen geweest die een rol hebben gespeeld in het proces om deze brug hier ook uiteindelijk te krijgen. Het is daarom dus lastig om te zeggen welk individu nou echt verantwoordelijk is geweest voor het ontstaan van de Sydney Harbour Bridge. Deze brug is hier namelijk uiteindelijk door veel verschillende mensen gekomen. Het is echter wel (algemeen) bekend dat Dorman Long de onderneming was die verantwoordelijk is geweest voor de bouw van de Sydney Harbour Bridge. Dit is oorspronkelijk een Engelse onderneming die zich bezighoudt met allerlei verschillende soorten activiteiten. Het bouwen van enorm grote bruggen is echter wel echt een specialiteit waar deze onderneming in gespecialiseerd is! Vandaar dat de Sydney Harbour Bridge dus een zeer goede en imposante brug geworden is. Er zijn door Dorman Long overigens dan ook (wereldwijd) nog zeer veel andere erg bijzondere in indrukwekkende bruggen gebouwd. De Sydney Harbour Bridge is echter zonder twijfel een van de bekendste en meest indrukwekkende bruggen die door deze onderneming gebouwd is. Dit is eigenlijk ook niet zo vreemd, aangezien de Sydney Harbour Bridge ongetwijfeld behoort tot de meest iconische bruggen van de gehele wereld! Er zijn wereldwijd namelijk weinig bruggen die de Sydney Harbour Bridge kunnen overtreffen.
Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is de bouw van de Sydney Harbour Bridge begonnen op 28 juli van het jaar 1923. Je hebt echter nog niet kunnen lezen wanneer deze burg af was. Dit wil ik daarom nu gaan vertellen. Uiteindelijk was de bouw van de Sydney Harbour Bridge af in het jaar 1932. Uiteindelijk was deze bouw namelijk klaar op 19 januari van 1932. In totaal duurde de jaar van de Sydney Harbour Bridge dus iets van 10 jaar lang. Vervolgens werd deze brug overigens officieel geopend op zaterdag 19 maart, nadat deze brug veilig was verklaard. Bij deze officiële opening waren trouwens vele mensen aanwezig. Dit was namelijk een hele gebeurtenis die veel mensen wilde meemaken. Er wordt dan ook zelfs geschat dat ongeveer iets van 80% van alle mensen die op dat moment in Sydney woonde meededen aan de feestelijke activiteiten die gepaard gingen met de opening van de Sydney Harbour Bridge. De opening van deze brug was om verschillende redenen dan ook een erg memorabele gebeurtenis. Vanaf het moment dat deze brug geopend is zijn er dus al vele mensen die naar deze brug gaan kijken.
Het feit dat de Sydney Harbour Bridge een bouwwerk is dat veel mensen graag eens in het echt willen zien is overigens niet heel erg vreemd. Dit is namelijk echt een zeer indrukwekkend bouwwerk. Zo is deze brug bijvoorbeeld echt enorm groot! Deze brug heeft namelijk enorme afmetingen. Dit is natuurlijk ook noodzakelijk, aangezien deze brug een enorm grote hoeveelheid water moet overbruggen. Zo heeft deze brug bijvoorbeeld een lengte van maar liefst 1149 meter. De Sydney Harbour Bridge is dus ruim een kilometer lang! Verder heeft deze brug ook (op sommige plekken) erg hoog. De hoogte van deze brug is echter wel heel erg afhankelijk per deel van deze brug. Deze brug is trouwens overal eigenlijk wel erg hoog. Vandaar dat deze brug dus ook zo groot is. Zo is het hoogste deel van deze brug bijvoorbeeld maar liefst 134 meter hoog ten opzichte van de zeespiegel! Hierdoor behoort de Sydney Harbour Bridge tot een van de aller hoogste bruggen van de gehele wereld. Verder is deze brug ook zeer breed. De Sydney Harbour Bridge heeft namelijk een breedte van iets van 50 meter. In totaal is deze brug dan ook 48.8 meter breed. Hierdoor was de Sydney Harbour Bridge zelfs de aller breedste brug van geheel de wereld tot in het jaar 2012! Deze brug behoort met zijn 1149 meter overigens ook tot de aller langste bruggen van de gehele wereld Kortom, dit is dus echt een enorm bouwwerk, wat zeker bijdraagt aan het feit dat de Sydney Harbour Bridge zo’n enorm imposant bouwwerk is. Hierdoor kijk je namelijk bijvoorbeeld echt tegen deze brug op wanneer je deze in et echt ziet!
Aangezien deze brug zo groot is zijn er trouwens ook vele mensen die deze brug tegelijkertijd kunnen gebruiken. Zo kunnen er tegelijkertijd vele auto’s over deze brug heen rijden. Verder heeft deze brug ook plek voor fietsers en voetgangers. Je hoeft dus niet per se met de auto te zijn wanneer je met de auto over deze brug heen wil gaan. Sterker nog, wanneer je over de Sydney Harbour Bridge gaat met de auto moet je hier geld voor betalen terwijl dit gratis is wanneer je met de fiets of lopend gebruik wil maken van de Harbour Bridge. Het kost trouwens ongeveer iets van 1,5 Australische dollar om een keer over deze brug heen te gaan. Het exacte bedrag dat je dan moet betalen is echter afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Je moet dan namelijk tol betalen. Dit is dus zeker niet extreem duur! Er zijn overigens zelfs trainrails op deze brug. Het is dus ook mogelijk om over de Sydney Harbour Bridge te gaan met een trein! Wanneer je over de Sydney Harbour Bridge heen wil gaan heb je dus een aantal verschillende mogelijkheden om dit te doen.
Omdat de Sydney Harbour Bridge in de Sydney Harbour ligt bevindt dit bouwwerk zich overigens ook zeer dichtbij het wereldberoemde bouwwerk genaamd het Sydney Opera House. Vandaar dat je een bezoekje aan de Sydney Harbour Bridge dus ook echt enorm goed kan combineren met een bezoekje aan het Sydney Opera House. Wanneer je deze bouwwerken beiden graag zou willen zien wanneer je in Sydney bent kan je dit dus goed in een keer doen! Op deze manier kan je dus ook tijd besparen. Je hoeft dan namelijk niet twee keer af te reizen naar het zelfde gebied. Daarom is het dus zeker aan te raden om ook daadwerkelijk zowel de Sydney Harbour Bridge en het Sydney Opera House te gaan bekijken wanneer je naar de Sydney Harbour gaat en allebei deze bouwwerken wel zou willen zien.
Mede door de ligging van de Sydney Harbour Bridge is dit bouwwerk trouwens echt een boegbeeld geworden van de stad Sydney. Doordat deze brug in de haven van Sydney ligt kan je deze brug namelijk al vanuit vele plekken zien liggen voordat je daadwerkelijk aankomt in deze stad. Voor vele mensen die bijvoorbeeld na de Tweede Wereldoorlog naar Sydney toe emigreerden was deze brug dan ook het aller eerste beeld dat veel mensen in het echt van deze stad te zien kregen voordat ze ook daadwerkelijk echt in de stad Sydney aankwamen. Vandaar dat deze brug dus ook een icoon is geworden binnen en voor de stad Sydney. Dit maakt deze brug dan ook zeker nog extra bijzonder en indrukwekkend! Dit speelt dan ook zeker mee in het feit dat er erg veel mensen zijn die deze brug graag willen gaan bekijken wanneer ze in Sydney zijn.
Je kan trouwens erg goed zien dat de Sydney Harbour Bridge een erg belangrijk bouwwerk is voor Sydney en Australië in het algemeen aan het feit dat dit bouwwerk een officieel nationaal monument is in Australië! Het feit dat de Sydney Harbour Bridge een officieel monument is toont namelijk goed de status van dit bouwwerk aan. Dit bouwwerk wordt dan ook door vele inwoners van Australië Sydney gewaardeerd. Vele inwoners van Sydney en Australië zijn ook erg trots op dit bouwwerk. Vandaar dat het dus niet heel erg gek is dat bouwwerk een officieel monument is geworden. De regering is overigens de eigenaar van dit bouwwerk. Zij ontvangen dan ook de tol die betaald moet worden om met de auto gebruik te maken van de Sydney Harbour Bridge. Dit is natuurlijk eigenlijk ook niet zo vreemd, aangezien deze gemeente ook betaald heeft voor de bouw van deze brug. Dit is een project dat erg veel geld gekost heeft. Verder is het ook nog eens zo dat het door de jaren heen veel geld gekost heeft om de Sydney Harbour Bridge te blijven onderhouden. Daarom is het dus opzich wel logisch dat je tol moet betalen wanneer je van deze brug gebruik wil maken met de auto! Op deze manier kan deze brug namelijk (deels) betaald worden.
Bondi Beach
Het kan ook erg leuk zijn om Bondi Beach te bezoeken wanneer je in Sydney bent. Dit is dan ook als het ware een bezienswaardigheid die in de Australische stad Sydney te vinden is. Veel mensen die Sydney bezoeken gaan namelijk ook (even) langs Bondi Beach. Dit is ook helemaal niet vreemd. Het is over het algemeen namelijk zeer aangenaam om Bondi Beach te bezoeken. Het kan daarom dus zeker de moeite waard zijn om Bondi Beach te bezoeken wanneer je in Sydney bent. Op dit strand kan je namelijk bijvoorbeeld onder andere heerlijk ontspannen. Vandaar dat het vaak dus ook erg genieten is wanneer je Bondi Beach in Sydney bezoekt. Dit is dan ook de reden dat het vaak dus ook zeker de moeite waard is om naar Bondi Beach te gaan wanneer je in Sydney bent. Het is namelijk vaak een erg leuke ervaring om dit strand te bezoeken. Daarom kan ik je persoonlijk zeker aanraden om dit stad te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent!
Het feit dat Bondi Beach erg bekend is heeft overigens onder andere te maken met het feit dat dit strand inmiddels al een redelijk lange geschiedenis heeft opgebouwd. Zo heb je bijvoorbeeld al eerder in dit artikel kunnen lezen dat Sydney een stad is met een uitgebreide surfcultuur. Bondi Beach heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van deze surfcultuur. Er zijn dan ook vaak aardig indrukwekkende golven te vinden bij dit stand. Je kan daardoor dus zeer goed surfen bij dit strand! Door de jaren heen hebben er dus al zeer veel verschillende mensen gesurft bij dit strand. Vandaar dat dit stand voor veel surfers dus ook een iconisch strand is. Er wordt hier namelijk dus al erg lang gesurft. Dit strand heeft dan dus ook een belangrijke rol gespeeld in het feit dat er op dat dag van vandaag vele mensen zijn in Sydney en omstreken die (regelmatig) surfen.
Omdat Bondi Beach een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van de surf en eigenlijk de hele strandcultuur van Sydney bestaat dit strand overigens ook al zeer lang. Dit strand werd namelijk al eeuwen geleden gesticht! Dit maakt Bondi Beach dus ook zeker nog eens extra bijzonder. In het jaar 1851 werd Bondi Beach namelijk oorspronkelijk al openbaar gemaakt voor bezoekers. Het openbare strand Bondi Beach bestaat dus al sinds 1851. In de jaren die volgenden begon dit strand al snel populairder te worden. Er waren namelijk steeds meer mensen die dit strand gingen bezoeken. Hierdoor begon dit strand dus steeds bekender te worden. In de 19e eeuw was Bondi Beach dus al een bekend strand in Sydney. Vandaar dat dit strand dus ook zo’n rijke geschiedenis heeft weten op te bouwen waar je net al het een en ander over hebt kunnen lezen. Het feit dat Bondi Beach eigenlijk al vrij snel bekend en populair begonnen kwam trouwens ook zeker door het gegeven dat dit (een van) de aller eerste publieke stranden was die bij de stad Sydney te vinden waren. Daarom heeft dit strand dan ook zo’n enorm belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van de strandcultuur van Sydney! Hierdoor is het zeer leuk om dit strand eens te bezoeken in je leven. Dit strand is namelijk dus echt een bijzondere plek in (de geschiedenis van) de Australische stad Sydney. Daarom kan het dus ook zeker leuk zijn om dit strand (even) te bezoeken wanneer je in Sydney bent.
Mede doordat Bondi Beach (inmiddels) al een aardig oud strand is hebben er overigens ook al vele memorabele momenten plaatsgevonden. Er hebben hier in de lange geschiedenis van dit strand overigens trouwens ook meerdere gebeurtenissen plaats gevonden die wel erg memorabel zijn, maar ook redelijk treurig zijn. Deze plek heeft namelijk zijn hele eigen persoonlijke geschiedenis opgebouwd door de jaren heen. Hierin hebben vele verschillende (ingrijpende) momenten plaats gevonden, waarvan sommige erg negatief zijn. Op zich is dit natuurlijk niet zo heel vreemd aangezien dit strand al erg lang bestaat en hier al erg lang (vele) mensen komen. Vandaar dat het dus niet zo gek is dat er ook gebeurtenissen hebben plaatsgevonden op dit strand dit erg treurig / tragisch zijn.
Zoals je net hebt kunnen lezen hebben er ook meerdere nare gebeurtenissen plaatsgevonden op Bondi Beach. Zo zijn hier bijvoorbeeld 5 mensen verdronken op 6 februari van het jaar 1938. Op deze datum werd dit strand en de rest van Sydney namelijk getroffen door een hevige storm die de zee enorm onrustig en gevaarlijk maakte. De zee was door omstandigheden op deze datum namelijk zo enorm sterk dat mensen werden terug getrokken in deze zee,waardoor er uiteindelijk dus 5 mensen om het leven zijn gekomen bij dit strand op deze datum. Er wordt overigens vaak verwezen naar deze tragische gebeurtenis als “Black Saturday”. Gelukkig hebben er overigens na 6 februari van het jaar 1938 niet meer echt soort gelijke gebeurtenissen plaatsgevonden op en rondom dit strand! Er hebben verder trouwens nog wel een hele hoop andere belangrijke en memorabele momenten plaats gevonden op dit strand. Ik ga deze in dit artikel echter niet meer verder bespreken. Dit is namelijk teveel om op te noemen.
Aangezien Bondi Beach tegenwoordig zo’n bekend strand is zijn er overigens ook vaak veel toeristen te vinden op dit strand. Er zijn verder ook nog steeds gewoon een hele hoop Australiërs die dit strand bezoeken. Het is dus zeker niet zo dat er op de dag van vandaag alleen maar toeristen op dit strand komen. Het is echter wel zo dat Bondi Beach zo’n ontzettend populaire toeristische attracties is van heel Sydney! Vandaar dat er bijvoorbeeld ook erg vaak relatief veel Nederlanders zijn te vinden op dit strand. Hieruit blijkt dan ook zeer goed dat dit strand echt wereldwijd bekend is, aangezien Nederland namelijk natuurlijk ongeveer precies aan de andere kant van de aarde ligt ten opzichte van Nederland! Tegenwoordig reikt de naamsbekendheid van Bondi Beach dan dus ook zeer ver buiten de grens van Sydney. Dit speel zeker ook mee in het feit dat er vele mensen zijn die Bondi Beach gaan bezoeken wanneer ze de stad Sydney gaan bezoeken.
Bondi Beach is trouwens niet eens zo’n heel erg groot strand. In totaal is Bondi Beach namelijk bijvoorbeeld 1 kilometer lang. Toch is het dit strand dus wel gelukt om een enorme populariteit op te bouwen. Hierdoor is het dan ook vaak wel redelijk druk op dit strand. Dit is dan ook zeker een nadeel van dit strand. Er zijn echter nou eenmaal vele mensen die graag de beroemde Bondi Beach willen gaan bezoeken wanneer ze in Sydney zijn. Hier moet je dus wel rekening mee houden wanneer je dit strand wil gaan bezoeken. Dit is namelijk dus niet de juiste locatie wanneer je naar het strand wil gaan om hier echt in volledige rust te kunnen genieten. Er zijn in (de buurt van) Sydney trouwens wel meerdere stranden te vinden die wel zeer rustig zijn en waar dus vrijwel niemand komt. Het is in en rondom Sydney dus ook gewoon mogelijk om naar een strand te gaan dat juist erg rustig is! Vandaar dat Sydney dus ook zo’n goede stad is om ook (af en toe) een strand te bezoeken wanneer je in deze stad bent. Dit is één van de vele dingen die deze stad zo bijzonder en leuk maakt. Hier draagt Bondi Beach ook zonder twijfel aan bij. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen heeft Bondi Beach namelijk een zeer belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van de strand en surf cultuur die op de dag van vandaag nog steeds sterk terug is te zien in Sydney. Wanneer je er niet van houdt om een druk strand te bezoeken kan je Bondi Beach over het algemeen echter vaak maar beter vermijden.
Op Bondi Beach gebeuren overigens sowieso jaarlijks erg veel dingen. Zo vinden hier bijvoorbeeld meerdere evenementen plaats. Dit strand is namelijk echt een plek waar vele mensen samenkomen. Omdat dit een erg bekende locatie is binnen Sydney is dit dus een erg geschikte locatie voor evenementen! Verder heeft Bondi Beach ook nog meerdere andere voordelen waardoor er (af en toe) evenementen plaats vinden op dit strand. Vandaar dat er dus ook al meerdere evenementen hebben plaatsgevonden op dit strand. Je kan hier verder in dit artikel overigens meer informatie over vinden. wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was.
Verder zijn er overigens ook vele mensen die gaan sporten op dit strand. Hier wordt Bondi Beach dus ook veel voor gebruikt. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gesurft bij dit strand zoals je al hebt kunnen lezen. Dit is echter zeker niet de enige sport die hier door (vele) mensen wordt beoefend! Zo wordt er bijvoorbeeld veel geskateboard rondom dit strand. Er is namelijk een skatepark te vinden bij Bondi Beach. Hier worden zelfs speciale skateboard evenementen georganiseerd. Zo wordt hier namelijk bijvoorbeeld jaarlijks een skateboard wedstrijd georganiseerd. Deze skatewedstrijd die hier wordt georganiseerd wordt overigens georganiseerd in het skatepark dat te vinden is bij Bondi Beach. Je kan verder in dit artikel trouwens meer informatie vinden over dit skatepark. Deze skateboard wedstrijd die jaarlijks bij het skatepark van Bondi Beach wordt georganiseerd heet overigens de Vans Bowl-A-Rama. Dit is in Australië de aller grootste skateboard wedstrijd wanneer er wordt gekeken naar de hoogte van het prijzengeld. Voor professionele skateboarders in geheel Australië (en andere delen van de wereld) is dit dus een erg belangrijke wedstrijd! Deze skateboard wedstrijd is dan ook zeker een belangrijk evenement dat bij Bondi Beach wordt georganiseerd. Zo hebben er bijvoorbeeld al zeer veel grote en bekende skateboarders zoals de Amerikaanse Tony Hawk meegedaan aan deze wedstrijd. Mede hierdoor is de Bowl-A-Rama dan ook een skateboard wedstrijd die door vele mensen wordt bezocht en gevolgd.
Buiten een sterke connectie met de surfcultuur heeft Bondi Beach dus ook een goede connectie met skatecultuur en skaters in het algemeen. Er is namelijk dus bijvoorbeeld een skatepark te vinden bij dit strand. Dit skatepark werd hier overigens al gebouwd in het jaar 1991. Vandaar dat dit strand dus ook al een redelijk lange geschiedenis met skaters heeft opgebouwd. Door de jaren heen is dit skatepark echter meerdere malen uitgebreid en vernieuwd. Hierdoor is dit skatepark op de dag van vandaag nog steeds in een goede staat, waardoor dit skatepark tegenwoordig ook nog steeds (dagelijks) wordt gebruikt door vele skaters.
Er wordt overigens natuurlijk ook erg veel gezwommen bij Bondi Beach. Dit is dus ook een sport die hier veel wordt beoefend. Er zit hier zelfs een officiële zwemclub! De naam van deze zwemclub is Bondi Icebergs Club. Deze zwemclub zit hier al heel erg lang. De Bondi Icebergs Club werd namelijk aanvankelijk al geopend in het jaar 1929. Deze zwemclub bestaat dus al bijna iets van 100 jaar. Op de dag van vandaag gebeurd er overigens nog heel erg veel bij de Bondi Icebergs Club. Zo vinden hier bijvoorbeeld nog steeds vele zwemgerelateerde wedstrijden plaats. Er worden namelijk onder andere waterpolo wedstrijden georganiseerd bij deze zwemclub. Verder worden er ook nog andere sporten zoals hardlopen en volleybal beoefenend op Bondi Beach. Zo hebben er hier bijvoorbeeld ook wedstrijden van allebei deze sporten plaats gevonden. Kortom, Bondi Beach is dus een zeer populaire locatie voor vele sportieve gebeurtenissen!
De naam van Bondi Beach is trouwens afkomstig uit de taal van de oorspronkelijke inwoners van het gebied waarin dit strand ligt. In de taal van de Aboriginals betekent het woord Bondi namelijk iets in de richting van “het geluid dat de zee maakt wanneer dit tegen de rotsen klotst”. Dit is dus de betekenis van de naam van dit strand.
Er komen overigens meerdere verschillende dieren voor bij Bondi Beach. Zo komen er bijvoorbeeld (uiteraard) meerdere dieren voor in de zee die bij dit strand te vinden is. Dit zijn overigens (voor Europeanen) zeer exotische dieren. Er komen namelijk vele bijzondere dieren voor bij dit strand. Zo zwemmen er bijvoorbeeld een hele hoop bijzondere vissen in de Grote Oceaan aan de kust van Sydney. Dit maakt dit strand zeker nog eens extra indrukwekkend. Zeker wanneer je bijvoorbeeld in Nederland of België woont. Hier komen namelijk niet al te veel (echt indrukwekkende) dieren voor in de zee en op het strand. Bij Bondi Beach is dit wel het geval. Het is overigens ook zo dat er (af en toe) haaien voorkomen in de Grote Oceaan in de omgeving van de kust van Sydney. Deze kunnen eventueel dus ook bij Bondi Beach in de buurt opduiken. Er zijn echter wel ook vangnetten geplaatst rondom heel Bondi Beach die hier speciaal geplaatst zijn om te voorkomen dat er haaien komen in het water bij Bondi Beach. In de praktijk is de kans dus echt klein dat er daadwerkelijk een haai opduikt in het water bij Bondi Beach. Toch kan je dit ook weer niet helemaal uitsluiten. Hier moet je dus wel rekening mee houden wanneer je het water in gaat bij dit strand. Het overgrote deel van alle haaien die in dit gebied voorkomen zijn overigens haai soorten die niet mensenetend zijn. Voor deze haaien hoef je dus in principe niet echt bang te zijn. Aangezien het niet volledig is uit te sluiten dat er haaien zijn die Bondi Beach bereiken kan dit alleen dus echter theoretisch gezien nog wel gewoon voorvallen dat er mensetende haaien zijn die het water van dit strand bereiken. Hier moet je dus wel alert voor zijn wanneer je dit strand bezoekt en van plan bent om de zee in te gaan! Er zit hier namelijk dus wel een (klein) risico aan verbonden. Dit risico moet echter ook zeker niet overdreven worden. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je echt direct elke keer in levensgevaar bent wanneer je het water bij Bondi Beach betreedt.
Verder komen er overigens ook vele verschillende (bijzondere) vogelsoorten voor in en rondom Bondi Beach. Gevolgelte komt dus ook in grote hoeveelheden voor in dit gebied. Er zijn onder andere veel meeuwen in dit gebied. Dit zijn echter zoals je net al hebt kunnen lezen zeker niet de enige soort vogels die voorkomen in dit gebied. Als je van vogels houdt kan je vaak zelfs je ogen uitkijken bij Bondi Beach en omstreken. Vandaar dat het als vogelliefhebber dus erg leuk kan zijn om Bondi Beach en de omgeving van dit strand te bezoeken.
Verder vinden er trouwens ook nog eens een hele hoop verschillende evenementen plaats op en bij Bondi Beach. Zo komen hier bijvoorbeeld over het algemeen vele mensen samen op kerstdag. Hier komen overigens vaak onder andere vele Engelsen, Ieren en Nederlanders op af. Wanneer je tijdens kerst in Sydney bent kan het daarom dus ook zeker leuk en gezellig zijn om dit strand te gaan bezoeken! Hier wordt dan namelijk flink feest gevierd. Er worden verder op Bondi Beach ook een hele hoop evenementen georganiseerd door allerlei ondernemingen en organisaties. Op dit strand vinden dus meerdere evenementen plaats die je mogelijk wel de moeite waard vindt om te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent! Hier heb je net overigens al het een en ander over kunnen lezen.
Bondi Beach ligt overigens in een buurt van Sydney die op de dag van vandaag erg gewaardeerd wordt in deze stad. Zo zijn bijvoorbeeld de huisprijzen in deze wijk erg hoog. Bondi Beach ligt dus in een goede en bloeiende wijk. Dit draagt ook zeker bij aan het feit dat dit strand (op de dag van vandaag nog steeds) zo goed bezocht wordt! Door de jaren heen is Bondi Beach namelijk ook eigenlijk alleen maar groter en bekender geworden. Dit komt onder andere omdat de wijk waarin dit strand ligt door de jaren heen dus nog steeds verder ontwikkeld is. In deze wijk die bij dit strand ligt zitten overigens onder andere ook meerdere horecagelegenheden. Verder zitten er in deze wijk ook meerdere (goede) hotels. Het is dus mogelijk om in deze wijk te overnachten. Dit kan een erg leuk idee zijn wanneer je nog opzoek bent naar een plek om te overnachten wanneer je een bezoek wil gaan brengen aan Sydney!
Een van de reden dat Bondi Beach zo’n bekende locatie is binnen Sydney is trouwens doordat dit strand door de jaren heen al vele keren te zien is geweest in culturele / media projecten zoals films, televisieseries, videospelletjes en muziek video’s en (bekende) foto’s. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere televisieshow die in het thema staan van Bondi Beach, en dus ook de naam van dit strand in de naam van deze serie hebben zitten. Dit heeft uiteraard door de jaren veel bijgedragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van deze onderneming. Hierdoor is dit strand dan ook door de jaren heen eigenlijk over de gehele wereld wel bekend geworden. Dit alles speelt dus zeker ook een grote rol bij het feit dat er vele mensen zijn van overal ter wereld die dit strand willen gaan bezoeken wanneer ze in Sydney zijn! Veel mensen kennen dit strand namelijk dus al van bijvoorbeeld de televisie. Vandaar dat Bondi Beach dus is uitgegroeid tot een plek die over de hele wereld bekend is, en daarom dus ook door mensen vanuit de gehele wereld bezocht wordt.
De Queen Victoria Building
Een ander bijzonder bouwwerk dat in Sydney te vinden is heet de Queen Victoria Building. Het is daarom vaak ook zeker de moeite waard om de Queen Victoria Building te bezoeken wanneer je in Sydney bent. Zo heeft dit gebouw onder andere bijvoorbeeld een zeer bijzonder en uniek uiterlijk. Daarom kan het dus ook leuk zijn om de Queen Victoria Building te gaan bekijken wanneer je in Sydney bent. De Queen Victoria Building is overigens ook onder andere een bijzonder gebouw omdat dit (inmiddels) al een redelijk historisch gebouw is. Dit gebouw is op de dag van vandaag namelijk al een stuk langer dan 100 jaar oud. Dit bouwwerk bestaat dus al langer dan een eeuw. De Queen Victoria Building werd namelijk aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. De bouw van de Queen Victoria Building vond namelijk plaats tussen het jaar 1893 en het jaar 1898. In totaal duurde de bouw van de Queen Victoria Building dus iets van 5 jaar. Dit bouwwerk werd uiteindelijk overigens (officieel) geopend op 21 juli 1898. Destijds werd dit gebouw overigens geopend door een meneer genaamd Matthew Harris (1841 – 1917), die destijds de burgemeester was van de stad Sydney.
Verder is een andere reden dat de Queen Victoria Building een indrukwekkend gebouw is trouwens door het feit dat dit een best groot bouwwerk is dat dus flinke afmetingen heeft. Dit gebouw is namelijk 30 meter breed, en maar liefst 190 meter lang! Verder is de Queen Victoria Building iets van 58 meter hoog. De Queen Victoria Building is dus een enorm groot pand. Dit maakt dit bouwwerk zeker een stuk indrukwekkender. Hierdoor is het namelijk een stuk indrukwekkender om dit gebouw in het echt te zien. Je voelt jezelf bijvoorbeeld redelijk klein wanneer je in het echt naast dit gebouw staat. Dit is dan dus ook één van de redenen waarom de Queen Victoria Building een adembenemend gebouw kan zijn dat vaak erg indrukwekkend is om eens in het echt kunnen bewonderen. Vandaar dat ik het je persoonlijk dus ook zeker kan aanraden om de Queen Victoria Building te gaan bekijken wanneer je in Sydney bent! Dit kan namelijk een leuke en memorabele ervaring zijn. Dit gebouw heeft namelijk dus vele redenen waardoor dit bijzonder is. Vandaar dat het dus vaak een herinnering is die je voor altijd blijft koesteren wanneer je de Queen Victoria Building eens een bezoekje brengt wanneer je in of rondom Sydney bent! Persoonlijk kan ik je dus zeker aanraden om de Queen Victoria Building eens te gaan bekijken wanneer je in Sydney bent en hier de tijd voor hebt. Dit is namelijk dus hoogstwaarschijnlijk een ervaring die je niet al te snel vergeet! Het is daarom dus over het algemeen dus ook zeker de moeite waard om dit bouwwerk te gaan bezoeken wanneer je in de stad Sydney bent.
Zoals je net al hebt kunnen lezen is de Queen Victoria Building een gebouw dat een erg bijzonder uiterlijk heeft. Dit gebouw is overigens ontworpen door een architect genaamd George McRae. George McRae was een immigrant die oorspronkelijk uit Schotland kwam, maar toch in Sydney woonde. In het jaar 1884 was George McRae namelijk gemigreerd naar Sydney. Verder waren de twee broers genaamd Henry Phippard en Edwin Phippard verantwoordelijk van de bouw van de Queen Victoria Building. Dit waren (destijds) twee erg bekende aannemers / bouwers in Sydney. Dit zijn dus de mensen die grotendeels verantwoordelijk zijn geweest voor het onstanan van de Queen Victoria Building in de staat waarin dit gebouw uiteindelijk gebouwd is. Verder zijn er overigens ook nog vele andere mensen geweest die (door de jaren heen) aan de Queen Victoria Building die in de Australische stad Sydney te vinden is hebben mee gewerkt. Bij de bouw van de Queen Victoria Building is overigens gebruik gemaakt van een aantal verschillende soorten bouwmaterialen. Hierdoor is dit gebouw dus opgebouwd uit een aantal verschillende materialen. Dit draagt ook bij aan het feit dat dit gebouw zo’n bijzondere, unieke en indrukwekkende uitstraling heeft.
Toen de Queen Victoria Building werd gebouwd tussen het jaar 1893 en 1898 was het trouwens in eerste instantie het plan om een marktplek te maken van dit gebouw. Het was dus aanvankelijk de bedoeling dat de Queen Victoria Building (uitsluitend) gebruikt zou gaan worden om markten te organiseren. Deze plek werd in eerste instantie dus gebouwd als plek om goederen en diensten te verkopen. Dit is dan door de jaren heen ook veel gebeurd in dit gebouw! Op de dag van vandaag kan je namelijk bijvoorbeeld nog steeds aankopen doen. Tegenwoordig zitten er namelijk allerlei winkels gevestigd in dit pand. Het is dus zeer goed mogelijk om te shoppen in de Queen Victoria Building. Vele mensen die de Queen Victoria Building gaan bezoeken besluiten dan ook om hier te gaan winkelen. Zo zitten er bijvoorbeeld meerdere verschillende winkels gevestigd in dit pand, waardoor je op de dag van vandaag dus nog steeds erg goed kan winkelen in dit gebouw. Veel menen die het leuk vinden om te shoppen kunnen dan ook zeker hun ei kwijt in de Queen Victoria Building. Omdat et aanbod van winkels dat in dit pand te vinden is zo verschillend en uiteenlopend is kan namelijk vrijwel iedereen dus geschikt winkelen in de Queen Victoria Building. Zo vind je in dit pand bijvoorbeeld zeer exclusieve winkels die dure goederen zoals sieraden verkopen, terwijl er ook meerdere winkels zitten gevestigd in de Queen Victoria Building die gewoon normale reguliere goederen aanbieden die eigenlijk iedereen wel nodig heeft (zoals bijvoorbeeld voedingsproducten).
De Queen Victoria Building die je in Sydney kan vinden is overigens vernoemd naar de koningin van het Verenigd Koninkrijk die Queen Victoria heette. Deze Queen Victoria regeerde over het Verenigd Koninkrijk in de periode dat de Queen Victoria Building gebouwd werd in Sydney. Vandaar dat er dus voor is gekozen om dit gebouw naar deze koningin te vernoemen. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is Australië (en dus ook Sydney) een plek die een sterke connectie heeft met het Verenigd Koninkrijk. Het is dus niet heel vreemd dat ervoor is gekozen om de Queen Victoria Building te vernoemen naar deze koningin die destijds op de troon zat. Zeker aangezien Queen Victoria een erg populaire koningin was! Mede omdat de Queen Victoria Building in eer van koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk gebouwd is kan je trouwens ook een (indrukwekkend) standbeeld van koningin Victoria vinden buiten dit gebouw. Dit standbeeld draagt ook zeker bij aan de Queen Victoria Building. Dit standbeeld is overigens (volledig) van brons gemaakt. Verder is dit standbeeld gemaakt door de Ierse beeldhouwer genaamd John Hughes (1865 – 1941). Dit beeld stond overigens zelfs eerst een aantal jaren in Ierland voordat dit beeld naar Australië werd gehaald. Vervolgens werd dit beeld echter in het jaar 1987 geplaatst bij de Queen Victoria Building waar dit beeld op de dag van vandaag nog steeds te bewonderen is.
Zoals je al hebt kunnen lezen heeft de Queen Victoria Building een erg indrukwekkend uiterlijk. Zo heeft dit gebouw bijvoorbeeld een aantal zeer mooie en indrukwekkende koepels. Hierdoor valt dit gebouw erg op in Sydney, aangezien de meeste gebouwen die in deze stad niet zijn voorzien van (een of meerdere) koepels. De Queen Victoria Building is dus een een erg bijzondere en indrukwekkende stijl gebouwd waardoor dit pand nog eens extra opvalt binnen de stad Sydney. Dit gebouw heeft echter ook een zeer bijzonder en indrukwekkend interieur! Het is dus niet alleen het uiterlijk van dit gebouw dat erg bijzonder en indrukwekkend is. Wanneer je binnen in dit gebouw bent kijk je namelijk dus ook je ogen uit! Zo is bijvoorbeeld de Koninklijke klok die je binnen in de Queen Victoria Building kan vinden een erg bijzonder en indrukwekkend object dat behoort tot het interieur van de Queen Victoria Building. Deze klok is overigens ontworpen door een meneer die Neil Glasser heet. Deze klok is overigens zeer indrukwekkend. Deze klok staat hier trouwens onder andere ten ere van de Koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk. De Koninklijke klok die je in de Queen Victoria Building kan vinden is dus ook een verwijzing naar de Engelse cultuur en het Verenigd Koninkrijk dat Sydney en Australië natuurlijk zeer lang bestuurd heeft. Vandaar dat deze klok dus ook in de Queen Victoria Building te vinden is. Je kan verder trouwens ook een erg mooie en indrukwekkende vloer die is gemaakt van mozaïek vinden binnen in de Queen Victoria Building. Hierdoor is het interieur van dit pand dus nog eens extra bijzonder en indrukwekkend.
Het is overigens gewoon mogelijk om in de Queen Victoria Building te gaan. Zo zitten er bijvoorbeeld meerdere winkels in dit pand zoals je net al eerder hebt kunnen lezen . Het is dus mogelijk om te gaan winkelen in de Queen Victoria Building. Dit kan erg leuk zijn om te doen wanneer je houdt van shoppen! De Queen Victoria Building is namelijk (zoals je nu waarschijnlijk al wel begrijpt) een zeer bijzondere locatie om te winkelen. Vandaar dat het dus zeker de moeite waard kan zijn om in dit gebouw te gaan winkelen wanneer je hier in de buurt bent. Zelfs wanneer je eigenlijk helemaal niet zo van winkelen houdt kan het namelijk overigens nog steeds een erg leuke en bijzondere ervaring zijn om te gaan winkelen in de Queen Victoria Building. Dit is namelijk zo’n bijzondere omgeving om te winkelen dat eigenlijk geen enkele plek hier goed mee is te vergelijken. Vandaar dat het dus ook zo bijzonder is om hier te gaan winkelen. Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om dit te gaan doen wanneer je in (de omgeving van) de Queen Victoria Building bent! Dit kan namelijk een erg bijzondere en memorabele ervaring zijn. Uiteindelijk moet je echter natuurlijk zelf bepalen of je ook daadwerkelijk gaat winkelen in dit pand wanneer je hier de mogelijkheden toe hebt.
De Queen Victoria Building is trouwens door de jaren heen voor een aantal verschillenden doeleinden gebruikt. Zo wordt dit gebouw tegenwoordig bijvoorbeeld zoals je net al hebt kunnen lezen gebruikt als een winkelcentrum. In dit gebouw zijn op de dag van vandaag namelijk vele verschillende winkels te vinden. Dit is echter niet het enige doeleinde waar dit gebouw door de jaren heen voor gebruikt is. Dit pand is namelijk voor veel meer doeleinden gebruikt dan alleen als plek om goederen te verkopen. Dit is echter eigenlijk wel altijd een belangrijk onderdeel geweest van de Queen Victoria Building. Bij de opening van de Queen Victoria Building werd dan ook een groot deel van dit gebouw gebruikt als zakelijke ruimte voor ondernemers. Zo was hier destijds bijvoorbeeld ruimte ingericht voor kleermakers en kappers. Verder waren hier ook nog een hele hoop andere winkels en zaken te vinden. Zo zaten er hier ook meerdere koffiehuizen / theehuizen en bloemisten gevestigd. Verder was er bij de opening van dit gebouw ook allerlei ruimte overgelaten voor andere activiteiten zoals concerten. Zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen werd dit bouwwerk in eerste instantie gebruikt om markten te organiseren. Aanvankelijk gebeurde dit dan ook in de Queen Victoria Building. Toen de Queen Victoria Building geopend werd was dit al direct een plek waar veel te doen was en waar veel mensen graag (voor verschillende doeleinden) kwamen. Door de jaren heen is hier eigenlijk helemaal niks aan veranderd. Op de dag van vandaag is dit namelijk nog steeds het geval. Toch is de Queen Victoria Building door de jaren heen (ook nog) voor meerdere andere verschillende doeleinden gebruikt.
Zo werd er bijvoorbeeld in het jaar 1910 gestopt met het organiseren van de markten die aanvankelijk in dit gebouw werden georganiseerd. Hier werd toen namelijk een betere locatie voor gevonden. Hierdoor had dit gebouw vervolgens een tijdje niet meer echt een duidelijk doeleinden. In deze periode ontstonden dan ook voor het eerst plannen om dit gebouw af te gaan breken of te gaan verkopen. Het kostte namelijk erg veel geld om dit bouwwerk te onderhouden terwijl dit gebouw niet eens echt een echte functie had. Vervolgens bleef dit een tijdje zo, en werd er veel over gediscussieerd wat er met de Queen Victoria Building moest gaan gebeuren. Zo werd er in deze periode een aantal keer geopperd om dit gebouw af te gaan breken zodat de plek waar de Queen Victoria Building staat gebruikt kon worden voor andere doeleinden, aangezien dit gebouw enorm veel ruimte in beslag neemt. Uiteindelijk is dit echter (gelukkig) niet gebeurd. Dit bouwwerk heeft uiteindelijk namelijk dus wel meerdere jaren bestaan zonder dat dit pand een echt een functie had. Hierdoor was dit gebouw trouwens wel redelijk in verval geraakt. Daarom werd er op 31 mei van het jaar 1971 ook bekend gemaakt dat de Queen Victoria Building dat in Sydney te vinden is flink opgeknapt zou gaan worden door de burgemeester die in deze periode de burgemeester van de stad Sydney was. Vervolgens werd dit gebouw dit opgeknapt. Dit kostte echter wel erg veel geld. Hiermee leek het stadsbestuur van Sydney dus aan te geven dat er zeker plannen waren met de Queen Victoria Building. Na deze renovatie waren er dan ook weer vele winkels open in dit pand. De winkels die hier na deze renovatie zitten zijn overigens wel allemaal redelijk dure en luxe winkels. Hier vind je dus over het algemeen wat hoger staande merken. Het is dus wel prijzig om in de Queen Victoria Building te shoppen. Je vindt in dit gebouw echter ook meerdere restaurants en cafés. Je kan in dit pand dus wel meer doen dan alleen maar shoppen. Daarom kan het dus zeker eens leuk zijn om dit gebouw eens te gaan bezoeken wanneer je in Sydney bent.
Door de jaren heen is de Queen Victoria Building overigens een aantal keer gerenoveerd. Dit is erg prettig, aangezien dit gebouw hierdoor op de dag van vandaag nog steeds in een zeer goede staat is. Dit gebouw is namelijk inmiddels al redelijk oud, en raakte dan ook een aantal periodes redelijk in verval zoals je net al hebt kunnen lezen. Vandaar dat het dus erg goed en belangrijk is geweest dat de Queen Victoria Building meerdere malen gerestaureerd is waardoor dit gebouw op de dag van vandaag dus nog steeds bestaat en (weer) in een goede staat verkeert! Zo werd de Queen Victoria Building bijvoorbeeld vrij recent nog gerenoveerd. Vandaar dat de Queen Victoria Building er op de dag van vandaag nog dus ook nog steeds uitstekend uitziet! Tijdens deze renovaties is er namelijk meerdere malen veel geld geïnvesteerd in het onderhouden en repareren van dit gebouw. Zo is dit gebouw bijvoorbeeld ook nog uitgebreid gerenoveerd tussen de jaren 2006 en 2009. Tijdens deze renovaties was dit gebouw overigens gesloten. Vandaar dat de Queen Victoria Building uiteindelijk weer werd geopend na deze renovatie op 25 augustus van het jaar 2009. Destijds werd deze (her)opening van de gerenoveerde Queen Victoria Building uitgevoerd door Clover Moore, die in deze periode de burgemeester was van de stad Sydney. Wanneer al deze renovaties niet hadden plaatsgevonden had de Queen Victoria Building trouwens waarschijnlijk niet meer bestaan op de dag van vandaag. Er waren namelijk bijvoorbeeld in de jaren 80 van de vorige eeuw zeer serieuze plannen om de Queen Victoria Building af te breken omdat dit gebouw in een zeer slechte staat verkeerde zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen. Er werd echter destijds echter toch besloten om dit gebouw flink te renoveren in plaats van af te breken, waardoor we op de dag van vandaag nog steeds kunnen genieten van dit indrukwekkende bouwwerk! Daarom is het dus zeker zeer prettig geweest dat er is besloten om de Queen Victoria Building in Sydney te renoveren tussen de jaren 1979 en 1986 in plaats van dit gebouw volledig af te breken. Wanneer deze renovaties niet waren gebeurd had de Queen Victoria Building op de dag van vandaag dan ook hoogstwaarschijnlijk niet meer bestaan!
Je kan de Queen Victoria Building overigens in principe erg gemakkelijk bezoeken. Dit gebouw is namelijk (over het algemeen) zeer goed en gemakkelijk te bereiken. Zo kan je dit gebouw bijvoorbeeld uitstekend met het openbaar vervoer bereiken. Dit gebouw is namelijk zeer goed aangesloten op het metronetwerk dat je in / onder de stad Sydney kan vinden. Je kan de Queen Victoria Building daarom zelfs eigenlijk vrijwel direct met de metro bereiken. Hierdoor kan je dit gebouw dus zeer eenvoudig bereiken met de metro. Door middel van de metro kan je dus zeer gemakkelijk naar de Queen Victoria Building afreizen. Dit is echter niet de enige manier waarop je dit bouwwerk (gemakkelijk) kan bereiken. Er zijn namelijk ook nog een hele hoop andere manieren om naar de Queen Victoria Building in Sydney af te reizen. Zo kan je dit gebouw bijvoorbeeld ook zeer gemakkelijk met de auto bereiken. Dit bouwwerk ligt namelijk gewoon bij meerdere grote autowegen. Verder zijn er ook meerdere parkeergarages te vinden in de buurt van de Queen Victoria Building. Je kan hier over het algemeen dus als het goed is gemakkelijk parkeren wanneer je dit gebouw met de auto wil bezoeken. Vandaar dat het dus ook prima te doen is om Queen Victoria Building te bezoeken met een auto. Je kan de Queen Victoria Building overigens ook prima te voet bereiken. Aangezien Sydney een zeer grote stad is kan je echter vaak over het algemeen beter een andere manier van transport dan lopen gebruiken. Lopen is namelijk een erg trage manier om van A naar B te gaan. Zeker in een stad die zo groot is als Sydney! Ondanks dat je de Queen Victoria Building dus prima te voet kan bereiken kan ik je persoonlijk echter over het algemeen nier aanraden om naar dit gebouw af te reizen door te lopen. Dit is namelijk dus niet bepaald een efficiënte manier om je door Sydney heen te manoeuvreren. Dit is echter natuurlijk wel gewoon een mogelijkheid. Wanneer je het graag zou willen kan je de Queen Victoria Building in Sydney dan dus ook gewoon prima lopend bereiken! Verder kan je dit gebouw ook nog met een aantal andere vervoersmiddelen bereiken. Er zijn dus een hele hoop verschillende mogelijkheden op het gebied van vervoer wanneer je naar de Queen Victoria Building wil afreizen. Vandaar dat dit bouwwerk over het algemeen ook zeer gemakkelijk te bereiken is. Wanneer je de Queen Victoria Building wil gaan bezoeken zou dit in principe dus niet al te lastig horen te zijn.
De beste manier om naar Sydney af te reizen
Tegenwoordig zijn er een hele hoop verschillende manieren om te reizen. Sydney is echter een plek die zeer ver van bijvoorbeeld Nederland en België verwijderd ligt. Niet alle manieren die er zijn om naar deze plek af te reizen zijn daarom even geschikt. Australië ligt namelijk zelfs ongeveer volledig aan de andere kant van de wereld ten opzichte van Nederland en België. Wanneer je naar Sydney wil gaan gaat dit dus sowieso een erg lange reis worden! Dit is trouwens wel iets waar je jezelf op moet instellen wanneer je Sydney eens vanuit bijvoorbeeld Nederland of België wil gaan bezoeken. Wanneer je er niet van houdt om lang te reizen kan het namelijk best lastig zijn om de stad Sydney vanuit Nederland of België te bezoeken. Toch is het naar mijn persoonlijke mening echter wel zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken, ook al wil je deze stad vanaf Nederland of België wil bezoeken. Zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is er namelijk van alles leuks te zien en te doen in Sydney. Hierdoor is het dus over het algemeen zeker erg leuk en zeker de moeite waard om deze stad een bezoekje te brengen! Je kan dit overigens op een aantal verschillende manieren doen. Er zijn namelijk een aantal verschillende manieren waarop je naar Sydney kan afreizen. Hier wil ik je nu meer over gaan vertellen. Ik wil je daarom ook zeker aanraden om snel verder te lezen wanneer je meer te weten wil komen over hoe je allemaal naar naar de Australische stad Sydney kan afreizen. Hieronder kan je hier namelijk dus veel meer over lezen.
Zoals je net al hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende manieren om naar Sydney toe te reizen. Het hangt er echter wel heel erg vanaf waar je precies naar Sydney wil gaan vertrekken wanneer je echt daadwerkelijk naar Sydney toe te reizen wat voor opties je allemaal hebt om naar deze stad toe te reizen. Sydney ligt namelijk bijvoorbeeld zoals je al hebt kunnen lezen zeer ver verwijderd van Nederland en België. Hierdoor kan je alleen maar vervoer gebruiken dat geschikt is voor enorm lange afstanden wanneer je vanuit Nederland of België wil gaan afreizen naar Sydney. Hierdoor vallen er al veel verschillende vervoersmiddelen weg die je eventueel kan gebruiken om naar Sydney af te reizen. Vandaar dat je dus niet ontzettend veel verschillende opties hebt op het gebied van vervoer dat je goed kan gebruiken wanneer je naar deze stad wil gaan afreizen. Sydney is namelijk sowieso al een stad die redelijk lastig is te bereiken vanuit de meeste plekken van de wereld. De mogelijkheden die je hebt om vanuit Europa naar Sydney af te reizen zijn dus niet heel erg divers. Toch heb je een aantal verschillende opties wanneer je vanuit Europa de reis naar Sydney wil gaan maken. Daarom ga ik hieronder toch even bespreken welke opties je allemaal hebt wanneer je (vanuit Europa) naar Sydney wil gaan afreizen. Ik wil je dan ook aanraden om snel verder te lezen als je hier wel meer over te weten wil komen!
Omdat Sydney in Australië ligt wat eigenlijk een enorm groot eiland is heb je overigens niet eens heel erg veel verschillende mogelijkheden om naar de stad Sydney af te reizen. Zo is het bijvoorbeeld eigenlijk onmogelijk om met de auto naar deze stad af te reizen. Australië is namelijk volledig omringd door water. Vandaar dat je deze stad dus eigenlijk alleen maar over het water en door de lucht kan bereiken. Daarom zijn de enige echte opties die je hebt wanneer je naar Sydney toe wil vanuit het buitenland dus om naar deze stad toe te varen of te vliegen. Ik wil deze opties hieronder verder gaan bespreken. Hierdoor kan je namelijk als het goed is een keuze maken tussen wat voor jouw persoonlijke situatie de beste manier is om af te reizen naar Sydney. Allebei deze opties hebben namelijk allebei hun eigen voor en nadelen. Hierdoor hangt het af van wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn en wat je persoonlijke situatie is wat voor jou de beste manier is om naar Sydney af te reizen voor de situatie waarin je zit. Vandaar dat ik hieronder dus de opties die je hebt wanneer je naar Sydney wil afreizen ga bespreken. Door de onderstaande informatie door te lezen kan je daarom dus als het goed is dus ook achterhalen wat voor jouw persoonlijk situatie de beste / handigste manier is om naar Sydney af te reizen. Ik wil je daarom ook zeker aanraden om snel verder te lezen wanneer je overweegt om eventueel ooit naar Sydney af te reizen. Door de onderstaande informatie door te lezen kan je jezelf namelijk hierdoor meer over leren! Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om (snel) verder te wanneer je meer te weten wil komen over het reizen naar Sydney. Zowel het afreizen naar Sydney over het water en het afreizen naar deze stad door de lucht hebben namelijk allebei zo hun eigen voordelen, waardoor het dus vaak lastig kan zijn om zelf een keuze te maken over wat de beste manier is om naar deze stad af te reizen.
Het duurt trouwens ongeveer iets van (ruim) 20 uur om vanuit Nederland direct in één keer door naar Sydney te vliegen. Dit is dus wel een erg lange vlucht! Hierdoor kan het soms een goed idee zijn om een vlucht te boeken met een lange tussenstop in een andere plek wanneer je naar Sydney toe wil reizen met het vliegtuig. Deze tussenstop kan je dan namelijk gebruiken om bijvoorbeeld even rond te lopen, lekker te eten of bijvoorbeeld te gaan slapen. Door zo’n tussenstop te maken wordt je reis uiteraard alleen wel nog maar langer. Dit is dus een afweging die je moet maken wanneer je naar Sydney wil gaan vliegen. Het kan namelijk ontzettend zwaar zijn om in één keer direct naar Sydney te vliegen, maar dit is wel de aller snelste manier om in deze stad te komen. Wanneer je er geen probleem mee hebt om lang achter elkaar in een vliegtuig door te brengen is het dus waarschijnlijk wel de aller beste optie om te kijken of je een directe vlucht naar Sydney kan boeken. Dit is namelijk de aller snelste manier om deze stad te bereiken wanneer je bijvoorbeeld in Nederland of België woont. Daarom is het vaak dus ook het beste om direct naar Sydney toe te vliegen wanneer je er geen probleem mee hebt om lang achter elkaar in een vliegtuig te zitten om Sydney te bereiken. Dit is echter een afweging die je zelf moet maken.
Er zijn buiten vliegen om overigens zoals je al hebt kunnen lezen ook nog andere manieren om naar Sydney af te reizen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om naar deze stad te reizen met een cruise schip. Dit is echter wel een reis die vele malen langer duurt dan het vliegen naar Sydney. Vandaar dat dit dus ook niet echt een hele efficiënte manier is om naar Sydney af te reizen wanneer je deze stad wil gaan bezoeken. Toch zijn er wel mensen die Sydney bezoeken door middel van een cruise schip. Er zijn dan ook zeker in het verleden voordat (commerciële) vluchten mogelijk waren veel mensen geweest die naar Sydney zijn afgereisd door middel van een boot. Dit is dan ook een van de redenen dat de haven van Sydney zo bijzonder is. Het kan daarom dus ook zeer leuk zijn om dezelfde reis met de boot te maken die al honderden jaren door vele mensen (voornamelijk vanuit Europa) wordt afgelegd. Dit is namelijk dus een zeer historische bootreis. Vandaar dat het dus ook erg leuk en zeker een goede optie kan zijn om ook naar Sydney te gaan met de boot. Het duurt echter wel ontzettend lang om naar Sydney af te reizen met de boot vanuit Europa. Zeker wanneer je dit vergelijkt met het vliegen naar Sydney vanuit Europa. Dit is dus wel een nadeel van het gebruiken van de boot als vervoersmiddel om naar de stad Sydney af te reizen wanneer je vanuit bijvoorbeeld Nederland of België naar deze stad wil gaan afreizen.
Over het algemeen nemen de meeste mensen die tegenwoordig vanuit Europa af willen reizen naar Sydney dan ook het vliegtuig. Dit betekent echter niet dat het tegenwoordig niet meer mogelijk en erg leuk kan zijn om met de boot naar deze stad af te reizen (wanneer je in Europa woont). Je moet er echter wel rekening mee houden dat het dus veel langer duurt om naar Sydney af te reizen met de boot wanneer je dit vergelijkt met vliegen naar deze stad. Dit is dus wel iets waar je de tijd voor moet hebben en nemen. Het afreizen naar Sydney door middel van de boot in plaats van het vliegtuig duurt namelijk aanzienlijk echt langer dan het vliegen naar deze stad. Zeker wanneer je vanaf ver gelegen plek (zoals Europa) naar Sydney wil afreizen.
Verder is het (over het algemeen) niet zo dat een bootreis naar Sydney vele malen goedkoper is dan een vliegreis naar deze stad. Vandaar dat het overigens over het algemeen het aller voordeligste is om naar deze stad te vliegen! Dit is namelijk veel sneller dan het varen naar deze stad, en dit kost vaak ook nog eens minder geld dan het varen naar deze stad. Persoonlijk kan ik het daarom in de meeste gevallen ook aanraden om naar Sydney te vliegen wanneer je deze stad wil bezoeken. Zeker wanneer je deze stad vanuit Europa wil bezoeken! Vanuit Europa is het namelijk een ontzettend verre reis om naar Australië af te reizen. Het continent Oceanië waar Sydney onderdeel van is ligt namelijk ongeveer volledig aan de andere kant van de aarde ten opzichte van het continent Europa. Vanuit alle bestemmingen in Europa ligt Sydney dus meerdere duizenden kilometers verwijderd. Hierdoor is dit dus sowieso een zeer lange reis! Vandaar dat het vaak dus veel prettiger is om met het vliegtuig naar deze stad af te reizen wanneer je vanuit Europa vertrekt, aangezien een vliegtuig vele malen sneller is dan een boot. Daarom is het dus ook vaak veel voordeliger om vanuit Europa naar Sydney te vliegen wanneer je dit vergelijkt met het varen naar deze stad vanuit bijvoorbeeld een locatie in Nederland of België. Het duurt namelijk al erg lang om vanuit deze locaties naar Sydney af te reizen doormiddel van het vliegtuig, waardoor het dus al helemaal lang duurt om vanuit bijvoorbeeld Nederland of België naar Sydney af te reizen door middel van een boot! Vandaar dat het over het algemeen dus beter en prettiger is om doormiddel van een vliegtuig naar Sydney af te reizen wanneer je naar deze stad wil afreizen vanaf Nederland op België. Persoonlijk ben ik dan ook voornamelijk een voorstander van het afreizen naar Sydney doormiddel van het vliegtuig. Zeker wanneer je naar deze stad wil afreizen vanuit Europa! Ik ga hieronder daarom ook uitgebreid bespreken hoe je zo voordelig mogelijk een vliegticket kan bemachtigen voor een vlucht die naar Sydney gaat. Wanneer je inderdaad van plan bent om daadwerkelijk (ooit) naar Sydney toe te vliegen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen! Je kan door de onderstaande informatie door te lezen namelijk dus alles te weten komen over hoe je precies erg voordelig vliegtickets kan aanschaffen voor een vlucht die naar Sydney toe gaat.
Het is overigens wel zo dat je vaak een stuk luxer kan reizen wanneer je naar Sydney toe gaat met de boot. Zo vertrekken er bijvoorbeeld (vrijwel dagelijks) erg grote en luxueuze cruise schepen naar de stad Sydney vanuit allerlei andere plekken op de aarde. Wanneer je met zo’n cruise shop naar Sydney toegaat reis je dan ook wel echt in stijl! Zo hebben de meeste cruiseschepen namelijk uitzonderlijk veel faciliteiten waar je gebruik van kan maken tijdens je reis. Dit is echter ook wel een van de reden dat het vaak duurder is om naar Sydney te varen (door middel van een cruiseschip) dan dat het is om naar deze stad toe te vliegen. Wanneer je er echter bijvoorbeeld niet echt van houdt om te vliegen kan het echter zeker een goed idee zijn om met een cruiseschop naar Sydney af te reizen!
De beste manier om vliegtickets te boeken voor een vlucht naar Sydney
Er zijn (tegenwoordig) een hele hoop verschillende manieren om een vlucht te boeken. Op de dag van vandaag zijn er namelijk bijvoorbeeld onder andere een hele hoop verschillende ondernemingen / instanties die zich bezighouden met het aanbieden van vliegtickets. Daarom heb je ook veel verschillende opties wanneer je vliegtickets wil gaan aanschaffen voor een vlucht naar Sydney. Hierdoor kan het soms best lastig zijn om uit te zoeken wat de aller beste en voordeligste manier is om vliegtickets te boeken voor een vlucht die naar Sydney gaat. Dit kan dan ook best veel tijd in beslag nemen. Daarom wil ik je nu ook zo goed mogelijk gaan proberen te helpen met het vinden van de aller beste / meest voordelige plek om een of meerdere vliegtickets te boeken voor een vlucht die naar Sydney gaat. Wanneer je (ooit) eventueel met het vliegtuig naar Sydney wil gaan zou ik dan ook zeker snel verder lezen als ik jou was! De onderstaande informatie kan je hier namelijk uitstekend voor gebruiken. Zo kan je deze informatie hoogstwaarschijnlijk goed gebruiken om (veel) geld te besparen.
Zoals je net al hebt kunnen lezen zijn er vele verschillende aanbieders van vliegtickets voor vluchten die naar Sydney gaan. Al deze verschillende aanbieders hebben zo hun eigen voorwaarden. Vandaar dat er dus ook sommige aanbieders van vliegtickets voor vluchten naar Sydney zijn die een stuk voordeliger zijn dan andere aanbieders die ook dit soort vliegtickets aanbieden. Omdat er zo veel verschillende plekken zijn die dit soort vliegtickets aanbieden kan het echter lastig zijn om de plek te vinden waar je nou echt het aller voordeligste vliegtickets kan boeken voor een vlucht naar Sydney. Daarom ben ik persoonlijk allerlei aanbieders van vliegtickets voor vluchten naar Sydney met elkaar gaan vergelijken om de aller voordeligste / beste aanbieder van dit soort vliegtickets te vinden. Dit is namelijk waarschijnlijk de aller beste manier om te achterhalen wat nou eigenlijk echt de beste plek is om vliegtickets te boeken voor een vlucht die naar Sydney gaat.
Tijdens mijn zoektocht om de aller beste aanbieder van vliegtickets voor vluchten naar Sydney te vinden ben ik uiteindelijk www.tix.nl tegen gekomen. Mijn conclusie is dat deze website ongetwijfeld behoort tot een van de aller beste om vliegtickets te boeken (voor een vlucht die naar Sydney gaat). Er zijn namelijk ontzettend veel voordelen die komen kijken bij het boeken van een vliegticket door middel van deze website! Zo vind je bijvoorbeeld in principe altijd erg gemakkelijk de aller voordeligste vliegtickets wanneer je deze via www.tix.nl boekt. Het is namelijk zeer gemakkelijk om door middel van deze website ontzettend veel verschillende vliegtickets (naar Sydney) met elkaar te vergelijken. Vervolgens kan je deze vliegtickets sorteren op onder andere de (laagste) prijs. Vandaar dat je erg gemakkelijk de aller goedkoopste / voordeligste vliegtickets kan vinden voor een vlucht die naar Sydney gaat wanneer je deze via www.tix.nl boekt! Hierdoor kan je dus geld besparen wanneer je door middel van deze website vliegtickets boekt. Daarom is het vaak ook zeker de moeite waard om vliegtickets voor een vlucht naar Sydney door middel van www.tix.nl te bestellen. Zeker aangezien het bestellen van vliegtickets door middel van deze website ook nog eens een zeer simpel en overzichtelijk proces is. Hierdoor is iedereen in principe instaat om (gemakkelijk) door middel van deze net beschreven website zeer voordelig vliegtickets te boeken voor een vlucht die naar Sydney gaat. Vandaar dat ik je persoonlijk dus ook zeker kan aanraden om door middel van www.tix.nl een of meerdere vliegtickets te boeken voor een vlucht naar de Australische stad Sydney! De kans is namelijk zeer klein dat je een andere plek kan vinden waar je nog veel voordeliger vliegtickets kan bemachtigen voor een vlucht die naar Sydney gaat.
Verder is het trouwens ook nog eens zeer prettig dat www.tix.nl een zeer goede klantenservice heeft! Dit betekent namelijk dat je wanneer je nog eventuele vragen hebt over het boeken van een vliegticket door middel van deze website kan je deze dus aan deze klantenservice stellen. Deze klantenservice is namelijk juist speciaal opgericht om alle eventuele vragen over het boeken van een vliegticket door middel van www.tix.nl zo goed mogelijk te beantwoorden. Deze klantenservice zou daarom in principe ook in staat moeten zijn om al jouw vragen over het boeken van vliegtickets (voor een vlucht naar Sydney) goed en duidelijk te beantwoorden! Het is dan ook zeker de moeite waard om deze klantenservice van Tix te gebruiken wanneer je nog een vraag hebt over het boeken van een of meerdere vliegtickets door middel van www.tix.nl. Als het goed is kan deze klantenservice namelijk je vragen over het boeken van een vliegticket naar de Australische stad Sydney door middel Tix namelijk allemaal goed en duidelijk beantwoorden!
Wanneer je een vlucht naar Sydney wil gaan boeken zijn er trouwens een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, en waar je van te voren over na moet denken. Zo moet je voordat je vliegtickets naar Sydney wil gaan boeken bijvoorbeeld nadenken over vanaf welke luchthaven je precies wil vertrekken wanneer je naar Sydney wil gaan vliegen. Er zijn namelijk een hele hoop verschillende luchthavens waarvan je een vlucht naar Sydney kan boeken. Zo zijn er alleen in Nederland en omstreken vele luchthavens waar het mogelijk is om zo’n vlucht te boeken. Er zijn namelijk vele verschillende luchthavens waarvan vluchten vertrekken naar Sydney. Je hebt dus erg veel verschillende opties wanneer je naar Sydney toe wil gaan vliegen.
Daarom is het dus ook erg belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over vanaf welke luchthaven je precies wil vertrekken wanneer je naar Sydney toe wil gaan vliegen. Dit moet je namelijk weten voordat je ook daadwerkelijk vliegtickets kan gaan boeken voor een vlucht die naar Sydney toegaat. Daarom moet je ook goed nadenken over vanaf welke luchthaven je graag / het beste kan vertrekken wanneer je naar de Australische stad Sydney wil toevliegen. Er zijn namelijk dus ontzettend veel verschillende vliegvelden vanaf waar je kan vertrekken wanneer je naar Sydney toe wil vliegen. Over het algemeen is het waarschijnlijk het aller verstandigste om het vliegveld dat het dichtste bij jouw woonlocatie ligt waarvan vluchten naar Sydney toe vertrekken te gebruiken als vliegveld om te gebruiken voor een vlucht naar Sydney. Dit vliegveld kan je namelijk als het goed is het aller gemakkelijkste en snelste bereiken wanneer je vanuit huis vertrekt om aan je reis te beginnen door naar het vliegveld waarvan je gaat vertrekken af te reizen. Op deze manier reis je dus waarschijnlijk ook het aller prettigste. Hierdoor is het dus ook slim om voordat je vliegtickets gaat boeken voor een vlucht naar Sydney goed na te denken over vanaf welk vliegveld je deze vlucht wil pakken. Hier kan je namelijk veel voordeel van hebben tijdens je reis! Zo kan dit dus bijvoorbeeld de (totale) duur van je reis verkorten.
Soms kan het trouwens wel zo zijn dat het goedkoper is om van een bepaald vliegveld te vertrekken wanneer je naar Sydney wil vliegen dat niet het aller dichtste ligt bij de woning van waaruit je vertrekt. In zo’n geval kan het dus voordeliger zijn om toch van een ander vliegveld te vertrekken dat het niet het dichtste bij je woning ligt wanneer je naar Sydney toe wil vliegen. Je moet er in zo’n situatie overigens ook wel rekening mee houden dat het wel geld kost om te reizen. Wanneer je verder moet reizen om een ander verder gelegen vliegveld te bereiken moet je daarom waarschijnlijk dan ook meer geld betalen dan wanneer je wil afreizen naar het vliegveld dat het dichtste ligt bij het pand vanuit waar je wil gaan vertrekken wanneer je naar Sydney wil gaan vliegen. Verder kost dit ook sowieso meer tijd. Dit kan dus zowel voordelig maar ook nadelig zijn. Je moet dus goed nagaan of het wel echt voordeliger is om te vertrekken om te vertrekken van een vliegveld dat verder van je vertrekplek afligt waar je voor lagere prijzen naar Sydney kan vliegen wanneer je dit vergelijkt met de prijzen die je moet betalen voor een vliegticket voor een vlucht naar Sydney vanaf de luchthaven die het aller dichtste bij de plek ligt vanaf waar je aan je reis wil beginnen. Het kan namelijk dus zo zijn dat het in eerste instantie voordeliger lijkt om naar Sydney te vliegen vanaf een vliegveld dat redelijk ver verwijderd ligt van de plek waar je woont, terwijl het eigenlijk toch niet zo is. Vandaar dat je dit goed moet nagaan. Het moet namelijk natuurlijk uiteindelijk ook nog (een stuk) goedkoper zijn om vanaf en ver gelegen vliegveld te vertrekken wanneer je dit samen doet met de extra reiskosten die je kwijt bent om naar dit verder gelegen vliegveld af te reizen. Soms ben je zelfs juist minder voordelig uit wanneer je een vliegticket aanschaft voor een vlucht naar Sydney vanaf een verder liggend vliegveld dat in eerste instantie voordeliger lijkt dan het vliegen naar Sydney vanaf een luchthaven die dichter bij het vertrekpunt waaruit je een vliegreis naar Sydney wil gaan beginnen. Daarom is het dus zeker de moeite waard om altijd even na te gaan of vliegtickets voor een vlucht naar Sydney vanaf een ver gelegen luchthaven die op het eerste gezicht erg voordelig lijken ook echt wel daadwerkelijk voordeliger zijn. Het kan namelijk best wel vervelend zijn om erg lang te moeten reizen naar de luchthaven vanaf waar je een vlucht gaat nemen naar Sydney. Dit kan je namelijk eventueel veel tijd én moeite besparen!
Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het Kingsford Smith International Airport trouwens het officiële vliegveld van Sydney. Wanneer je naar deze stad wil vliegen kan je daarom ook het beste naar dit vliegveld toe vliegen. Er zijn echter verder natuurlijk ook nog andere vliegvelden in Australië. Je hebt dus ook nog andere opties op het gebied van vliegvelden waar je heen kan vliegen wanneer je Sydney door middel van het vliegtuig wil gaan bezoeken. Het is echter wel het aller gemakkelijkste om naar het Kingsford Smith International Airport te vliegen wanneer je de Australische stad Sydney wil gaan bezoeken. Dit vliegveld ligt namelijk echt daadwerkelijk in de stad Sydney. Wanneer je deze luchthaven uitloopt bevindt je jezelf dus al eigenlijk in Sydney en hoef je dus niet meer verder te reizen. Daarom is het ook het aller gemakkelijkste om naar het Kingsford Smith International Airport te vliegen wanneer je naar Sydney wil afreizen door middel van het vliegtuig. Wanneer je naar dit vliegveld vliegt ben je namelijk dus eigenlijk al direct en Sydney en hoef je dus niet meer erg (ver) te reizen wanneer je op deze luchthaven aankomt. Vandaar dat het over het algemeen dus het aller prettigste is om naar dit vliegveld te vliegen wanneer je naar Sydney wil gaan met het vliegveld.
Tot slot
Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over de Australische stad genaamd Sydney. Ik hoop trouwens dat je al deze informatie kon begrijpen en nuttig vond! Verder hoop ik heel erg dat je door het lezen van dit artikel meer te weten bent gekomen over Sydney. Sydney is namelijk een erg mooie en indrukwekkende stad. Het kan daarom dus ook erg leuk zijn om deze stad te bezoeken. Ik hoop daarom ook dat je door middel van het lezen van dit artikel meer te weten bent gekomen over Sydney. Verder hoop ik ook dat je tijdens het lezen van dit artikel alle informatie gemakkelijk kon begrijpen. Zo staat er in dit artikel namelijk bijvoorbeeld hoe je zeer voordelig vliegtickets kan bemachtigen die naar Sydney gaan. In dit artikel kan je dus onder andere lezen hoe je goedkoop naar Sydney kan vliegen. De informatie die je in dit artikel kan vinden is dan ook zeer waardevol! Ik wil je daarom ook zeker aanraden om de informatie die in dit artikel te vinden is (zorgvuldig) door te lezen en ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Deze informatie is namelijk zeer nuttig en waardevol wanneer je inderdaad echt een keertje Sydney wil gaan bezoeken! Het is daarom ook zeker de moeite waard om het artikel dat op deze pagina te vinden is (nogmaals) door te lezen wanneer je Sydney gaat bezoeken.
Zou je trouwens meer van dit soort artikelen willen lezen? In dat geval wil ik je aanraden om ook mijn artikel over de Zuid-Afrikaanse stad genaamd Kaapstad en / of mijn artikel over de Canadese stad Toronto door te gaan lezen! Deze twee artikelen over deze twee steden zijn namelijk zeer vergelijkbaar met het artikel dat op deze pagina te vinden is. Wanneer je het leuk vond om het artikel dat op deze pagina te vinden is te lezen zou het daarom zeer goed kunnen dat je deze twee net opgenoemde artikelen ook de moeite waard vindt. Daarom is het meestal geen slecht idee om ook mijn artikel over Kaapstad en / of mijn artikel over Toronto te gaan lezen wanneer je hebt genoten van het artikel dat op deze pagina te vinden is!