Caïro

Caïro

Informatie over de Egyptische stad genaamd Caïro

Wil je meer te weten komen over de stad genaamd Caïro die je in het land Egypte kan vinden? Dan ben je hier op precies de goede plek! Je kan op deze pagina namelijk werkelijk van alles over deze stad lezen. Zo kan je in dit artikel onder andere lezen hoe je het beste naar deze stad kan afreizen. Verder kan je in dit artikel ook nog een hele hoop andere informatie over Caïro vinden. Vandaar dat ik je dus ook zeker wil aanraden om snel verder te lezen wanneer je meer te weten wil komen over Caïro! Je kan namelijk dus echt veel meer over deze stad te weten komen door het artikel dat op deze pagina te vinden is (volledig) door te lezen.

 

Algemene informatie over Caïro

Zoals je waarschijnlijk al weet is Caïro een stad die in het land genaamd Egypte ligt. Sterker nog, Caïro is zelfs de hoofdstad van Egypte! Dit is eigenlijk ook helemaal niet zo vreemd aangezien Caïro verreweg (qua inwonersaantal) de aller grootste stad van heel het land Egypte is. Zo wonen er bijvoorbeeld op dit moment maar liefst iets van 14.000.000 mensen in Caïro. Caïro  is dan ook echt een enorm grote stad! Vandaar dat het dus vrij logisch is dat Caïro  de hoofdstad van Egypte is. Er wordt trouwens geschat dat Caïro in de werkelijkheid nog (veel) meer inwoners heeft dan 14.000.000. In deze stad wonen namelijk ook vele illegale immigranten. Het is echter niet helemaal precies zeker hoeveel van deze immigranten er in Caïro wonen. Vandaar dat het dus ook niet helemaal zeker is hoeveel mensen er nou daadwerkelijk in deze stad leven / wonen. Het zou daarom dus ook goed kunnen dat het daadwerkelijke inwonersaantal van Caïro veel hoger ligt! Niemand weet dus echt helemaal zeker hoeveel mensen er in Caïro wonen. Het is in ieder geval wel zeker dat er ontzettend veel mensen in deze stad wonen en Caïro is dan ook een enorm grote stad. In deze stad wonen namelijk bijna even veel mensen als er in geheel Nederland wonen. Doordat er zoveel mensen in Caïro wonen behoort deze stad overigens tot een van de aller grootste steden van het continent Afrika en zelfs van de gehele wereld. Caïro is dan ook een echte metropool! Dit maakt deze stad dus nog eens extra bijzonder en indrukwekkend. Mede hierdoor is er namelijk (eigenlijk altijd) veel te zien en te beleven in deze stad.

Caïro ligt overigens aan de oever van de bekende rivier genaamd de Nijl. Dit is erg belangrijk voor deze stad! Deze rivier heeft door de jaren heen dan ook een zeer belangrijke rol vertolkt voor het leven in Caïro. Sterker nog, als de Nijl er niet was geweest was Caïro waarschijnlijk nooit ontstaan. Vandaar dat ik deze rivier nu ook (uitgebreid) wil gaan bespreken. De Nijl is namelijk ook nog eens een zeer indrukwekkende rivier. Zo behoort de Nijl bijvoorbeeld tot de aller langste rivieren die op de aarde te vinden zijn! Deze rivier heeft dan ook een lengte van maar liefst rond de 6000 – 7000 kilometer (de exacte lengte van de Nijl is overigens niet echt bekend aangezien men er nog niet helemaal uit is wat de beste / correcte manier is om deze rivier op te meten). Verder is de Nijl trouwens ook nog eens een rivier die (op bepaalde plekken) erg breed is. Deze rivier is dus echt enorm groot! Deze rivier stroomt dan ook door een groot deel van het continent Afrika waar deze rivier in zijn volledigheid in ligt. Hierdoor stroomt deze rivier ook eigenlijk geheel Egypte. Vandaar dat de Nijl dus ook bij Caïro ligt. Verder stroomt deze rivier trouwens buiten Egypte om ook nog door een heleboel andere (Afrikaanse) landen. Zo stroomt de Nijl bijvoorbeeld ook door het Afrikaanse land genaamd Soedan. De Nijl is dan ook een belangrijk onderdeel van het Afrikaanse continent. Vandaar dat het dus ook erg leuk en bijzonder is dan Caïro aan de oever van de Nijl ligt. Zeker aangezien er nou niet echt al te veel water te vinden is in de omgeving van Caïro buiten de Nijl om. Het water uit de Nijl wordt dan ook bijvoorbeeld al erg lang gebruikt door de inwoners van de stad Caïro. Zo is dit water door de jaren heen bijvoorbeeld zeer vaak gebruikt om gewassen te laten groeien in deze regio. Verder gebruikte de inwoners van Caïro deze rivier vroeger ook onder andere om in te baden en dus schoner te worden. De Nijl is verder door de jaren heen ook nog voor vele andere doeleinden gebruikt. Deze rivier voegt dus zeker wat toe aan de stad Caïro. Vandaar dat ik het dus ook zeker belangrijk vind om deze rivier te benoemen in dit artikel! Deze rivier is namelijk zeer indrukwekkend. Daarom wilde ik je dus ook graag meer over deze rivier vertellen. Zeker aangezien deze rivier dus zo’n ontzettend belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de stad Caïro!

Een van de redenen dat de rivier de Nijl zo enorm belangrijk is (geweest) voor Caïro komt trouwens omdat deze rivier een bepaald soort slib afgeeft bij de oevers van deze rivier wat enorm vruchtbaar is. Hierdoor wordt het dus erg aantrekkelijk om te gaan wonen in het gebied rondom de oevers van de Nijl. De gebieden waar de Nijl doorheen stroomt zijn namelijk vele malen vruchtbaarder dan vele andere gebieden in Afrika! Vandaar dat het dus zeker niet onverstandig is om in de directe omgeving van de Nijl te gaan wonen. Dit is dan ook de reden dat er langs / naast de Nijl een hele hoop verschillende nederzettingen zijn gesticht langs de Nijl waar meerdere mensen bij elkaar gingen wonen. Dit is dus onder andere aanvankelijk ook een beetje met de stad Caïro gebeurd. Vandaar dat de Nijl dus echt enorm belangrijk is geweest voor überhaupt het ontstaan van Caïro, en vervolgens in de verdere ontwikkeling en geschiedenis van deze plek ook steeds een zeer belangrijke rol heeft weten te houden. Wanneer je meer te weten wil komen over de plek Caïro en de invloed van de rivier de Nijl op deze plek wil ik je overigens aanraden om snel verder te lezen! Je kan later in dit artikel namelijk allerlei gedetailleerde en uitgebreide informatie vinden over de geschiedenis van Caïro. Om dat de Nijl zo ontzettend belangrijk is voor deze stad vind je hier dus ook heel veel informatie over de rol die de rivier de Nijl door de jaren heen heeft gespeeld in en voor Caïro. Vandaar dat ik je dus ook zeker wil aanraden om (snel) verder te lezen wanneer je hier meer over te weten wil komen!

Er is trouwens een vliegveld te vinden bij de stad Caïro. Deze stad heeft dus een eigen vliegveld. Hierdoor is het dus erg goed mogelijk om met het vliegveld naar deze stad af te reizen. Hierdoor is deze stad dus ook vanuit het buitenland zeer goed te bereiken! Dit vliegveld dat bij de stad Caïro te vinden is heet overigens de Internationale luchthaven van Caïro. De Internationale luchthaven van Caïro is overigens een vliegveld dat redelijk hoog ligt. Dit vliegveld ligt namelijk op een hoogte van 380 meter. Deze luchthaven is overigens erg belangrijk voor Caïro. Zo arriveren bijvoorbeeld een groot deel van alle (buitenlandse) toeristen die Caïro bezoeken op deze luchthaven. De Internationale luchthaven van Caïro is overigens niet alleen heel erg belangrijk voor de stad Caïro. Deze luchthaven is namelijk erg belangrijk voor heel Egypte. De Internationale luchthaven van Caïro is namelijk het aller drukste (en dus ook het aller belangrijkste) vliegveld van heel Egypte. Sterker nog, de Internationale luchthaven van Caïro behoort zelfs tot de aller belangrijkste luchthavens van heel Afrika! Dit vliegveld verwerkt jaarlijks dan ook (tientallen) miljoenen passagiers. Hieruit blijkt dan ook wel goed hoe groot deze luchthaven wel niet is. Er zijn overigens sowieso ontzettend veel verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar de Internationale luchthaven van Caïro. Je kan dit vliegveld dus door middel van vele verschillende luchtvaartmaatschappijen bereiken. De Internationale luchthaven van Caïro verwerkt trouwens ook nog eens vrachtvluchten. Het is dus niet zo dat deze luchthaven uitsluitend voor passagiersvluchten bestemd is. Hierdoor is deze luchthaven dus nog groter en belangrijker! Aangezien er over het algemeen dagelijks vele passagiers vluchten aankomen op dit vliegveld is het in principe dus echter niet al te lastig om een vlucht te vinden die naar de Internationale luchthaven van Caïro gaat.

De stad Caïro heeft overigens een zeer grote en waardevolle economie voor het gebied waar deze stad ligt. Dit is dan ook een van de redenen dat deze stad zo belangrijk is in deze regio (en op het wereldtoneel). Het feit dat deze stad zo’n goede economie heeft speelt dan ook een grote rol in de reden dat Caïro de hoofdstad is van het land Egypte. Dit is dan ook een van de redenen dat er zo ontzettend veel mensen in deze stad wonen. Veel mensen proberen namelijk te profiteren van deze relatief goede economie van Caïro. Het feit dat deze stad een goede economie heeft speelt dan ook zeker mee in de reden waarom er zoveel illegale immigranten zijn in Caïro. Mensen uit de wijde omgeving trekken namelijk naar deze stad toe in de hoop op een betere financiële situatie omdat de economie in deze stad een stuk beter is dan de economieën van vele andere steden die in het zelfde gebied als Caïro liggen. Ondanks dat het dus zeker een voordeel is van het feit dat de stad Caïro relatief gezien een zeer goede economie heeft brengt dit (in enige) zin dus echter ook nadelen met zich mee. Zo speelt dit bijvoorbeeld in grote rol in het feit dat de stad Caïro aardig over bevolkt is. Al met al is het echter waarschijnlijk toch wel zeker een voordeel van Caïro dat deze stad een redelijk goede economie heeft. Caïro ligt namelijk in gebied waar over het algemeen erg veel armoede is. Daarom is Caïro dus ook zeker wel een stad die vele mogelijkheden biedt voor mensen die het (financieel gezien) niet erg goed hebben. Vandaar dat het dus toch wel zeker een voordeel is van Caïro dat deze stad relatief gezien een erg goede economie heeft, ondanks dat dit ook gepaard gaat met (kleine) nadelen! Hierdoor is deze stad overigens ook veel meer op toeristen ingesteld dan vele andere plekken in Egypte en de rest van Afrika.

Er zijn trouwens echter niet alleen maar mooie dingen in / aan Caïro. Deze stad heeft namelijk (net zoals eigenlijk elke hele grote stad) ook een aantal minder mooiere kanten. Zo heeft deze stad bijvoorbeeld een probleem met (overmatige) vervuiling. Dit is echter een vrij verklaarbaar probleem aangezien er zo ontzettend veel mensen in Caïro wonen en in deze stad komen waardoor er nou eenmaal bijvoorbeeld ontzettend veel afval in deze stad is. Vandaar dat deze stad dus ook onder andere met veel zwerfafval te maken heeft. Mensen produceren over het algemeen namelijk nou eenmaal erg veel afval. Omdat er zoveel veel mensen in Caïro wonen is het echter een enorme klus om al dit afval te verwerken. Hierdoor is het dus goed verklaarbaar dat deze stad een (groot) probleem heeft met zwerfafval. Dit is dan ook zeker een nadeel van de stad Caïro. Het vuilnisprobleem in Caïro is zelfs zo groot dat deze stad behoort tot de aller meest vervuilde steden van heel de wereld. Dit afvalprobleem is dus wel echt serieus. Er is echter gelukkig eigenlijk geen enkel probleem dat geen oplossing heeft en niet verholpen kan worden. In principe zou er dus ook een goede oplossing moeten te vinden zijn voor het afvalprobleem waar de Egyptische stad Caïro mee kampt. Dit neemt echter niet weg dat dit afvalprobleem van Caïro (op de dag van vandaag) nog steeds wel erg storend kan zijn. Persoonlijk heb ik er echter zeker vertrouwen in dat dit probleem vroeg of laat opgelost gaat worden! Uiteindelijk is het echter natuurlijk wel afwachten of en wanneer dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Ik heb hier zelf echter de volste vertrouwen in dat dit probleem (op den duur) verholpen gaat worden. Zo zou er bijvoorbeeld geprobeerd kunnen worden om het afval in Caïro beter te recyclen waardoor er dus minder afval overblijft. Het moet echter dus nog wel gaan blijken of dit inderdaad zo is, en wanneer dit probleem dan opgelost gaat worden. Een ding is in ieder geval zeker, en dat is dat er op de dag van vandaag hard wordt gewerkt aan een oplossing voor dit probleem!

Verder is het verkeer van Caïro overigens ook nog eens (zwaar) overbelast. Omdat er zo veel mensen in deze stad en omstreken wonen en werken zijn er namelijk ontzettend veel (personen)auto’s in deze stad. Hierdoor is het verkeer van de stad Caïro erg druk en chaotisch. Vandaar dat het verkeer in deze stad ook relatief gevaarlijk is. Dit is dus zeker een nadeel van de stad Caïro. Daarom is het ook af te raden om zomaar deel te gaan nemen aan het verkeer van Caïro wanneer je dit niet gewend bent. Het verkeer in deze stad is namelijk veel onrustiger en minder goed geregeld dan het verkeer in bijvoorbeeld Nederland of België. Dit is dus de reden dat het niet verstandig is om zomaar (actief) deel te gaan nemen aan het vervoer van Caïro wanneer je onder andere uit Nederland of België komt. Je kan daarom ook beter (voornamelijk) gebruik maken van het openbaar vervoer en andere vervoersmiddelen zoals taxi’s wanneer je in Caïro bent. Op deze manier hoef je jezelf namelijk niet druk te maken om alle zorgen die komen kijken bij een (directe) deelname aan het verkeer in de stad Caïro wanneer je in deze stad bent!

Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is Caïro overigens de hoofdstad van het land Egypte. Vandaar dat deze stad dus ook (landelijk én ook internationaal) politiek gezien een erg belangrijke rol heeft. Dezes stad speelt dan bijvoorbeeld ook een belangrijke rol in het bestuur van het land Egypte. Dit is natuurlijk ook niet zo vreemd aangezien Caïro (verreweg) de aller grootste en belangrijkste stad is van Egypte. Hierdoor is het dus ook vrij logisch dat deze stad ook politiek gezien een belangrijke rol heeft. Uiteindelijk betekent deze stad namelijk echt zeer veel voor Egypte. Daarom is het dus ook zeer verklaarbaar dat deze stad in het land Egypte politiek gezien een belangrijke rol heeft. Deze stad is immers dus zeer belangrijk voor dit land. Dit kan je overigens aan een aantal verschillende dingen terug zien. Zo zit bijvoorbeeld onder andere het Egyptische parlement in de stad Caïro gevestigd. Verder zijn er ook nog vele andere dingen waaruit je kan zien dat Caïro politiek gezien een belangrijke stad is voor Egypte. Zo hebben er door de jaren heen bijvoorbeeld al vele (politieke) leiders van dit land zich gevestigd in de stad Caïro om vervolgens vanuit deze stad het land Egypte te besturen.

Verder is Caïro overigens ook nog eens een stad die zowel voor het land Egypte en de rest van de wereld cultureel gezien ook een zeer belangrijke rol vertolkt. Zo zijn er bijvoorbeeld een hele hoop historische bouwwerken te vinden in deze stad die zowel onder andere historisch én cultureel gezien een zeer belangrijke rol hebben! Wanneer je meer over deze bijzondere bouwwerken van Caïro te weten wil komen wil ik je overigens aanraden om snel verder te lezen. Je kan verder in dit artikel namelijk veel meer informatie vinden over (een aantal) van deze bouwwerken. Ik ga verder in dit artikel de bezienswaardigheden van de stad Caïro namelijk nog uitgebreid bespreken. Hier horen deze historische bouwwerken met veel culture waarde ook zeker bij! Vandaar dat je dus verder in dit artikel meer informatie kan vinden over veel van deze bouwwerken. Wanneer je meer te weten wil komen over (een aantal van) de historische en culturele bouwwerken die in Caïro te vinden zijn wil ik je daarom dus ook zeker aanraden om snel verder te lezen! Omdat er in Caïro zeer veel historische bouwwerken te vinden zijn is het oude centrum van deze stad trouwens ook (vrijwel volledig) opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. UNESCO staat overigens voor United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Hieruit blijkt dus wel goed hoe belangrijk deze historische gebouwen van Caïro zijn! Op deze lijst die door UNESCO wordt bijgehouden staan namelijk alleen maar bouwwerken en bezienswaardigheden die enorm veel (historische en / of culturele) waarde hebben en erg bijzonder zijn. Vandaar dat het dus ook bijzonder is dat zo’n groot deel van deze stad is opgenomen in deze werelderfgoedlijst. Voor vele mensen speelt dit dan ook zeker mee om deze stad eens te gaan bezoeken. Dit betekent namelijk dat er echt ontzettend veel in deze stad te zien is op het gebied van bijzondere en historische bouwwerken.

De stad Caïro is verder ook nog op een aantal andere gebieden heel erg belangrijk. Zo stad deze stad bijvoorbeeld ook nationaal en internationaal bekend als een stad met een zeer goed scholingssysteem. Vandaar dat er dus ook bijvoorbeeld meerdere zeer bekende en gerespecteerde universiteiten zijn te vinden in de stad Caïro. Zo kan je in Caïro bijvoorbeeld een van de aller oudste universiteiten vinden die op de dag van vandaag nog bestaat. Dit is namelijk de Al-Azhar-universiteit. De Al-Azhar-universiteit is overigens zelfs de 3e oudste universiteit van de wereld die op de dag van vandaag nog steeds bestaat. Deze Al-Azhar-universiteit werd dan ook al in het jaar 988 (na Christus) gesticht. Deze universiteit is dus al ruim 1000 jaar oud! Vandaar dat deze universiteit dus ook zo bijzonder is! De Al-Azhar-universiteit is namelijk dus al zeer historisch! Er zijn door de jaren heen dan ook al vele (invloedrijke) mensen geweest die aan de Al-Azhar-universiteit in Caïro gestudeerd hebben. Op deze universiteit worden overigens meerdere verschillende vakken gegeven. Er zijn dus vele verschillende studies die je in de stad Caïro kan volgen. Vandaar dat deze stad dus ook een breed publiek van studenten  aantrekt. Zo trekt deze stad bijvoorbeeld vele studenten aan uit de gehele wereld die naar deze stad toe gaan om hier Arabisch te leren. Buiten de Al-Azhar-universiteit om zijn er overigens ook nog een hele hoop andere bijzondere (historische) universiteiten te vinden in de stad Caïro.

In Caïro heb je verder ook nog eens een hele hoop andere (internationale) scholen buiten de Al-Azhar-universiteit om. Hieruit blijkt dus wel dat deze stad ook erg belangrijk is op het gebied van scholing en onderwijs. Er zijn dan ook vele mensen die in de stad Caïro studeren of gestudeerd hebben! Vandaar dat deze stad dus ook op het gebied van onderwijs een belangrijke rol vertolkt. Dit is trouwens al heel erg lang het geval. Deze stad was ook in de oudheid namelijk altijd al een plek die veel met (hoge) scholing te maken heeft gehad. Academisch gezien is Caïro dus ook al zeer lang een belangrijke stad. Daarom is het dus ook niet heel vreemd dat een van aller oudste (overgebleven) universiteiten in deze stad te vinden is. Dit maakt deze stad nog eens extra bijzonder en belangrijk. Uiteindelijk levert het een stad namelijk vaak erg veel op wanneer hier goede scholing op een hoog niveau wordt aangeboden!

Verder is de stad Caïro ook nog eens op het gebied van media een zeer belangrijke plek! Zeker op nationaal gebied is Caïro naar alle waarschijnlijkheid de belangrijkste stad van Egypte op het gebied van media. Dit zie je overigens in een aantal verschillende dingen / factoren terug. Zo zitten er bijvoorbeeld meerdere media bedrijven gevestigd in de stad Caïro. Vandaar dat de stad Caïro over het algemeen ook redelijk goed wordt vertegenwoordigd in de (internationale) media. Deze stad kan je daarom dus ook vaak terug vinden in de media. Dit is één van de redenen dat Caïro zo’n bekende stad is. Deze stad verschijnt namelijk dus vaak in de (internationale) media. Dit is heeft onder andere te maken met het feit dat deze stad dus ook veel betekend op het gebied van media en hier dus ook veel mee te maken heeft.

Je hebt in dit artikel trouwens ook al kunnen lezen dat Caïro een stad is met een ver ontwikkelde economie voor het gebied waarin deze stad ligt. Hierdoor heeft deze stad dan ook een belangrijk zakenleven. Vandaar dat er dus ook bijvoorbeeld meerdere grote bedrijven een (hoofd)vestiging hebben in Caïro. Dit is dan ook één van de redenen dat er erg veel werkgelegenheid is in deze stad wanneer je dit vergelijkt met andere steden. Het Central Business District dat in Caïro te vinden is heeft dan ook een zeer belangrijke rol in deze stad! Het Central Business District is overigens de voornamelijkste / belangrijkste zakenwijk van de stad Caïro. Deze wijk staat hier trouwens sinds het einde van de 19e eeuw. Sinds deze wijk bestaat was dit eigenlijk al direct een erg belangrijk gebied in de stad Caïro. Mede door deze wijk is de economie van Caïro overigens (in het heden) uitgegroeid tot een van de aller belangrijkste economieën van Afrika en het Midden-Oosten. Dit heeft echter natuurlijk ook met andere factoren te maken gehad. Zo is bijvoorbeeld ook de ligging van Caïro heel erg belangrijk geweest in de reden dat deze stad zo’n bloeiende economie heeft weten op te bouwen. Hierdoor had Caïro al zeer lang een erg belangrijke economie. De ligging van de stad Caïro heeft namelijk een belangrijk aandeel gehad in het feit dat deze kon uitgroeien tot een belangrijke handelsstad. Er komen immers al zeer lang vele mensen in dit gebied, wat zeker goed is voor de handel die hier wordt gedreven. Caïro is dan ook al erg lang de belangrijkste economie in de streek waarin deze stad ligt. Dit maakt deze stad dus veel belangrijker en bijzonderder.

De stad Caïro is ook op het gebied van gezondheid verder ontwikkeld dan de meeste steden die in de buurt van Caïro liggen. Zo is de gezondheidszorg in deze stad bijvoorbeeld uitstekend. Aangezien Caïro in een gebied ligt waar veel armoede heerst is het dan ook best uitzonderlijk dat er in deze stad zo’n goede gezondheidszorg te vinden is! In de meeste steden die rondom Caïro liggen is de gezondheidszorg namelijk veel minder ver ontwikkeld dan in Caïro het geval is. Dit is dan ook zeker erg prettig van deze stad! Hierdoor kan je namelijk dus met een gerust hart naar deze stad afreizen. Wanneer je iets mocht gebeuren is er immers dus meer dan genoeg goede zorg te vinden. Hierdoor is Caïro dus ook veel veiliger dan vele andere Afrikaanse steden. In principe kan je in Caïro namelijk dus prima goede zorg krijgen wanneer dit nodig is! Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere (erg goede) ziekenhuizen te vinden in de stad Caïro. Dit is vrij bijzonder voor deze regio. De medische wereld die in Caïro bestaat is dus ver ontwikkeld! Dit is dan ook erg prettig van deze stad. Het feit dat de stad Caïro meer voorzieningen heeft op het gebied van medische zorg dan vele andere steden die in dezelfde regio als deze stad liggen heeft overigens veel te maken met het feit dat de stad Cairo een economie heeft die groter is dan die van de meeste andere steden die in de buurt van Caïro liggen.

De stad Caïro ligt overigens (grotendeels) op een hoogte van iets van 20 meter. Deze stad heeft dus niet een hele hoge ligging. In principe is dit eigenlijk echter helemaal niet zo vreemd aangezien Caïro niet bepaald in een bergachtig gebied ligt. Toch ligt deze stad wel hoog genoeg waardoor deze stad niet volledig kwetsbaar is voor overstromingen. Heel af en toe vinden er overigens toch nog wel overstromingen plaats vanuit de rivier de Nijl de buurt van de stad Caïro (de Nijl is overigens zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen de rivier waaraan Caïro ligt). Zeker wanneer er opeens (langdurig) veel regen valt in en rondom Caïro neemt de kans op overstromingen trouwens toe. Wanneer dit gebeurd kan al dit water namelijk nergens heen. Hierdoor kunnen er dus op zijn tijd wel (hevige) overstromingen plaatsvinden in en rondom Caïro wanneer het bijvoorbeeld opeens veel gaat regenen in dit gebied. Dit kan dus ook wel als een nadeel gezien worden van de stad Caïro. Over het algemeen valt het echter gelukkig wel mee hoe vaak dit soort (hevige) overstromingen daadwerkelijk plaats vinden in en rondom Caïro! Ondanks dat het zeker wel een nadeel is dat dit soort (hevige) overstromingen mogelijk zijn in en rondom deze stad komen dit soort overstromingen gelukkig niet al te vaak voor.

Omdat Caïro in Afrika ligt is het trouwens bijna altijd wel (lekker) warm in deze stad. Zo zakt de gemiddelde temperatuur in deze stad over het algemeen niet lager dan 10 graden Celsius in de wintermaanden. In de zomer kan het echter nog vele malen warmer worden in Caïro. In de zomermaanden is het over het algemeen namelijk gemiddeld een dikke 25 graden Celsius in Caïro. Wanneer je naar deze stad gaat kan je dus in principe je dikke kleding thuislaten. Het vriest namelijk eigenlijk bijvoorbeeld in principe nooit in deze stad. Vandaar dat het dus bijvoorbeeld ook zeer zeldzaam is dat het sneeuwt in Caïro. Dit is dan dus ook de reden dat je in principe (helemaal) geen winterse kleding nodig hebt wanneer je naar Caïro gaat. Als het goed is hebt je dit soort kleding namelijk niet nodig in deze stad door het klimaat dat in Caïro heerst! Toch kan het nooit een slecht idee zijn om wel een aantal lange kledingstukken mee te nemen wanneer je de stad Caïro gaat bezoeken. Het kan namelijk immers altijd afkoelen. Verder verschilt het ook per persoon wanneer een bepaalde temperatuur als koud wordt ervaren.

Zoals je waarschijnlijk al weet is Caïro overigens een zeer grote stad. Je hebt bijvoorbeeld al kunnen lezen dat er al ontzettend veel verschillende mensen wonen in deze stad. De stad Caïro is dan ook op gebouwd uit vele verschillende wijken. Al deze verschillende wijken hebben zo hun eigen karakter en eigenschappen. Hierdoor is elke wijk van Caïro er bijzonder en uniek. Vandaar dat er in alle wijken van Caïro ook een eigenzinnige sfeer hangt. Dit is een van de redenen dat het erg leuk is om je door deze stad heen te manoeuvreren! Elke wijk die in de stad Caïro te vinden is heeft dan ook weer iets anders te bieden. Het kan daarom dus zeer leuk zijn om de verschillende wijken van deze stad te verkennen wanneer je in Caïro bent. Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om dit daadwerkelijk te doen wanneer je de stad Caiïro bezoekt.

 

De geschiedenis van Caïro

Caïro is een stad die een zeer bijzondere geschiedenis heeft weten op te bouwen! Er zijn dan ook al een hele hoop memorabele dingen gebeurd in de geschiedenis van deze stad. Daarom wil je hier nu meer over gaan vertellen. Het kan namelijk erg leuk en interessant zijn om meer over de geschiedenis van Caïro te weten te komen. Zeker aangezien je hierdoor ook beter gaat begrijpen waarom deze stad er op de dag van vandaag zo bijligt zoals tegenwoordig het geval is. Uiteindelijk is het huidige Caïro namelijk tot stand gekomen in de geschiedenis! In de geschiedenis van deze stad hebben immers vele dingen plaatsgevonden die ervoor zorgen dat de stad Caïro in zijn huidige staat verkeert. Hierdoor is het dus ook zeker leuk om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad Caïro wanneer je deze stad wel eens zou willen gaan bezoeken, of je al zeker weet dat je deze stad (ooit) gaat bezoeken. Door meer over de geschiedenis van Caïro te weten begrijp je deze stad namelijk dus beter. Dit is dan ook de reden dat ik je nu (uitgebreid) meer wil gaan vertellen over de wonderbaarlijke geschiedenis van deze bijzondere stad! Wanneer je meer te weten wil komen over de geschiedenis van Caïro wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen zodat je hier meer over te weten kan komen. Hieronder ga ik de geschiedenis van Caïro namelijk dus uitgebreid bespreken.

De geschiedenis van Caïro is overigens zeer groot en uitgeberid. Deze geschiedenis begon dan ook al zeer lang geleden! Vandaar dat er dus ook al zoveel verschillende (ingrijpende en memorabele) momenten hebben plaatsgevonden in de geschiedenis van Caïro. De geschiedenis van deze stad gaat namelijk al duizenden jaren terug. Daarom is Caïro dus ook een zeer historische stad! Deze stad werd namelijk al gesticht toen de Romeinen nog enorm veel invloed hadden. Toen deze stad werd gesticht zag Caïro er overigens uiteraard nog helemaal niet uit zoals op de dag van vandaag het geval is. Destijds was deze nederzetting namelijk nog zeer klein en totaal niet ver ontwikkeld. De oorspronkelijke nederzetting die uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot het huidige Caïro was dan ook vrijwel niks vergeleken met de wereldstad die op de dag van vandaag op deze plek staat. Door de jaren heen heeft deze stad dan ook vele ontwikkelingen door gegaan. In principe is dit echter natuurlijk vrij logisch. Vrijwel geen enkele plek op de wereld blijft er namelijk door de jaren heen (precies) hetzelfde uitzien. Dit is dan ook niet het geval wanneer het om de stad Caïro gaat. Hierdoor is het echter wel zeer interessant om te achterhalen wat er nou allemaal gebeurd is in de geschiedenis van Caïro waardoor de stad door de jaren heen wel is uitgegroeid tot een wereldstad.

Het is overigens niet helemaal zeker wanneer de nederzetting die uiteindelijk is uitgegroeid tot Caïro precies is opgericht. Het is echter wel vrij zeker dat het gebied waar deze stad ligt al zeer lang erg belangrijk was. Dit kwam onder andere door de strategische ligging van deze plek. Zo wordt er bijvoorbeeld vanuit gegaan dat de plek die uiteindelijk tot het huidige Caïro is uitgegroeid al zeer lang bestond voordat onze jaartelling überhaupt begon. Deze stad is dus echt al zeer oud! Dit betekent namelijk dat de geschiedenis van deze stad ten minste 2000 jaar terug gaat. Waarschijnlijk bestaat deze stad echter nog (veel) langer dan 2000 jaar, maar hier kan je verder in dit artikel nog veel meer informatie over vinden. Vandaar dat Caïro dus ook al een zeer uitbundige geschiedenis heeft weten op te bouwen. Dit is dan ook zeker een grote factor is het feit dat er (al) zoveel memorabele gebeurtenissen hebben plaats gevonden in de geschiedenis van Caïro.

Zo wordt er bijvoorbeeld onder andere geschat door experts dat de nederzetting die uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot het huidige Caïro al ongeveer 1000 jaar voor Christus gesticht is. Dit betekent dus dat deze stad al ruim 3000 jaar bestaat! Vandaar dat het dus ook niet zo vreemd is dat er door de jaren heen al vele memorabele momenten hebben plaatsgevonden in de geschiedenis van deze plek. Toen de plek die uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot het huidige Caïro werd gesticht was dit trouwens oorspronkelijk een fort in plaats van een echte plek waar mensen (vast) zouden gaan wonen. Dit fort dat destijds werd gebouwd heet overigens het fort van Babylon (ook wel Babylon Fortress genoemd, aangezien dit de Engelse naam is van dit bouwwerk). Op de dag van vandaag bestaat dit fort trouwens nog steeds! Dit fort is dan ook een zeer goed voorbeeld van een van de (indrukwekkende) historische bouwwerken die in de stad Caïro te vinden zijn. Hierdoor is dit fort dan ook uitgegroeid tot een ware bezienswaardigheid die vele bezoekers aantrekt. Je kan verder in dit artikel trouwens meer lezen over het Babylon Fortress. Wanneer je meer over dit fort te weten wil komen zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was!

Het Babylon Fortress is overigens niet door Egyptenaren gebouwd. Dit bouwwerk is hier namelijk neergezet door de Romeinen, die in deze periode heersten over het gebied waar Caïro ligt. De stad Caïro is dus oorspronkelijk niet door Egyptenaren maar door Romeinen gesticht. Hierdoor is Caïro dus ook een beetje een Romeinse stad. Aanvankelijk werd dit fort trouwens op deze plek gebouwd omdat een zeer strategische ligging had. In eerste instantie is de nederzetting die is uitgegroeid tot Caïro dus voornamelijk gebouwd voor oorlogsdoeleinden. Door de jaren heen is deze nederzetting echter tot veel meer ontwikkeld. Tegenwoordig is deze plek namelijk (zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen) de woonplaats van werkelijk miljoenen mensen. Op de dag van vandaag is Caïro dus veel meer dan alleen een fort.

Er zijn overigens ook mensen die er van uitgaan dat er ook al mensen woonden in het gebied waar tegenwoordig Caïro ligt voordat het Babylon Fortress hier gebouwd werd. Hier zijn echter geen duidelijk sporen meer van terug gevonden. Het zou echter goed kunnen dat er inderdaad hiervoor ook al mensen woonden in dit gebied. Egypte staat namelijk bekend om zijn zeer oude beschavingen die in dit land voorkwamen. Er zijn echter (nog) geen concrete bewijzen gevonden die daadwerkelijk aantonen en ondersteunen dat hier ook al volkeren leefden voordat het Babylon Fortress in dit gebied werd gebouwd door de Romeinen. Het is in ieder geval wel zeker dat de plek waar Caïro ligt al enorm lang wordt bewoond door mensen. Hierdoor behoort deze stad misschien ook wel tot de aller oudste steden die op de dag van vandaag nog steeds bestaan. Wanneer je het Babylon Fortress als de start van de stad Caïro ziet bestaat deze stad namelijk dus al iets van 3000 jaar lang! Dit maakt deze stad dan dus ook zeker nog extra bijzonder en speciaal. Caïro is dan ook ongetwijfeld een van de steden met de meeste bijzondere en tevens ook een van de aller langste geschiedenis van alle steden op aarde! Vandaar dat er op de dag van vandaag dus ook nog steeds zoveel historische bouwwerken te bewonderen zijn in Caïro.

Nadat dit fort dat we (tegenwoordig) kennen als het Babylon Fortress dat uiteindelijk is uitgegroeid tot het huidige Caïro gesticht werd heeft dit fort dan ook vele ontwikkelingen doorgemaakt. Hierdoor heeft deze plek door de jaren heen overigens ook vele verschillende namen gehad. Deze stad / nederzetting heeft dus niet altijd Caïro geheten. Zo verdwenen de Romeinen bijvoorbeeld uiteindelijk uit dit gebied en fort toen hun macht af begon te nemen. Vervolgens kwamen er andere volkeren te wonen op deze plek. Hierdoor werd deze plek dus ook blootgesteld aan andere invloeden, waardoor deze stad zich dus ook op bepaalde manieren ontwikkelde. Zo groeide deze plek bijvoorbeeld uit tot een zeer belangrijke plek in de islamitische wereld nadat de Romeinen uit dit gebied verdwenen. In deze periode had deze stad overigens de naam “al-Fustat”. Destijds heette deze plek dus nog niet Caïro. Dit alles vond trouwens plaat rond het jaar 600 na Christus. Toen was al-Fustat overigens al de hoofdstad van het Egypte uit deze tijd. Caïro is dus al zeer lang de hoofdstad van dit land! Mede hierdoor is dit dan ook zo’n bijzondere en indrukwekkende stad met een grote historische waarde. Deze stad is namelijk dus al ontzettend lang erg belangrijk, en heeft al lang een grote en belangrijke rol.

Naar alle waarschijnlijkheid werd al-Fustat overigens gesticht in het jaar 640. Dit werd gedaan door een meneer genaamd ‘Amr ibn al-‘As. ‘Amr ibn al-‘As was een erg belangrijke man die bijvoorbeeld een zeer belangrijke rol speelde in het verspreiden van de islam in Egypte en omstreken. Zo veroverde ‘Amr ibn al-‘As bijvoorbeeld grote stukken grondgebied waaronder de plek waar het huidige Caïro ligt. ‘Amr ibn al-‘As deed dit onder andere om in deze gebieden de islam te introduceren.

Vervolgens vonden er in de jaren die volgenden verschillende andere ontwikkelingen plaats in het gebied waar het huidige Caïro ligt. Zo werden er steeds nieuwe bouwwerken gemaakt in dit gebied. Hierdoor ontwikkelde dit gebied zich dus steeds verder. Dit is dan ook de reden dat er op de dag van vandaag nog steeds een hele hoop historische gebouwen uit deze periode te vinden zijn in Caïro. Zo werden er bijvoorbeeld in deze periode nog een aantal andere nederzettingen gesticht in dit gebied buiten al-Fustat om. Uiteindelijk zijn deze nederzettingen door de jaren heen aan elkaar gegroeid waardoor de huidige stad Caïro ontstaan is. De stad Caïro is dus eigenlijk vanuit meerdere verschillende nederzettingen ontstaan. Dit maakt de stad Caïro dan ook erg uniek ten opzichte van vele andere (wereld)steden.

Door alle verschillende nederzettingen die werden opgericht in dit gebied waar Caïro tegenwoordig ligt bleef dit gebied zich overigens steeds verder ontwikkelen. Hierdoor heeft deze stad overigens uiteindelijk ook een zeer uniek karakter gekregen. Al deze verschillende nederzettingen werden namelijk allemaal door andere mensen / volkeren gemaakt waardoor deze dus allemaal met verschillende invloeden gemaakt werden. Deze verschillende nederzettingen hadden namelijk allemaal hun eigen karakter (bijvoorbeeld in de vorm van bouwstijl). Hierdoor heeft de stad Caïro uiteindelijk ook zo’n uniek / bijzonder karakter en stadsbeeld weten te ontwikkelen, dat op de dag van vandaag nog steeds is terug te zien in (het oude deel van) deze stad! Het feit dat (een deel) het huidige Caïro dus opgebouwd uit een hele hoop verschillende oude nederzettingen die aan elkaar gegroeid / gebouwd zijn maakt deze stad dan dus ook zeer speciaal! Dit is namelijk niet iets dat je in veel steden terug ziet, zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen. Vandaar dat je in het oude centrum van Caïro dus bijvoorbeeld ook vele verschillende stijlen terug kan vinden op het gebied van architectuur. Dit maakt deze stad erg bijzonder en uniek. Veel mensen spreekt dit dan ook erg aan van de stad Caïro. Je kan in deze stad namelijk dus bijvoorbeeld vele bijzondere en indrukwekkende gebouwen vinden. Dit maakt het erg leuk om in deze stad te zijn. Je kan je ogen dan om sommige plekken namelijk echt uitkijken! Vandaar dat de meeste mensen het dus ook erg leuk vinden om de stad Caïro die je in Egypte kan vinden is (ten minste één keer) in hun leven te bezoeken. Dit is namelijk vaak een zeer bijzondere herinnering die vele mensen voor de rest van hun leven koesteren. Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om deze stad eens te proberen te bezoeken wanneer dit mogelijk is. Wanneer je dit ook echt daadwerkelijk wel een keer zou willen doen zou ik overigens snel verder lezen als ik jou was! Je kan verder in dit artikel namelijk alles lezen over hoe je (voordelig) naar Caïro kan afreizen.

Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen heeft de stad Caïro trouwens (tegenwoordig) trouwens politiek gezien een erg belangrijke rol. Dit is overigens al zeer lang zo! Het land Egypte wordt namelijk al zeer lang vanuit dit gebied bestuurd. De stad Caïro heeft dan dus ook al erg lang politiek gezien een belangrijke rol. Dit is dan ook één van de redenen dat deze stad door de jaren heen zo’n bijzondere geschiedenis heeft weten op te bouwen! Deze stad is namelijk al zeer lang (bijvoorbeeld historisch gezien) een belangrijke rol heeft gehad waardoor deze stad uiteindelijk ook in het heden is uitgegroeid tot een ware wereldstad die ontzettend veel te bieden heeft. Dit is namelijk een van de redenen waarom deze stad altijd zoveel invloed had, en Caïro vrijwel altijd een zeer belangrijke stad is geweest.

Door de jaren heen bleef deze stad overigens (rustig) doorgroeien. Hierdoor steeg het inwonersaantal van deze stad dus ook steeds. Er kwamen namelijk steeds meer mensen in deze stad wonen. Hierdoor is Caïro dan ook al zeer lang op het gebied van inwonersaantal een van de aller grootste steden van heel de wereld! Zo wordt er bijvoorbeeld geschat dat de stad Caïro rond het jaar 1350 al iets van 500.0000 inwoners had. In deze tijd was dit hierdoor ook al een van de aller grootste steden van de wereld. In deze periode was deze stad dus ook al zeer groot en ver ontwikkeld! Het is dus zeker niet nieuw dat de stad Caïro behoort tot de aller grootste steden van de wereld (op het gebied van inwonersaantal).

De bevolking van Caïro bleef overigens niet altijd alleen maar groeien. Rond de periode dat deze stad de grens van een half miljoen inwoners doorbrak kreeg deze stad namelijk met redelijk moeilijke momenten te maken die vele inwoners van deze stad het leven kostte. In de stad Caïro begonnen namelijk rond het jaar 1350 vele pest uitbraken plaats te vinden. Deze stad kreeg dus te maken met dezelfde kwalen als vele Europese steden rond deze periode. De pest is overigens een zeer dodelijke ziekte voor de mensen die dit niet weten. Verder was deze ziekte ook nog eens zeer besmettelijk. Omdat de geneeskunde vroeger nog niet zo ver was ontwikkeld als op de dag van vandaag het geval is heeft de pest dan ook ontzettend veel mensen het leven gekost (zeker in grote steden). Dit is dan ook destijds in Caïro gebeurd. Deze ziekte woedde trouwens van tijd tot tijd door deze stad tussen de jaren 1350 en 1520. In totaal waren er dus bijna 200 jaar lang pest uitbraken in de stad Caïro. Deze stad heeft dus bijna 2 eeuwen veel last gehad van deze ziekte. Er wordt dan ook geschat dat er tussen de jaren 1350 en 1520 maar liefst 200.000 mensen zijn overleden door de pest die in deze stad woonde. Deze ziekte had dus een zeer negatieve invloed op de stad Caïro. Dit heeft namelijk mogelijk iets van de helft van de bevolking die deze stad had het leven gekost.

Mede door verschillende pest uitbraken kwam de stad Caïro dan ook in wat lastigere situaties terecht. Zo nam dus bijvoorbeeld het inwonersaantal van deze stad dus bijvoorbeeld flink af door de pest. Verder vonden er rond deze periode ook nog een aantal andere voorgevallen plaats die de ontwikkeling van Caïro een beetje tegen gingen. Zo werden er rond de late middeleeuwen (de late middeleeuwen waren overigens ongeveer tussen de jaren 1200 – 1500) vele nieuwe handelsroutes gevonden door de Europeanen. Dit was erg nadelig voor Caïro, aangezien deze stad voorheen eigenlijk wel op de route van de meeste Europese schepen stond die destijds handel begonnen te drijven met andere continenten. Hierdoor begon Caïro dus onder andere inkomsten mis te lopen. Deze ontwikkeling van nieuwe handelsroutes was dan ook zeker nadelig voor de stad Caïro van destijds. Mede hierdoor nam de macht en de belangrijkheid van de stad Caïro ook redelijk veel af in deze periode. Nadat Caïro destijds heel lang een van de aller belangrijkste steden in de wijde omgeving was begonnen er dus ook andere steden te komen die (tijdelijk) belangrijker werden dan Caïro. De stad Caïro was echter gelukkig instaat om deze lastige periodes uiteindelijk goed te doorstaan. Deze stad bleef in deze periode dan ook gewoon de hele tijd nog wel gewoon een belangrijke stad. In deze periode groeide deze stad echter dus niet meer zo uitzonderlijk snel, en vlakte de ontwikkeling van de stad Cairo een tijdje af.

Ondanks dat Caïro rond het jaar 1500 dus even een tijdje wat minder belangrijk werd kwam deze stad uiteindelijk echter juist sterker terug. Aan het einde van de 16e eeuw en verder in de rest van de 17e eeuw begon deze stad namelijk alweer sterk terug te komen. Uiteindelijk verminderde de belangrijkheid van de rol van Caïro dus maar ongeveer iets van 100 jaar lang. Hierna begon deze stad namelijk al direct weer belangrijker te worden. Zo nam bijvoorbeeld de politieke rol van de stad Caïro bijvoorbeeld al weer snel toe, en de bevolking van deze stad sterkte ook aan. Mede doordat er nieuwe handelsroutes werden gevonden nam de economie van deze stad trouwens ook een tijdje een beetje af. Deze herstelde zichzelf echter ook weer zeel snel. Er kwam namelijk bijvoorbeeld nog steeds wel meer dan genoeg handelswaar langs deze stad. Het feit dat vele Europese handelaren een tijdje wegbleven uit  deze stad werd deze stad dus zeker niet fataal! Zo kwamen er bijvoorbeeld nog steeds wel meer dan genoeg handelaren uit andere delen van de wereld met allerlei verschillende goederen naar en langs Caïro. Verder kwamen er ook nog een hele hoop andere mensen langs deze stad. Zo kwamen er bijvoorbeeld vele pelgrims langs deze stad. Mede hierdoor bleef deze stad zich dus toch verder ontwikkelen. Zo begon het inwonersaantal van deze stad na een tijdje dus ook weer te groeien. Caïro kende dus even een moeilijke periode aan het einde van de middeleeuwen, maar herpakte zich vervolgens (op verschillende fronten) weer erg snel.

Toch duurde het wel flink lang voordat het inwonersaantal van Caïro weer rond de 500.000 kwam te liggen. De pest heeft dan ook echt zeker wel een zeer grote negatieve invloed gehad in deze stad! Uiteindelijk heeft deze ziekte het inwonersaantal van Caïro namelijk vrijwel door tweeën gedeeld, en het heeft al met al honderden jaren geduurd voordat deze stad weer zoveel inwoners had als voor al deze pest uitbraken het geval was.. Zo had deze stad rond het jaar 1800 bijvoorbeeld nog steeds maar “slechts” 300.000 inwoners. In het jaar 1798 nam de wereldberoemde Franse bevelhebber genaamd Napoléon Bonaparte (1769 – 1821) deze stad namelijk over. Toen dit gebeurde had deze stad dus (maar) 300.000 inwoners. Ondanks dat deze stad toen al iets van 300 jaar niet meer was getroffen door grote pest uitbraken had deze stad dus rond het jaar 1800 dus nog steeds minder inwoners dan dat deze stad had rond de jaren 1300 tot 1500. Deze pest epidemie waar Caïro in deze periode mee te maken kreeg was dus zeer heftig en had vele negatieve effecten voor deze stad! Dit was dan ook een lastige periode voor deze stad. Uiteindelijk wist deze stad zichzelf dus echter wel volledig te herstellen, ook al duurde dit wel een tijdje. Vervolgens is het inwonersaantal van deze stad later trouwens alleen nog maar verder gegroeid en groter geworden.

Ondanks dat Napoléon Bonaparte in het jaar 1798 Caïro overnam bleef deze stad overigens niet al te lang onder zijn bewind. Slechts een paar jaar nadat Napoléon Bonaparte deze stad overnam werd Caïro echter al weer door andere volken veroverd. Zo werd deze stad bijvoorbeeld in het jaar 1801 al weer overgenomen door de Engelsen. Deze bleven echter net zoals de Fransen niet al te lang in dit gebied. De Engelsen gaven dit gebied in het jaar 1803 namelijk alweer uit handen waardoor andere volken de dienst in dit gebied gingen uitmaken. Hierdoor was er dus niet echt een specifiek iemand de baas in deze stad en het omliggende gebied, waardoor er een burgeroorlog uitbrak in deze stad. Door middel van deze burgeroorlog wist uiteindelijk een man genaamd Muhammad Ali Pasha (1769 – 1849) de macht te grijpen in Caïro. Uiteindelijk regeerde Muhammad Ali Pasha redelijk lang over dit gebied. Muhammad Ali Pasha regeerde namelijk over Caïro tot zijn dood in het jaar 1849. Deze Muhammad Ali Pasha is dan ook erg belangrijk geweest in de geschiedenis van de stad Caïro. Zo werd deze stad bijvoorbeeld op verschillende vlakken verder ontwikkeld en verbeterd tijdens het regime van Muhammad Ali Pasha. Onder het bewind van Muhammad Ali Pasha werd bijvoorbeeld de industrie van deze stad flink uitgebreid. Dit is natuurlijk ook weer niet heel erg vreemd aangezien Muhammad Ali Pasha regeerde over deze stad in de periode dat de industriële revolutie opgang begon te komen. In deze periode begon het huidige Caïro dan ook steeds beter zichtbaar te worden.

Vervolgens overleed Muhammad Ali Pasha echter zoals je net al hebt kunnen lezen in het jaar 1849. De macht over de stad Caïro werd hierdoor overgedragen aan een afstammeling van Muhammad Ali Pasha. De dood van Muhammad Ali Pasha betekende overigens niet dat de vernieuwing en de ontwikkeling van Caïro stil viel. Deze stad werd ook na de dood van Muhammad Ali Pasha namelijk nog steeds gemoderniseerd, verbeterd en uitgebreid. Zo maakte deze stad bijvoorbeeld ook zeer veel (positieve) ontwikkelingen en vernieuwingen door onder het bewind van Isma’il Pasha (1830 – 1895), die de kleinzoon was van Muhammad Ali Pasha. Isma’il Pasha regeerde overigens over deze stad tussen de jaren 1863 en 1879. In deze periode werd de stad Caïro dus ook gewoon verder ontwikkeld en gemoderniseerd. Zo werden er onder het bewind van Isma’il Pasha bijvoorbeeld culturele instellingen zoals een opera gebouwd in deze stad. Onder het bewind van Isma’il Pasha werd er overigens ook voor het eerst een elektriciteitsnetwerk aangelegd in de stad Caïro. Dit was een erg belangrijke ontwikkeling in de geschiedenis van deze stad. Hierdoor konden de inwoners van Caïro namelijk voor het eerst gewoon thuis gebruik maken van elektriciteit! Dit is natuurlijk een belangrijke levensbehoefte. Elektriciteit wordt immers voor zeer veel verschillende doeleinden gebruikt.

Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen hadden de Engelsen aan het begin van de 19e eeuw even de macht in Caïro. Hierna vertrokken de Engelsen echter al weer snel uit deze stad. Dit was echter zeker niet de laatste keer dat Engeland en Engelsen een belangrijke rol hadden in deze stad. Aan het einde van de 19e en het begin van de 20ste eeuw nam de invloed van de Engelsen in Caïro namelijk weer toe. Rond het jaar 1880 trokken er namelijk vele Engelsen naar deze stad die hier vervolgens over het algemeen belangrijke functies gingen bekleden (in het bestuur van de stad Caïro). De machthebbers die destijds over Caïro regeerde zochten namelijk hulp bij de Engelsen. Deze hulp van de Engelsen was in eerste instantie overigens een tijdelijke oplossing, maar uiteindelijk beleven deze Engelsen toch nog redelijk lang een belangrijke rol vertolken in Caïro. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak zaten er bijvoorbeeld nog steeds vele Engelsen in Caïro die hier belangrijke functies hadden. Deze Engelsen bleven uiteindelijk dus toch iets van 50 jaar in de stad Caïro. Hier was niet iedereen even blij mee. Hierdoor begon er dan ook onrust te ontstaan in deze stad. Vele Egyptische nationalisten waren er namelijk niet blij mee dat de Engelsen zoveel invloed hadden in deze stad. Dit resulteerde tot grote en heftige demonstraties in het jaar 1919. Uiteindelijk leidde dit er toe dat Caïro en de rest van Egypte in het jaar 1922 volledig onafhankelijk werd van de Engelsen. Er bleven echter nog wel een tijdje Engelse troepen in Egypte en Caïro na deze onafhankelijkheid

In de periode dat er veel Engelsen waren in Caïro die belangrijke rollen vertolkten in deze stad groeide de stad Caïro overigens echt enorm snel! In deze periode ontwikkelde deze stad zich dan ook echt tot de metropool zoals we die op de dag van vandaag kennen. Tussen de jaren 1880 en 1940 groeide de bevolking van deze stad namelijk van ruim 300.000 inwoners naar iets van 1.300.000 inwoners. In iets van 60 jaar kreeg deze stad dus maar liefst iets van 1.000.000 nieuwe inwoners! Hierdoor groeide de omvang van de stad Caïro ook enorm snel. Aan het einde van de 19e en het begin van de 20ste eeuw onderging de stad Caïro dus een enorme ontwikkeling! Hierdoor begin Cairo snel weer te behoren bij de grootste steden van de wereld (op het gebied van inwonersaantal).

De vorige eeuw was dus een zeer belangrijke periode in de geschiedenis van de stad Caïro In deze eeuw maakte deze stad namelijk erg grote en stormachtige ontwikkelingen door. In de vorige eeuw werd Caïro echter (jammer genoeg) niet alleen maar op een positieve manier verbeterd en uitgebreid. Zo vonden er rond de helft van de 20ste eeuw bijvoorbeeld zeer heftige en gewelddadige rellen plaats in de stad Caïro. Op 26 januari van het jaar 1952 vonden er namelijk dus zeer bloederige rellen plaats in Caïro. Deze dag staat daarom ook wel bekend als zwarte zaterdag. 26 januari is namelijk ongetwijfeld  een van de aller zwartste bladzijdes uit de (recente) geschiedenis van de stad Caïro. Tijdens deze rellen die op deze datum plaatsvonden verloren namelijk tientallen mensen hun leven. Verder werden er op deze dag vele dingen in de stad Caïro vernield. Zo werden er bijvoorbeeld meerdere restaurants, casino’s, winkels, hotels en barretjes vernield en in de brand gestoken op deze dag. Er werd dus enorm veel schade aangericht in de stad Caïro op 26 januari van het jaar 1952. Er raakten dan ook honderden panden beschadigd op deze dag die zich in Caïro bevonden. De schade die veroorzaakt werden door deze rellen was dus enorm! Deze rellen die op 26 januari van het jaar 1952 plaatsvonden in Caïro waren overigens ontstaan door de spanningen tussen de Engelse bevolking en de oorspronkelijke en lokale bevolking van deze stad. Er waren namelijk al jaren spanningen tussen deze twee bevolkingsgroepen, en op deze datum liepen al deze spanningen uit de hand in de vorm van deze heftige rellen. De spanningen tussen de Engelsen bevolking van Caïro en andere bevolkingsgroepen in deze stad had zich namelijk destijds inmiddels al jaren opgebouwd, en op deze datum kwam dit er allemaal uit in de vorm van deze heftige en verwoestende rellen.

Ondanks dat er rellen plaatsvonden in Caïro op 26 januari van het jaar 1952 betekende dit overigens niet dat deze stad stopte met groeien. Deze stad bleef (hierna) juist erg snel verder groeien. Hierdoor bleef de stad Caïro zich dus flink verder ontwikkelen in de vorige eeuw. Zo werd bijvoorbeeld de infrastructuur van deze stad nog heel erg veel verbeterd en ontwikkeld. Er werden destijds onder andere nieuwe bruggen gebouwd in deze stad zodat je makkelijker de rivier de Nijl kon oversteken die in de stad Caïro ligt. Verder werden er ook nog een hele hoop andere gebouwen gebouwd in Caïro in deze periode. Aangezien de bevolking van deze stad door bleef groeien waren er namelijk veel nieuwe voorzieningen nodig voor al deze mensen die in Caïro kwamen wonen. Zo werden er in deze periode bijvoorbeeld ook vele (snel)wegen aangelegd in en rondom Caïro. Omdat de stad Caïro de vorige eeuw zo enorm snel groeide kwam in deze eeuw de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen dan ook eigenlijk al tot stand. In deze periode werd de infrastructuur van deze stad namelijk bijvoorbeeld grotendeels ontwikkeld tot het punt zoals we deze op de dag van vandaag kennen.

Zoals je net al hebt kunnen lezen waren er in het jaar 1940 ongeveer iets van 1.300.000 mensen die in Caïro woonde. Je hebt ook al kunnen lezen dat de groei van deze stad niet stopte de vorige eeuw. Zo waren er rond het jaar 1960 dan dus ook bijvoorbeeld al maar liefst iets van 7.000.000 mensen die in de stad Caïro woonde! In de 20ste eeuw is de stad Caïro dus echt enorm explosief gegroeid. Grote delen van het moderne Caïro is dan ook in de vorige eeuw gebouwd en tot stand gekomen. Zo werd in de vorige eeuw bijvoorbeeld het eiland genaamd Gezira dat in Caïro in de rivier de Nijl ligt verder ontwikkeld en bebouwd. In deze periode begon trouwens ook het (huidige) business district van Caïro te ontstaan. Rond het einde van de vorige eeuw begon dan ook de huidige rol van Caïro als een van de aller belangrijkste economieën van Afrika en het Midden-Oosten dan vorm te krijgen. Zo begonnen er in deze periode bijvoorbeeld veel grote bedrijven zoals multinationals Caïro te kiezen als vestegingsplek voor hun onderneming. De 20ste eeuw is dan ook echt een zeer belangrijke periode geweest voor de stad Caïro.

Aan het einde van de vorige eeuw vond er overigens ook nog een redelijk tragische gebeurtenis plaats in Caïro. Op 12 oktober van het jaar 1992 werd de stad Caïro namelijk getroffen door een (zware) aardbeving. Dit had vele negatieve gevolgen voor de stad Caïro. Zo beroofde deze aardbeving maar liefst 545 mensen van hun leven, en raakte er ook nog eens iets van 6500 mensen gewond. Verder zorgde deze aardbeving die op 12 oktober van het jaar 1992 plaatsvond er ook nog eens voor dat iets van 50.000 mensen hun huis kwijtraakte. Deze aardbeving die op 12 oktober van het jaar 1992 Caïro trof was dan ook zeer verwoestend. Er werden dan ook vele gebouwen verwoest in Caïro door deze aardbeving. Zo raakte er ook meerdere historische bouwwerken beschadigd door deze aardbeving. Vandaar dat de aardbeving die plaatsvond in het jaar 1992 ook zeker een groot negatief effect had op de stad Caïro! Deze aardbeving liet namelijk een hoop verwoesting achter. De aardbeving die plaatsvond op 12 oktober is dan ook ongetwijfeld een van de duisterste momenten uit de recente geschiedenis van Caïro.

In het jaar 2011 vonden er overigens erg belangrijke gebeurtenissen plaats in de geschiedenis van Caïro en de rest van Egypte. In dit jaar vonden er namelijk belangrijke politieke hervormingen plaats in deze stad en dit land. Zo vonden er in dit jaar bijvoorbeeld meerdere (zeer grote) demonstraties plaats tegen Hosni Mubarak die destijds de president was van Egypte, en dus ook als het ware de baas was over de stad Caïro. Na langdurige en vele demonstraties werd deze politieke revolutie die (het over grote deel van) de bevolking van Egypte en Caïro zo graag wilde hebben ook daadwerkelijk ingang gezet. Uiteindelijk werd Hosni Mubarak namelijk afgezet. Hierdoor werd de politieke hervorming van het land Egypte dus ingang gezet.Een groot deel van alle demonstraties die er voor zorgden dat deze politieke revolutie ingang werd gezet vonden overigens dus plaats in de stad Caïro. In deze stad waren namelijk werkelijk miljoenen mensen die protesteerde tegen het regime van Hosni Mubarak. Deze stad heeft dan ook een zeer belangrijke rol gespeeld in deze politieke hervormingen die een aantal jaar geleden plaats hebben gevonden in Egypte. Dit is dan ook zeker een belangrijk moment geweest in de geschiedenis van de stad Caïro, de rest van Egypte en eigenlijk ook van de rest van de wereld! Deze grote demonstraties die in het jaar 2011 plaats vonden in Caïro hebben overigens niet alleen maar voordelen gehad. Tijdens de demonstraties die destijds plaats hebben gevonden in Egypte zijn namelijk bijvoorbeeld meerdere mensen overleden. Een aantal van de inwoners van Caïro zijn dus hun leven verloren tijdens deze demonstraties. De hervormingen die hierdoor plaats hebben gevonden hebben overigens ook veel invloed gehad op de ontwikkeling van de stad Caïro in de recente jaren.

Verder is deze stad trouwens ook altijd cultureel gezien een erg belangrijke stad gebleven. Ondanks dat het dus een tijdje minder goed is gegaan rond de jaren 1500 is deze stad echter toch altijd wel een belangrijke rol blijven houden! Dit toont dan ook wel aan dat Caïro een stad is die een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de wereldgeschiedenis. Alle grote, bekende en belangrijke steden hebben namelijk allemaal cultureel gezien een belangrijke rol vertolkt en hebben deze op de dag van vandaag nog steeds. Voor de stad Caïro is dit niet anders. Er zijn dan door de jaren heen ook vele dingen geweest met grote culture waarde die hebben plaatsgevonden in de stad Caïro. Dit maakt deze stad dan ook zeker extra bijzonder. Voorbeelden hiervan zijn overigens de vele indrukwekkende (historische) gebouwen die in deze stad te vinden zijn. Die hebben namelijk allemaal ook cultureel gezien een belangrijke rol in Caïro, en eigenlijk wel de rest van de wereld. Verder zijn er ook nog vele andere dingen in Caïro te vinden die deze stad cultureel gezien belangrijk maakt.

Uiteindelijk is Caïro in de afgelopen jaren overigens uitgegroeid tot de stad zoals deze er op de dag van vandaag bijligt. In de meest recente jaren heeft deze stad dus de ontwikkelingen doorgemaakt die ervoor hebben gezorgd dat deze stad er uiteindelijk zo is bij komen te liggen. Vandaar dat er tegenwoordig dus ook vele moderne gebouwen te vinden zijn in deze stad. Het is dus zeker niet zo dat Caïro alleen maar bestaat uit oude historische bouwwerken! Dit voegt dan ook zeker nog iets extra’s toe aan deze stad. Zeker aangezien er vele mensen zijn die ook erg kunnen genieten van moderne gebouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere wolkenkrabbers in deze stad te vinden. Vandaar dat de stad Caïro dus ook een modern gezicht heeft. Verder zijn er overigens ook nog vele plannen bezig en in de maak om de stad Caïro de komende jaren alleen nog maar verder te ontwikkelen. Ook in de komende jaren zullen er naar alle waarschijnlijkheid nog vele moderne en indrukwekkende woningen worden toegevoegd aan de stad Caïro. Het lijkt er dus niet op dat de ontwikkeling van de stad Caïro in de komende jaren stil gaat vallen. Integendeel zelfs. Op dit moment lijkt deze stad zich namelijk nog steeds gewoon na alle jaren dat deze stad al bestaat nog steeds gewoon hard verder te groeien en te ontwikkelen.

Bezienswaardigheden in en rondom Caïro

Er zijn in en rondom Caïro een hele hoop bijzondere en indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. In deze stad raak je dan ook niet uitgekeken! In en rondom Caïro zijn namelijk bijvoorbeeld onder andere een hele hoop bijzondere en indrukwekkende bouwwerken te vinden. Dit is natuurlijk ook niet zo vreemd aangezien Caïro sowieso een erg bijzondere stad is. In deze stad zijn namelijk dus logischerwijs onder andere vele bijzondere bouwwerken te vinden. Dit is namelijk een van de vele dingen die deze stad juist zo bijzonder maakt. Het feit dat er vele bijzondere bezienswaardigheden te vinden zijn in en rondom Caïro is dan ook voor vele mensen een belangrijke reden om deze stad ook daadwerkelijk eens te gaan bezoeken. Hierdoor is er namelijk zeer veel te zien en te beleven in deze stad!

Omdat er zoveel bijzondere en indrukwekkende bezienswaardigheden zijn te vinden in Caïro is het overigens zeker de moeite waard om (een aantal van) deze bezienswaardigheden  te gaan bekijken wanneer je eens in Caïro bent! Het kunnen namelijk een unieke en memorabele herinneringen zijn om de bezienswaardigheden die in en rondom de Egyptische stad Caïro te vinden zijn te bezoeken! Wanneer je deze bezienswaardigheden die in Caïro te vinden zijn wil gaan bezoeken wanneer je in deze stad bent moet je uiteraard wel weten welke (bekende) bezienswaardigheden je eigenlijk allemaal hebt in deze stad. Daarom wil ik hier nu ook meer over gaan vertellen.

Vandaar dat ik dus heb besloten om hieronder een overzicht te maken van een hoop van alle bezienswaardigheden die in de stad Caïro te vinden zijn. Door het onderstaande overzicht te bekijken kan je dan ook veel meer te weten komen over vele van de (bekende) bezienswaardigheden die in Caïro te vinden zijn! Ik wil je daarom ook zeker aanraden om dit overzicht eens door te lezen wanneer je meer te weten wil komen over de bezienswaardigheden die je in Caïro kan vinden. Door het onderstaande overzicht even door te lezen kan je namelijk op een efficiënte manier te weten komen wat voor soort bezienswaardigheden je allemaal hebt in Caïro. Vandaar dat het vaak dus zeker de moeite waard is om dit overzicht te bekijken wanneer je bijvoorbeeld echt daadwerkelijk naar de stad Caïro af gaat reizen. Dit kan dan namelijk zeer nuttig en waardevol zijn.

In het onderstaande overzicht zijn overigens niet alle bezienswaardigheden van de stad Caïro opgenomen. Er zijn dus ook nog vele bijzondere bouwwerken / bezienswaardigheden te vinden in Caïro die niet in het onderstaande overzicht zijn opgenomen. Het is dus niet zo dat alle bezienswaardigheden van Caïro in het onderstaande overzicht staan. Hier moet je dus wel rekening mee houden! In het onderstaande overzicht staan echter wel de meeste (en tevens ook de bekendste) bouwwerken die in deze stad te vinden zijn. Je zou in principe door het onderstaande overzicht door te nemen dus wel een goed beeld moeten kunnen krijgen over welke en wat voor soort bouwwerken er allemaal te vinden zijn in de Egyptische stad Caïro. Wanneer je meer te weten wil komen over de bezienswaardigheden van deze stad is het daarom zeker de moeite waard om het onderstaande overzicht door te nemen! Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om dit ook daadwerkelijk te doen.

 

Piramide van Djoser

Een van de (bekendere) bezienswaardigheden die in / bij Caïro te vinden zijn is zonder twijfel de Piramide van Djoser. Veel mensen die deze stad bezoeken brengen dan dus ook een bezoekje aan de Piramide van Djoser! Zeker aangezien piramides sowieso (internationaal gezien) echt een boegbeeld van het land Egypte zijn. Vandaar dat het dus ook zeker de moeite waard kan zijn om deze piramide eens te gaan bezoeken wanneer je (in de buurt van) Caïro bent! De piramide van Djoser ligt overigens niet letterlijk in de stad Caïro. Deze piramide ligt namelijk net buiten deze stad. Je kan deze piramide dan ook wel redelijk eenvoudig bereiken vanuit Caïro. Deze piramide ligt in totaal namelijk ongeveer iets van 30 kilometer buiten (het centrum van) Caïro. Vandaar dat je deze piramide dus bijvoorbeeld uitstekend met de auto kan bereiken. Wanneer het verkeer mee zit is het namelijk over het algemeen iets langer dan een half uurtje rijden om vanuit Caïro de piramide van Djoser te bereiken. Je kan de piramide van Djoser dus redelijk gemakkelijk bereiken vanuit Caïro. Vandaar dat deze piramide dus ook behoort tot de bezienswaardigheden die in (de buurt van) de stad Caïro liggen. Wanneer je in deze stad bent kan het daarom ook zeker aan te raden om de piramide van Djoser eens te gaan bekijken wanneer je hierin geïnteresseerd bent. Je kan deze bezienswaardigheid namelijk gemakkelijk bezoeken wanneer je in Caïro bent.

De piramide van Djoser is overigens niet de aller meest bekende soort piramide die er is. Dit is namelijk een zogenaamde trappen piramide. Dit betekent dat deze piramide als het ware is opgebouwd uit verschillende niveau’s, waardoor deze piramide dus eigenlijk een soort trap is. Vandaar dat dit ook een trappen piramide genoemd wordt. Deze piramide is namelijk dus als het ware opgebouwd uit verschillende treden / niveau’s. In totaal bestaat de Djoser piramide overigens uit 6 verschillende niveau’s / treden. Hierdoor is deze piramide in totaal ruim 60 meter hoog. In totaal is de piramide van Djoser namelijk 62 meter hoog. De piramide van Djoser is dus erg hoog. Dit is dan ook zeker één van de redenen dat dit een imposant bouwwerk is! Binnenin de Djoser piramide bevinden zich overigens vele gangen en kamers. Er zijn dus meerdere verschillende ruimtes in deze piramide.

Verder zijn er buiten de Djoser piramide zelf overigens ook nog een aantal andere bijzondere bouwwerken te vinden bij deze piramide. Wanneer je de Djoser piramide gaat bezoeken is er dus nog veel meer te zien dan alleen deze piramide zelf. Dit maakt het extra leuk en bijzonder om de Djoser piramide ook daadwerkelijk te gaan bezoeken wanneer je in of rondom de stad Caïro bent en hier de mogelijkheden toe hebt.

Een van de redenen dat de piramide van Djoser zo’n bijzonder bouwwerk is komt overigens door het feit dat deze piramide echt al uitzonderlijk oud is! Hierdoor heeft deze piramide historisch gezien ook een zeer grote waarde. Dit gebouw is namelijk (volgens experts) al afkomstig uit de 27ste eeuw voor Christus. Dit betekent dus dat deze piramide van Djoser dus naar alle waarschijnlijkheid al ergens tussen de jaren 2600 en 2700 voor Christus gebouwd is! Hierdoor is dit bouwwerk dan ook uitermate bijzonder. Omdat deze piramide zo uitzonderlijk oud is behoort dit bouwwerk namelijk tot een van aller oudste menselijke bouwwerken die op de dag van vandaag nog steeds bestaan. Dit is dan dus ook zeker één van de redenen dat het zo enorm bijzonder is om dit bouwwerk eens in het echt te kunnen bekijken wanneer je in Caïro bent! Er zijn namelijk dus eigenlijk helemaal geen andere bouwwerken op de aarde (meer) die vergelijkbaar zijn met de piramide van Djoser. Dit maakt dit bouwwerk dan ook zeer uniek en indrukwekkend. Dit is dan ook voor vele mensen een van de voornaamste redenen om deze piramide te gaan bezoeken wanneer dit een mogelijkheid is. Zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is de piramide van Djoser 62 meter hoog. Dit is erg indrukwekkend en bijzonder voor een bouwwerk dat al zo enorm oud is! Het feit dat de piramide van Djoser al zo oud is en toch maar liefst 62 meter hoog is maakt dit bouwwerk dus ook nog eens extra imposant. De bouw van deze piramide is dan ook echt enorm speciaal en baanbrekend geweest. Voor vele mensen zijn dit dus redenen om deze piramide ook echt te gaan bezoeken wanneer ze hier de mogelijkheid voor hebben.

Er wordt overigens geschat / verwacht dat de piramide van Djoser mogelijk het aller eerste gebouw is dat door mensen is gemaakt dat volledig van gesteente gemaakt is. Dit maakt deze piramide dan ook nog eens extra bijzonder! Er zijn nadat de piramide van Djoser gebouwd is namelijk nog een hele hoop andere bouwwerken gemaakt door mensen die volledig van steen gemaakt zijn. Vandaar dat de bouw van de piramide van Djoser waarschijnlijk dus ook zeer belangrijk is geweest voor de menselijke bouwkunde en de geschiedenis van architectuur. Hierdoor is de piramide van Djoser dus nog eens nog belangrijker en bijzonderder! Dit bouwwerk heeft namelijk dus eigenlijk hoogstwaarschijnlijk als het ware de standaard gezet voor be rest van alle bouwwerken die later nog gebouwd zijn. Hierdoor heeft de Djoser piramide dan ook een belangrijke rol in de geschiedenis van de menselijke infrastructuur!

De piramide van Djoser is trouwens onderdeel van de werelderfgoedlijst die wordt opgesteld door UNESCO. Dit toont dan ook wel goed aan dat dit een zeer bijzonder bouwwerk is! Alleen erg bijzondere bezienswaardigheden worden namelijk opgenomen in de werelderfgoedlijst die door UNESCO wordt bijgehouden. Het is daarom ook op zich niet hele verrassend dat de piramide van Djoser is opgenomen op deze werelderfgoedlijst. Zoals je net al hebt kunnen lezen is dit namelijk een erg bijzonder bouwwerk dat onder andere cultureel en historisch gezien enorm veel waarde heeft! Vandaar dat het dus (naar mijn persoonlijke mening) meer dan terecht is dat de piramide van Djoser onderdeel is van de werelderfgoedlijst.

 

 

Moskee van Mohammed Ali

Verder is de Moskee van Mohammed Ali ook een van de bekendere bezienswaardigheden die in Caïro te vinden zijn. De Moskee van Mohammed Ali die in Caïro te vinden is heeft dan ook veel te bieden. Dit is namelijk een erg bijzonder bouwwerk! Daarom is het dus ook erg bijzonder om dit bouwwerk te bezoeken wanneer je hier de mogelijkheden voor hebt. Het bezoeken van de Mohammed Ali Moskee is dan ook vaak een erg unieke ervaring die je nog lang of zelfs voor altijd bij blijft staan. Vandaar dat ik je persoonlijk dus ook zeker kan aanraden om deze Moskee eens te bezoeken wanneer je in of rondom Caïro bent.

Er zijn overigens sowieso vele mensen die de Moskee van Mohammed Ali bezoeken wanneer ze in of rondom Caïro zijn. Dit is namelijk waarschijnlijk (een van de) bekendste moskeeën van deze stad. Dit toont dan ook wel aan hoe bijzonder deze moskee daadwerkelijk is. Vandaar dat deze moskee dus ook een erg populaire bezienswaardigheid is van de stad Caïro. Hierdoor is het dus vaak aardig druk bij deze moskee. Hier moet je dan ook rekening mee houden wanneer je deze moskee echt daadwerkelijk gaat bezoeken.

Buiten de Moskee van Mohammed Ali om wordt deze moskee overigens ook wel de Alabaster Moskee genoemd. Deze moskee staat dus ook bekend als de Alabaster Moskee. Vandaar dat er dus ook wel eens naar de Moskee van Mohammed Ali wordt verwezen als de Alabaster Moskee. De meeste mensen kennen deze moskee echter toch als de Mohammed Ali Moskee. Deze moskee komt overigens aan deze naam omdat deze moskee gebouwd werd in opdracht van Mohammed Ali Pasha. Mohammed Ali Pasha was (zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen) iemand die een tijdje de baas was in Caïro. Onder het regime van Mohammed Ali Pasha ontwikkelde de stad Caïro zich enorm en werden er onder andere veel nieuwe gebouwen in deze stad gebouwd. Een goed voorbeeld hiervan is dus de Moskee van Mohammed Ali. Deze moskee werd namelijk tussen het jaar 1830 en het jaar 1848. De bouw van deze moskee duurde dus maar liefst 18 jaar. Deze moskee is dan ook een zeer groot en indrukwekkend bouwwerk. Vandaar dat het dus redelijk begrijpbaar is dat de bouw van deze moskee redelijk lang duurde. Mohammed Ali Pasha heeft deze naar hem vernoemde moskee overigens nog net zelf mee mogen maken. Uiteindelijk is Mohammed Ali Pasha namelijk overleden in het jaar 1849. Toen de Mohammed Ali Pasha Moskee werd gebouwd tussen 1830 en 1848 was dit overigens een van de aller grootste en mogelijk zelfs daadwerkelijk de aller grootste moskee van heel de wereld! Ondanks dat deze moskee is vernoemd naar Mohammed Ali Pasha werd deze moskee echter overigens in eerste instantie gebouwd ter herinnering van Tusun Pasha, die een zoon was van Mohammed Ali Pasha die was overleden in het jaar 1816. De Mohammed Ali Moskee werd overigens pas volledig afgemaakt in zijn volledige staat in het jaar 1857. De constructie van deze moskee was dus een lang en uitgebreid succes. Hierdoor is deze moskee uiteindelijk wel echt zeer bijzonder geworden.

Het uiterlijk van de Mohammed Ali Moskee is overigens zeer bijzonder en indrukwekkend. Zo is deze moskee bijvoorbeeld (zoals je net al hebt kunnen lezen) heel erg groot. De Mohammed Ali Moskee heeft dan ook een lengte van 52 meter en een breedte van 82 meter. Verder verschilt de hoogte van deze moskee heel erg per plek. Aangezien deze moskee zo enorm groot is passen er echter in totaal maar liefst iets van 10.000 mensen tegelijkertijd in deze moskee. Dit toont dus wel goed aan hoe groot deze moskee daadwerkelijk is! Omdat deze moskee zo groot is heeft de Mohammed Ali moskee overigens ook meerdere ingangen. In totaal heeft deze moskee namelijk 3 verschillende ingangen. Aangezien de Mohammed Ali Moskee zulke grote afmetingen heeft kan je deze moskee overigens vanuit vele delen van Caïro zien. Je kan deze moskee dus nog (goed) zien vanuit vele delen van de stad Caïro. Dit is dan ook zeker een van de redenen dat deze moskee zo bekend geworden is! Hierdoor is de Mohammed Ali Moskee namelijk bijvoorbeeld een belangrijk herkenningspunt in de stad Caïro.

Deze moskee is trouwens ontworpen door een architect die Yusuf Bushnak heette. Yusuf Bushnak was een architect die afkomstig was uit de Turkse stad genaamd Istanboel[LINK]. Hit is overigens niet bekend of Yusuf Bushnak de enige architect was die gewerkt heeft aan de Mohammed Ali Moskee. Het is in ieder geval wel zeker dat Yusuf Bushnak een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontwerpen van het indrukwekkende en wereldberoemde uiterlijk van deze moskee. Het is echter niet alleen het uiterlijk van de Mohammed Ali moskee dat deze moskee zo bijzonder maakt. Zo heeft deze moskee bijvoorbeeld ook een zeer indrukwekkend interieur! Binnenin deze moskee zijn dan ook vele bijzondere dingen te zien. Wanneer je jezelf binnenin deze moskee bevindt kan je dan ook vrijwel overal om je heen allerlei mooie en indrukwekkende dingen zien. De binnenkant van de Mohammed Ali Moskee is bijvoorbeeld zeer mooi gedecoreerd. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal indrukwekkende objecten te vinden in deze moskee. Vandaar dat het dus ook een erg bijzondere ervaring kan zijn om de Mohammed Ali Moskee van binnen te bekijken. Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om dit ook daadwerkelijk te doen wanneer je van plan bent om deze moskee te gaan bezoeken.

Bij de bouw van de Mohammed Ali Moskee is overigens gebruik gemaakt van een aantal verschillende soorten bouwmaterialen. Het overgrote deel van deze moskee bestaat echter uit kalksteen. Toch zijn er ook dus nog een hele hoop andere grondstoffen gebruikt bij de bouw van de Mohammed Ali Moskee. Zo is er bijvoorbeeld ook veel lood en alabaster gebruikt tijdens de bouw van deze moskee. Verder zijn er ook nog andere materialen gebruikt. Mede hierdoor heeft deze moskee zo’n indrukwekkend en bijzonder uiterlijk. Door de jaren heen is de Moskee van Mohammed Ali trouwens meerdere malen (flink) gerestaureerd. Vandaar dat deze moskee op de dag van vandaag dan ook nog steeds in een goede staat verkeert. Zo werd deze moskee bijvoorbeeld nog gerenoveerd tussen de jaren 1931 en 1939. Bij deze renovatie is de Mohammed Ali Moskee flink opgeknapt.  Dit is dan ook een van de reden dat deze moskee nog steeds in een goede staat verkeert ondanks dat deze moskee inmiddels al redelijk oud is!

Zoals je net al hebt kunnen lezen werd de Mohammed Ali Moskee gebouwd in opdracht van Mohammed Ali Pasha. Je hebt ook al kunnen lezen dat Mohammed Ali Pasha uiteindelijk is overleden in het jaar 1849. Vervolgens is Mohammed Ali Pasha aanvankelijk begraven in deze moskee die naar hem vernoemd is. In het jaar 1857 is het lichaam van Mohammed Ali Pasha echter verplaatst naar een andere locatie. Op de dag van vandaag is het graf van Mohammed Ali Pasha dus niet meer te vinden in de Mohammed Ali Moskee. De graftombe waar Mohammed Ali Pasha oorspronkelijk in begraven werd is echter wel nog steeds te vinden in deze moskee. Deze moskee draagt ook nog steeds de naam van Mohammed Ali Pasha zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, dus deze moskee speelt nog steeds een belangrijke rol in de nagedachtenis van Mohammed Ali Pasha.

Wanneer je wil weten hoe de Mohammed Ali Moskee er precies uitziet wil ik je overigens aanraden om even naar de onderkant van dit artikel te scrollen. Aan de onderkant van dit artikel kan je namelijk een afbeelding vinden waar (een groot gedeelte van) de Mohammed Ali Moskee op staat. Op deze afbeelding kan je dus zien hoe de Mohammed Ali Moskee eruit ziet. Daarom kan je door deze afbeelding te bekijken dus ook te weten komen hoe dit bouwwerk er nou eigenlijk uitziet. Vandaar dat ik je dus ook zeker wil aanraden om deze afbeelding even te bekijken wanneer je wil weten hoe de Mohammed Ali Moskee eruit ziet. Je kan deze afbeelding hier namelijk dus uitstekend voor gebruiken!

De Mohammed Ali Moskee bevindt zich overigens in de Caïro Citadel. Dit is een ander zeer bijzonder bouwwerk dat te vinden is in de stad Caïro. Zo vind je bij dit bouwwerk bijvoorbeeld ook nog een hele hoop andere bezienswaardigheden, waarbij de Mohammed Ali Moskee ook hoort. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om de Caïro Citadel te gaan bezoeken wanneer je in de stad Caïro bent. Wanneer je wel meer te weten wil komen over dit bouwwerk wil ik je overigens aanraden om snel verder te lezen!Ik ga de Citadel van Caïro verder in dit artikel namelijk nog uitgebreid bespreken. Door deze informatie door te nemen kan je dus veel meer te weten komen over de Caïro Citadel.

 

Al-Azhar Park

Wanneer je in Caïro bent kan het ook zeker leuk zijn om het Al-Azhar Park eens te bezoeken. Dit is over het algemeen namelijk een erg leuke ervaring! Vandaar dat het dus zeker de moeite waard kan zijn om het Al-Azhar Park te bezoeken wanneer je in Caïro bent. Dit is dan ook de voornaamste reden dat ik je nu graag meer zou willen gaan vertellen over het Al-Azhar Park dat in Caïro te vinden is. Wanneer je inderdaad meer over het Al-Azhar Park dat in Caïro te vinden is te weten zou willen komen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen zodat je hier meer over te weten kan komen!

Een van de redenen dat het Al-Azhar Park zo bekend en populair is komt trouwens door het feit dat dit echt een enorm groot park is. Het heeft dan ook veel geld gekost om het Al-Azhar Park aangelegd. Dit heeft namelijk in totaal meer dan 30.000.000 Amerikaanse dollars gekocht! Het was dus erg duur om het Al-Azhar Park aan te leggen dan in de Egyptische stad Caïro te vinden is. Waarschijnlijk is dit echter zeker het geld volledig waard geweest. Het Al-Azhar Park voegt namelijk zeker veel toe aan de stad Caïro! Daarom is het dus waarschijnlijk ook zeker de tijd en moeite waard geweest om het Al-Azhar Park aan te leggen in Caïro. Er zijn dan dagelijks bijvoorbeeld ook enorm veel mensen die erg van dit park genieten. de aanleg van dit park kan dus zeker ondanks zijn hoge prijskaartje zeker worden gezien als een succes.

Zoals je net al hebt kunnen lezen is het Al-Azhar Park een park dat erg groot is. In totaal heeft dit park dan ook een oppervlakte van maar liefst 30 hectare. 1 hectare is overigens 10.000 vierkante meter. Kortom, de oppervlakte van het Al-Azhar Park is daadwerkelijk echt enorm groot! Dit park behoort zelfs tot de aller grootste publieke ruimtes die op de hele aarde te vinden zijn. Hieruit blijkt dus wel hoe bijzonder het Al-Azhar Park daadwerkelijk is. Zeker wanneer je nog eens bedenkt dat dit park in een stad ligt die echt ontzettend druk is! Er is daarom over het algemeen dus niet echt al te veel plek / ruimte in deze stad. Hierdoor is het dan ook erg prettig dat het Al-Azhar Park is aangelegd in Caïro. Dit park is namelijk relatief gezien zeer rustig wanneer je dit vergelijkt met vele andere delen van de stad Caïro. Vandaar dat het dus ook erg prettig is dat dit park is aangelegd in deze stad! Dit park voegt namelijk erg veel aan deze stad. Er zijn in Caïro namelijk weinig andere plekken te vinden die vergelijkbaar zijn met het AL-Azhar Park. Zo is dit park bijvoorbeeld over het algemeen een stuk rustiger dan vele andere delen van deze stad.

Het Al-Azhar Park dat in Caïro te vinden is werd overigens voor het publiek geopend in het jaar 2005. In mei van het jaar 2005 werd dit park namelijk officieel geopend voor het openbare publiek. De ontwikkeling en het aanleggen van dit park werden echter al lang voor het jaar 2005 gestart. Het kost namelijk nou eenmaal veel tijd om zo’n groot bouwproject als het Al-Azhar Park aan te leggen. Zeker aangezien er eerst juist heel erg veel troep lag op de plek waar het Al-Azhar Park werd aangelegd. Hierdoor was het dus nog een hele klus om het Al-Azhar Park aan te leggen. Dit was dan ook een van de redenen dat dit zoveel geld koste. Uiteindelijk werd dit allemaal verholpen waardoor het wel gewoon mogelijk was om het Al-Azhar Park aan te leggen. Hier was echter wel veel moeite voor nodig.

Omdat het Al-Azhar Park zo’n enorm groot park is valt er trouwens een hele hoop groen te zien in dit park. Er is namelijk (vanzelfsprekend) veel natuur in dit park! Veel mensen vinden dit dan ook enorm prettig van dit park. Het Al-Azhar Park ligt namelijk letterlijk in het midden van de stad Caïro. Hier is over het algemeen niet al te veel natuur / groen te vinden. Daarom vinden heel veel mensen het dan dus ook zeer fijn dat het Al-Azhar Park is aangelegd op deze plek. Caïro is namelijk immers een stad die in Afrika ligt. Hierdoor is er van nature dus ook niet heel erg veel groen te vinden in (de omgeving van) Caïro. Het Al-Azhar Park maakt dit echter redelijk goed. Omdat dit park zo enorm groot is vind je in dit park namelijk dus bijvoorbeeld vele verschillende soorten vegetatie. Het feit dat je zo’n groot park kan vinden midden in Caïro in de vorm van het Al-Azhar Park voegt dan ook zeker wat toe aan de stad Caïro. Omdat het redelijk ongebruikelijk is om zulke grote stukken groen te vinden in de regio waar Caïro ligt wordt het Al-Azhar Park overigens ook wel het paradijs in het hart van Caïro genoemd. Dit toont dus wel aan hoe indrukwekkend dit park eigenlijk daadwerkelijk is!

In het Al-Azhar Park vind je overigens niet alleen maar platen en bomen. Je kan in dit park namelijk ook bepaalde bebouwing terug vinden. Het is dus niet zo dat dit park volledig uit bomen en planten bestaat. Zo kan je in het Al-Azhar Park bijvoorbeeld de Ayyubid muur vinden. Dit is een erg grote en historische muur die te vinden is in dit park. Deze muur lag overigens bedekt onder de laag troep die eerst lag op de plek waar het Al-Azhar Park is aangelegd. Toen dit park werd aangelegd werd er echter op deze muur gestuit, waarna er werd besloten om deze te laten staan door zijn historische waarde. Verder zijn er buiten de Ayyubid muur overigens ook nog andere vormen van bebouwing te vinden in dit park. Het kan overigens leuk zijn om de Ayyubid muur te gaan bekijken wanneer je dit park ook daadwerkelijk gaat bezoeken. Het overgrote deel van het Al-Azhar Park bestaat overigens wel uit vegetatie.

Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen werd het Al-Azhar Park uiteindelijk geopend in het jaar 2005. De ontwikkeling en de ideeën voor dit park ontstonden echter al veel eerder. De plannen die uiteindelijk geleid hebben tot de ontwikkeling en de aanleg van het Al-Azhar Park begonnen namelijk al naar alle waarschijnlijkheid in het jaar 1984. In dit jaar werd Caïro namelijk bezocht door een meneer genaamd Aga Khan IV. Toen Aga Khan IV deze stad bezocht zag hij dat er op de plek waar tegenwoordig het Al-Azhar Park ligt enorm veel troep lag, en er werd dus (verder) helemaal niks gedaan met dit stuk grond. Waarschijnlijk vond Aga Khan IV dit erg jammer, aangezien hij al in zijn bezoek aan Caïro in het jaar 1984 ging nadenken over hoe dit stuk grond beter gebruikt kon worden. In deze tijd waren er overigens ook sowieso nog niet echt parken zoals het Al-Azhar Park in Caïro, waardoor deze stad zo’n plek dus zeer goed kon gebruiken. Vandaar dat Aga Khan IV dan ook besloot om er voor te zorgen dat deze stad wel zo’n plek kreeg door het Al-Azhar Park te schenken aan Caïro. Aga Khan IV is overigens een zeer machtige man die erg welvarend is, en een belangrijke rol vertolkt binnen de islam. Vandaar dat Aga Khan IV dus ook in een positie was dat hij het Al-Azhar Park kon schenken aan de stad Caïro. Dit neemt echter natuurlijk niet weg dat het een enorme gulle gift is van Aga Khan IV dat hij dit park aan deze stad geschonken heeft. Hij heeft namelijk zelf persoonlijk de 30.000.000 Amerikaanse dollar betaald die het gekost heeft om het Al-Azhar Park aan te leggen! Een van de redenen dat het zoveel geld kostte om het Al-Azhar Park aan te leggen was trouwens omdat de plek waar dit park aangelegd is niet bepaald geschikt was voor het aanleggen van een park. Zo ligt de stad Caïro natuurlijk bijvoorbeeld in een gebied waar planten en bomen niet al te best kunnen groeien. Verder lag er eerst ook nog eens (zoals je al eerder hebt kunnen lezen) erg veel troep op de plek waar dit park is aangelegd. Vandaar dat het grond waar dit park op ligt ook eerst helemaal in orde gemaakt moest worden voordat dit park hier aangelegd kon worden. Dit was een proces dat erg veel geld gekost heeft. Uiteindelijk is het echter wel gewoon gelukt om succesvol het Al-Azhar Park aan te leggen op deze plek. Dit is echter zeker niet zonder slag of stoot gegaan. Zo moest er eerst bijvoorbeeld zeer veel (vruchtbare) grond gestort worden op de plek waar het Al-Azhar Park ligt. Dit gebeurde overigens al in het jaar 1992. Vervolgens was dit park pas volledig af in het jaar 2005. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen werd dit park namelijk ook geopend in 2005. Het duurde dus vrij lang om het Al-Azhar Park aan te leggen. Het aanleggen van dit park was dan ook een uitgebreid en complex proces. Dit is echter zeker het wachten waard geweest, aangezien het Al-Azhar Park zonder twijfel een van de aller mooiste en bijzonderste plekken van de gehele stad Caïro is!

 

Cairo Tower

De Cairo Tower is ook een bezienswaardigheid die je in de Egyptische stad Caïro kan vinden zoals je misschien al kan zien door de naam van deze bezienswaardigheid. Dit is overigens een erg bijzonder en indrukwekkend bouwwerk. Wanneer je in Caïro bent kan het daarom ook zeker de moeite waard zijn om de Cairo Tower te gaan bekijken. Deze Cairo Tower is verder bijvoorbeeld over vrijwel de gehele wereld bekend. Dit komt onder andere omdat dit bouwwerk erg opvalt binnen de stad Caïro. Vandaar dat het dus ook zeker de moeite waard is om de Cairo Tower te gaan bekijken wanneer je in deze stad bent.

Zoals je waarschijnlijk al wel aan de naam van de Cairo Tower kan zien is dit een toren. Tower is namelijk het Engelse woord voor toren. Vandaar dat de Cairo Tower dus ook daadwerkelijk een toren is. Dit is namelijk een televisietoren. De Cairo Tower is overigens daardoor enorm hoog! Hierdoor was de Cairo Tower zelfs een tijdje het aller hoogste gebouw dat op het gehele continent Afrika te vinden was. De Cairo Tower werd overigens gebouwd tussen de jaren 1956 en 1961. In totaal duurde de bouw van de Cairo Tower dus iets van 5 jaar. Vervolgens was dit bouwwerk overigens tot het jaar 1971 het aller grootste bouwwerk dat in Afrika te vinden was. De Cairo Tower was dus in totaal 10 jaar lang het aller grootste / hoogste bouwwerk dat te vinden was op het continent Afrika. Dit is dan ook een van de dingen die dit bouwwerk zo bijzonder maakt.

In totaal is de Cairo Tower overigens maar liefst 187 meter hoog (met de antenne van deze toren mee gerekend). Vandaar dat je dit bouwwerk ook vrijwel vanuit heel Caïro kan zien. Daarom is de Cairo Tower dus ook zeker een belangrijk herkenningspunt in deze stad. De Cairo Tower is dan ook een erg belangrijk / prominent onderdeel van de skyline van deze stad! Aangezien de Cairo Tower 187 meter hoog is zijn er trouwens maar liefst 90 verschillende verdiepingen in deze toren. Er zijn echter gelukkig ook 3 liften in deze toren. Je hoeft dus niet alles te lopen wanneer je naar boven wil gaan in deze toren. Het is daarom dus erg prettig dat er meerdere liften zijn geplaatst in de Cairo Tower! Hierdoor kan je namelijk dus bijvoorbeeld gemakkelijk naar de top van deze toren gaan. Dit is natuurlijk ook wel nodig aangezien deze toren dus zo uitzonderlijk hoog is.

Zoals je net al hebt kunnen lezen werd de Cairo Tower gebouwd tussen het jaar 1956 en 1961. Deze bouw werd overigens mede mogelijk gemaakt door een meneer genaamd Naoum Shebib (1915–1985). Naoum Shebib was namelijk een (Egyptische) architect die verantwoordelijk is geweest voor het ontwerp van de Cairo Tower. Ondanks dat Naoum Shebib een Egyptische architect was had Naoum Shebib overigens ook Libanese roots. De Cairo Tower is overigens zonder twijfel het aller bekendste bouwwerk dat door Naoum Shebib ontworpen is. De Cairo Tower is daarom dus ook zeker het kroonstuk van de carrière als architect van Naoum Shebib. Dit is namelijk een bouwwerk dat echt bij vele mensen bekend is.

Het feit dat de Cairo Tower zo enorm groot is speelt overigens ook zeker mee in de reden dat dit bouwwerk zo bekend is. Hierdoor valt deze toren namelijk erg op. Er zijn dan ook mensen die denken dat de Cairo Tower misschien wel het aller bekendste (moderne) bouwwerk is dat in de stad Caïro en zelfs geheel Egypte te vinden is! Het over grote deel van alle bekende bouwwerken die je in deze stad kan vinden zijn namelijk over het algemeen allemaal historische bouwwerken. Er zijn dan ook veel mensen die de stad Caïro bezoeken en tijdens dit bezoek naar de Cairo Tower gaan. Dit is dan ook een waardevolle toeristische attractie voor Caïro! Dit is eigenlijk ook helemaal niet zo vreemd. Het kan namelijk een erg bijzondere ervaring zijn om de Cairo Tower te bezoeken. Zeker aangezien je ook in deze toren kan! Zo is er bijvoorbeeld een (draaiend) restaurant te vinden in de Cairo Tower. Het is dus mogelijk om een hapje te eten in deze toren onder het genot van een zeer indrukwekkend uitzicht, waarbij je over vrijwel geheel Caïro uit kan kijken! Het duurt overigens ongeveer iets van 70 minuten voordat dit restaurant een volledig rondje gedraaid heeft. Verder is er overigens ook een uitkijkplateau in de Cairo Tower. Dit uitkijkpunt kan je dus ook goed gebruiken om vanuit deze toren over heel Caïro heen te kijken. Vandaar dat het dus ook zeker erg bijzonder kan zijn om de Cairo Tower te bezoeken. Dit is dus ook zeker een goede optie wanneer je in Caïro bent! Persoonlijk kan ik je dus zeker aanraden om de Caïro Tower te gaan bezoeken wanneer je in de stad Caïro bent en dit je wel leuk en interessant lijkt.

 

Piramide van Cheops

Wanneer je in of rondom de stad Caïro bent kan het ook zeker de moeite waard zijn om de Piramide van Cheops te gaan bekijken. Dit is namelijk ook een uitzonderlijk bijzonder bouwwerk dat te vinden is in de buurt van Caïro. Vandaar dat dit ook zeker een bekende bezienswaardigheid is die bij de stad Caïro ligt. Dit bouwwerk ligt overigens niet echt in de stad Caïro. De Piramide van Cheops ligt echter wel zeer dichtbij Caïro. Je kan deze bezienswaardigheid dus wel gemakkelijk bezoeken wanneer je in of rondom Caïro bent. Deze piramide ligt namelijk ongeveer iets van 20 kilometer buiten Caïro. Hierdoor kan je deze bezienswaardigheid dus bijvoorbeeld uitstekend bereiken met de auto wanneer je in (de buurt van) Caïro bent. Vandaar dat je deze piramide dus ook gewoon prima kan gaan bezoeken wanneer je in Caïro bent, en ik deze piramide dus ook gewoon heb opgenomen in dit overzicht. Ondanks dat deze piramide misschien niet in Caïro ligt kan je de Piramide van Cheops namelijk dus wel gewoon gemakkelijk bezoeken vanuit Caïro. Dit kan dan ook zeker de moeite waard zijn om te doen wanneer je in Caïro bent! Zeker aangezien de Piramide van Cheops een zeer bijzonder en indrukwekkend bouwwerk is. Dit komt overigens door een aantal verschillende redenen waarover je hieronder veel meer informatie kan vinden.

De Piramide van Cheops is trouwens mogelijk de aller bekendste bezienswaardigheid die in heel Egypte te vinden is! Deze piramide is dan ook zeer iconisch. Dit is dan ook zeker een reden dat vele mensen die de stad Caïro bezoeken ook langs deze piramide gaan. Zoals je net al hebt kunnen lezen ligt de Piramide van Cheops namelijk erg dichtbij Caïro. Vandaar dat er dus ook vele mensen zijn die besluiten om de Piramide van Cheops te gaan bekijken wanneer ze in of rondom Caïro zijn. Ondanks dat deze bezienswaardigheid niet precies in Caïro ligt kan je de Piramide van Cheops dus wel gewoon makkelijk bereiken vanuit Caïro. Daarom zijn er dus ook zeer veel mensen die de stad Caïro bezoeken en ook naar de Piramide van Cheops gaan. Zeker aangezien deze piramide enorm bijzonder is!

Een van de redenen dat de Piramide van Cheops zo ontzettend bijzonder is komt trouwens door het feit dat deze piramide al ontzettend oud is. Zo wordt er bijvoorbeeld door experts geschat dat deze piramide al ergens tussen de jaren 2470 en 2550 voor Christus gebouwd is. De Piramide van Cheops is inmiddels naar alle waarschijnlijkheid dus al iets van 4500 jaar oud! Hierdoor behoort deze piramide tot de aller oudste bouwwerken die overgebleven zijn van volkeren uit de oudheid. Dit maakt deze piramide dus zeker nog eens extra speciaal. Er zijn namelijk mede doordat dit bouwwerk zo enorm oud is eigenlijk helemaal geen andere bouwwerken die echt vergelijkbaar zijn met de Piramide van Cheops. Dit is dan ook zeker een van de redenen dat deze piramide zo enorm bijzonder is. Vandaar dat het dus ook zeker heel indrukwekkend kan zijn om de Piramide van Cheops eens in het echt te kunnen waarnemen. Dit is namelijk dus een van de aller oudste bekendste menselijke bouwwerken, waardoor dit bouwwerk ook historisch gezien uitzonderlijk belangrijk is. Door deze piramide zijn we bijvoorbeeld veel te weten te komen over hoe de oude Egyptenaren vroeger leefden.

Verder is het overigens ook zo dat de Piramide van Cheops enorm groot is! Dit is dan ook een van de redenen dat de Piramide van Cheops een erg bijzonder en indrukwekkend bouwwerk is. Wanneer je deze piramide in het echt bezoekt is dit namelijk bijvoorbeeld erg adembenemend. Deze piramide is immers zeer kolossaal. Zo is de Piramide van Cheops bijvoorbeeld meer dan 100 meter hoog! Op de dag van vandaag heeft de deze piramide namelijk een hoogte van 138,75 meter. Naar alle waarschijnlijkheid was dit in het verleden echter wat meer. Door slijtage zou het namelijk goed kunnen dat er een deel van de top van de Piramide van Cheops is afgesleten. Waarschijnlijk was deze piramide dan ook oorspronkelijk iets van 145 meter hoog. Hierdoor was de Piramide van Cheops zelfs duizenden jaren het aller hoogste bouwwerk dat ooit door mensen gemaakt was! Dit maakt deze piramide dus zeker extra bijzonder. De Piramide van Cheops heeft verder ook een erg grote oppervlakte. Het grondvlak van deze piramide is namelijk 230 meter lang, en tevens ook 230 meter breed. De Piramide van Cheops heeft dus een oppervlakte van maar liefst iets van 53.000 vierkante meter! Omdat de Piramide van Cheops zo groot is heeft deze piramide overigens ook een enorm grote inhoud. Zo wordt er bijvoorbeeld geschat dat de Piramide van Cheops een inhoud heeft van iets van 2,5 miljoen kubieke meter. Er past dus echt enorm veel in deze piramide. Aangezien de Piramide van Cheops zo groot is zijn er overigens zeer veel stenen gebruikt bij de bouw van deze piramide. Zo zijn er bijvoorbeeld schattingen gemaakt waaruit blijkt dat er in totaal iets van 2,3 miljoen stenen gebruikt zijn bij de bouw van deze piramide! Er zijn dus enorm grote hoeveelheden materialen gebruikt voor de bouw van de Piramide van Cheops. Dit maakt dit bouwwerk dus ook nog eens extra bijzonder. Dit maakt het proces om deze piramide te bouwen namelijk een stuk lastiger, en dus indrukwekkender! Zeker aangezien deze piramide al heel lang geleden gebouwd is. Hier kan je hieronder echter veel meer over lezen.

Iets anders dat de Piramide van Cheops zo bijzonder en zelf een beetje mythisch maakt is overigens het feit dat men er nog steeds niet helemaal uit is hoe de Piramide van Cheops destijds eigenlijk gebouwd is. Aangezien deze piramide al zeer lang gelden gemaakt is waren er namelijk nog geen geavanceerde machines en gereedschappen beschikbaar tijdens de bouw van deze piramide. Er was destijds zelfs nog niet eens elektriciteit. Naar alle waarschijnlijkheid is dit indrukwekkende bouwwerk dus volledig door mensen gemaakt zonder echte gereedschappen en apparaten / machines. Dit is echter een zeer ingewikkelde klus! Vandaar dat het tot op de dag van vandaag dus ook nog steeds niet helemaal zeker is hoe de Piramide van Cheops nou echt precies gebouwd is. Dit maakt dit bouwwerk dus nog eens extra bijzonder. Het is namelijk een enorme prestatie om z’n bouwwerk te bouwen in de periode waarin de Piramide van Cheops gebouwd is! Voor vele mensen is dit dan ook zeker een van de dingen die de Piramide van Cheops extra bijzonder en indrukwekkend staat.

Er wordt overigens geschat dat de bouw van de Piramide van Cheops iets van 20 jaar geduurd heeft. Deze piramide is dus nog redelijk snel gebouwd, ondanks dit in een tijd gebeurd is waar er vrijwel geen hulpmiddelen beschikbaar waren die gebruikt konden worden bij de bouw van deze piramide. Dit is dus nog eens extra indrukwekkend. Hier moet echter wel bij worden gezegd dat het niet helemaal zeker is hoelang de bouw van de Piramide van Cheops daadwerkelijk geduurd heeft, aangezien hier niet zeer goede / betrouwbare bronnen over beschikbaar zijn.

Bij de bouw van de Piramide van Cheops is trouwens gebruik gemaakt van een aantal verschillende soorten materialen. Zo is een groot deel van deze piramide bijvoorbeeld gemaakt van kalksteen. Verder is er bij de bouw van de Piramide van Cheops ook gebruik gemaakt van andere soorten gesteentes. Sommige van de materialen die oorspronkelijk zijn gebruikt bij de bouw van de Piramide van Cheops zijn overigens door de jaren heen wel weggehaald van deze piramide om deze te gebruiken voor andere bouwwerken. De versie van de Piramide van Cheops die op de dag van vandaag nog steeds bestaat is dan ook voornamelijk van kalksteen gemaakt. Het is echter dus wel zo dat de Piramide van Cheops op de dag van vandaag niet meer in zijn originele staat verkeert, wat in principe natuurlijk zeer logisch is aangezien dit bouwwerk al duizenden jaren lang bestaat.

De Piramide van Cheops is overigens toegewijd aan Cheops, zoals je waarschijnlijk al wel kan zien aan de naam van deze piramide. Cheops was trouwens een farao die een tijd regeerde over het gebied waar de Piramide van Cheops staat (een farao was in de Egyptische oudheid overigens een soort koning). Vandaar dat de Piramide van Cheops dan ook zo’n imposant bouwwerk is. Deze piramide is namelijk dus gebouwd om de leider van het gehele Egyptische volk uit te oudheid te eren. Hierdoor waren er zeer veel middelen beschikbaar om deze piramide te bouwen. Vandaar dat de Piramide van Cheops uiteindelijk dus ook zo’n indrukwekkend bouwwerk is geworden dat op de dag van vandaag nog steeds bewonderd kan worden.

Zoals je net al hebt kunnen lezen is de Piramide van Cheops een erg bijzonder en indrukwekkend bouwwerk. Het is zelfs zo dat deze piramide wordt gezien als 1 van de 7 wereldwonderen die op de wereld te vinden zijn! Op zich is dit (naar mijn persoonlijke mening) volkomen terecht. Deze piramide is namelijk een zeer indrukwekkend bouwwerk. Zeker wanneer je beseft dat dit bouwwerk al zo enorm lang geleden is gebouwd. In deze tijd waren de technieken en apparaten omtrent bouwen namelijk destijds zeker nog niet zo ver ontwikkeld zoals op de dag van vandaag het geval is. Het is dan ook heel bijzonder dat dit bouwwerk al zo enorm lang overeind staat! Dit maakt de prestatie van de oude Egyptenaren om deze piramide neer te zetten  dan ook zeker een stuk bijzonderder en nog extra indrukwekkend. Vandaar dat er dus ook zeker voor wat is te zeggen dat deze piramide onderdeel is van de 7 wereldwonderen die op aarde te vinden zijn. Daarom is het dus ook niet zo vreemd dat de Piramide van Cheops dus behoort tot dit imposante én zeer exclusieve lijstje van wereldwonderen. Er zijn immers eigenlijk helemaal geen andere bouwwerken die vergelijkbaar zijn met de Piramide van Cheops.

Het feit dat de Piramide van Cheops behoort tot de 7 wereldwonderen is overigens ook zeker een belangrijke reden waardoor deze piramide door vele mensen bezocht wordt. Hierdoor zijn er namelijk vele mensen die dit bouwwerk graag eens in hun leven zouden willen zien. Dit maakt dit bouwwerk namelijk natuurlijk direct een stuk imposanter! De Piramide van Cheops is dan ook zeker een veel bezochte bezienswaardigheid. Er zijn namelijk jaarlijks vele mensen die deze piramide gaan bekijken, aangezien de Piramide van Cheops wordt gezien als een wereldwonder. Dit maakt namelijk uiteraard veel invloed op een hoop mensen, waardoor er ook zeker weten meerdere mensen zijn die de Piramide van Cheops ook daadwerkelijk willen gaan bezoeken aangezien deze piramide behoort tot de 7 wereldwonderen die op aarde te vinden zijn. Het feit dat de Piramide van Cheops onderdeel is van de 7 wereldwonderen toont trouwens ook wel zeer goed aan hoe bijzonder dit bouwwerk nou eigenlijk daadwerkelijk is! Dit is namelijk een zeer prestigieuze en selectieve lijst van bezienswaardigheden. Vandaar dat het dus erg bijzonder is dan de Piramide van Cheops onderdeel is van deze lijst. Het feit dat de Piramide van Cheops onderdeel is van de 7 wereldwonderen is dan dus ook  logischerwijs voor vele mensen zeker een reden om deze piramide te gaan bezoeken wanneer ze in Caïro zijn. De meeste mensen wonen namelijk niet op een plek die in de buurt ligt bij 1 van de 7 wereldwonderen. Wanneer ze in Caïro zijn wordt het echter wel opeens zeer goed mogelijk om een van deze wereldwonderen in het echt waar te kunnen nemen.

In het gebied waar de Piramide van Cheops staat kan je overigens ook nog een aantal andere piramides vinden. Deze piramide is namelijk onderdeel van de Piramides van Gizeh. Dit is een verzameling van een aantal verschillende piramides. Het is dus niet zo dat de Piramide van Cheops helemaal in zijn eentje losstaat. Vandaar dat je een bezoek aan de Piramide van Cheops dus zeer goed kan combineren met een bezoek aan de andere Piramides van Gizeh. Van alle Piramides van Gizeh is de Piramide van Cheops overigens waarschijnlijk wel de aller bekendste piramide. De Piramide van Cheops is dan ook de aller grootste piramides van alle Piramides van Gizeh. Toch kan het ook zeker de moeite waard zijn om de andere Piramides van Gizeh te bekijken wanneer je toch al bij de Piramide van Cheops bent. De tweede grootste Piramide van Gizeh is overigens de Piramide van Chefren. Verder is de Piramide van Mykerinos de derde grootste piramide van alle Piramides van Gizeh. Dit zijn overigens ook de drie aller bekendste en belangrijkste piramides van de Piramides van Gizeh. De andere piramides die hier ook nog staan zijn namelijk allemaal aanzienlijk kleiner en minder goed bewaard gebleven dan de Cheops, Chefren en Mykerinos piramides. Deze piramides zijn dan ook veel minder imposant dan de Cheops, Chefren en Mykerinos piramides. Toch zijn alle Piramides van Gizeh wel zeer bijzonder. Zo zijn al deze piramides bijvoorbeeld allemaal ongeveer in dezelfde periode gebouwd. Al deze piramides bevinden zich overigens naast de stad Gizeh, wat een voorstad is van Caïro. Vandaar dat deze verzameling piramides dus ook bekendstaan als de piramides van Gizeh.

Omdat de Piramide van Cheops de aller grootste piramide is van alle Piramides van Gizeh wordt deze piramide trouwens ook wel de Grote Piramide genoemd. Officieel staat deze piramide echter voornamelijk bekend als de Piramide van Cheops. Vandaar dat ik deze piramide in dit artikel dus ook voornamelijk de Piramide van Cheops heb genoemd. Wanneer er over de Grote Piramide wordt gesproken gaat dit echter dus in principe over de Piramide van Cheops. Dit is zeker goed om te weten wanneer je echt van plan bent om deze piramides te gaan bezoeken!

 

Sfinx van Gizeh

Wanneer je in Caïro bent kan het ook zeker de moeite waard zijn om de Sfinx van Gizeh te gaan bekijken. De Sfinx van Gizeh is namelijk een zeer bijzonder en tevens ook een zeer bekend bouwwerk! Dit bouwwerk is dan ook echt een boegbeeld voor het land Egypte. Wanneer veel mensen aan Egypte denken is de Sfinx van Gizeh dan ook een van de eerste dingen waar de meeste mensen aandenken. Dit is dan ook zeker een van de redenen dat de meeste mensen de Sfinx van Gizeh gaan bezoeken wanneer ze in Caïro zijn. Ondanks dat de Sfinx van Gizeh niet in de stad Caïro ligt bevindt dit bouwwerk zich namelijk toch redelijk dichtbij deze stad. Daarom kan je de Sfinx van Gizeh dus ook redelijk eenvoudig bereiken wanneer je in Caïro bent. Veel mensen maken hier dan ook gebruik van! Dit is eigenlijk ook niet zo gek, aangezien het zeker een unieke en vaak ook een erg memorabele ervaring is om de Sfinx van Gizeh eens in het echt te kunnen bekijken. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom dit zo’n bijzonder bouwwerk is.

Zo is de Sfinx van Gizeh bijvoorbeeld een zeer oud en historisch bouwwerk. De Sfinx van Gizeh is namelijk al enorm oud! Dit is dan ook zeker één van de redenen dat dit bouwwerk zo bijzonder is. Het is overigens niet helemaal bekend hoe oud de Sfinx van Gizeh daadwerkelijk is. Er wordt echter geschat dat de Sfinx van Gizeh ongeveer in dezelfde periode is gebouwd als de Piramides van Gizeh. Zo wordt er dan ook geschat dat de Sfinx van Gizeh ongeveer rond het jaar 2500 voor Christus gebouwd is. Dit betekent dus dat dit bouwwerk al ongeveer iets van 4500(!) jaar oud is. De Sfinx van Gizeh is dus echt al enorm oud. Vandaar dat het dus ook erg bijzonder is dat dit bouwwerk op de dag van vandaag nog steeds bestaat! Verder heeft dit bouwwerk overigens een zeer uniek uiterlijk, dat eigenlijk met geen enkel ander bouwwerk (uit deze tijd) vergelijkbaar is. Dit speelt dan ook zeker mee in het feit dat de Sfinx van Gizeh zo’n bijzonder en indrukwekkend bouwwerk is, dat vele mensen aantrekt! Er zijn immers eigenlijk geen andere bouwwerken op deze planeet die echt me de Sfinx van Gizeh te vergelijken zijn.

Zoals je waarschijnlijk al aan de naam van de Sfinx van Gizeh kan zien staat dit bouwwerk dan ook in hetzelfde gebied als de Piramides van Gizeh. Vandaar dat je een bezoek aan de Sfinx van Gizeh dus ook zeer goed kan combineren met een bezoekje aan de Piramides van Gizeh. De meeste mensen die naar dit gebied afreizen bezoeken dan ook in een keer alle bezienswaardigheden die hier te vinden zijn. Hierdoor kan je namelijk dus zeer gemakkelijk in één klap een hele hoop verschillende bijzondere en indrukwekkende bezienswaardigheden zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen. Deze piramides en de Sfinx staan trouwens allemaal op het zogenaamde Plateau van Gizeh. Wanneer je in Caïro bent kan het dan ook zeker de moeite waard zijn om dit plateau te gaan bezoeken. Dan kan je namelijk dus in één keer alle bijzondere piramides die ik hierboven besproken heb zien, terwijl je ook gelijk de Sfinx van Gizeh kan zien.

Verder maakt het de Sfinx van Gizeh overigens ook nog eens extra bijzonder dat dit een van de aller bekendste beelden van de gehele wereld is. Vrijwel iedereen kent dit beeld namelijk wel. De Sfinx van Gizeh is dan ook een beeld dat door de jaren heen op vele plekken en manieren vertoond is. Zo is de Sfinx van Gizeh bijvoorbeeld te zien in vele films en series. Dit is dan ook zeker een van de redenen dat vele mensen de Sfinx van Gizeh willen bezoeken wanneer ze in de buurt van dit beeld zijn. het is dan namelijk dus (eindelijk) mogelijk om dit beeld eens in het echt te kunnen waarnemen na dit beeld meerdere malen op andere plekken gezien te hebben. Vandaar dat vrijwel iedereen die de stad Caïro bezoekt tijdens dit bezoek ook (even) langs de Sfinx van Gizeh gaat. Persoonlijk kan ik je ook zeker aanraden om dit daadwerkelijk ook echt te doen!

Het is trouwens ook zo dat de Sfinx van Gizeh een erg groot beeld is. Dit maakt dit beeld ook heel erg indrukwekkend. De Sfinx van Gizeh heeft namelijk erg grote afmetingen. Hierdoor is het extra imposant om dit beeld in het echt te zien. Zo is de Sfinx van Gizeh bijvoorbeeld maar liefst ongeveer iets van 73 meter lang, 6 meter breed en (afgerond) 20 meter hoog. Door de jaren heen zijn de afmetingen van de Sfinx van Gizeh echter in een aantal opzichten veranderd door slijtage. Dit beeld is overigens gemaakt uit een voormalige rotsformatie. Deze rotsformatie bestaat trouwens uit kalksteen. De Sfinx van Gizeh is dus uitgebeiteld uit een grote kalksteen rots. Vandaar dat de Sfinx van Gizeh dus ook uit kalksteen bestaat. Het maken van de Sfinx van Gizeh is dan ook een hele klus geweest. Het kost namelijk erg veel moeite en tijd om zo’n grote rots uit te beitelen zodat je een beeld als de Sfinx van Gizeh krijgt. Daarom is het dus erg bijzonder dat dit bouwwerk al duizenden jaren geleden gemaakt is. Er waren toen namelijk nog niet al te veel beschikbare gereedschappen die gebruikt konden worden bij de bouw van de Sfinx van Gizeh. Zo waren er destijds nog helemaal geen elektrische apparaten. De Sfinx van Gizeh is naar alle waarschijnlijkheid dan ook volledig uitgebeiteld door menselijke inspanningen. Dit maakt de Sfinx van Gizeh zeker nog extra indrukwekkend!

Een andere reden dat de Sfinx van Gizeh zo’n bijzonder bouwwerk is komt trouwens omdat er nog veel raadsels zijn rondom dit bouwwerk. Dit maakt de Sfinx van Gizeh dus zeker nog eens extra bijzonder en speciaal. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die denken dat er in en onder de Sfinx van Gizeh nog steeds (een hele hoop) ruimtes zijn die nog niet ontdekt zijn. Er zijn namelijk een aantal oude (Egyptische) geschriften gevonden waarbij er wordt gesproken over geheime ruimtes onder de Sfinx van Gizeh. Ook is het tot op de dag van vandaag ook nog steeds niet helemaal duidelijk hoe de Sfinx van Gizeh precies gemaakt is. Verder zijn er ook nog een aantal andere onduidelijkheden rondom dit bouwwerk. Dit maakt de Sfinx van Gizeh zeker extra speciaal en imposant! Hierdoor lijkt het er namelijk dus heel erg op dat de Sfinx van Gizeh door de jaren nog steeds een aantal geheimen heeft die nog onthuld kunnen worden. Er zijn overigens ook experts die er vanuit gaan de de Sfinx van Gizeh veel ouder is dan door de meeste mensen gedacht wordt. Sommige historici beweren namelijk dat de Sfinx van Gizeh inmiddels zelfs al 10.000(!) jaar oud zou kunnen zijn. Deze bewering doen deze experts aan de hand van de erosie die terug te vinden is bij de Sfinx van Gizeh. Er zijn dus nog vele mysteries rondom de Sfinx van Gizeh! Hierdoor is dit bouwwerk dan ook extra indrukwekkend en bijzonder. Dit is dan ook zeker iets dat vele mensen interesseert, en dit speelt daarom zeker mee in het feit dat er vele mensen zijn die dit bouwwerk (dolgraag) willen gaan bezoeken wanneer ze din de stad Caïro zijn.

De Sfinx is overigens een mythologisch wezen dat in een aantal verschillende culturen voorkomt. Zo komt de Sfinx bijvoorbeeld ook voor in de Griekse oudheid. Deze Griekse Sfinx is echter wel iets anders dan de Egyptische Sfinx. De Sfinx uit de Griekse cultuur en de Sfinx uit de Egyptische cultuur verschillen namelijk op een aantal verschillende vlakken. De Egyptische Sfinx is echter een wezen dat het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens heeft. Vandaar dat de Sfinx van Gizeh dus ook een lichaam van een leeuw heeft en is voorzien van het hoofd van en mens.

 

Egyptisch Museum

Het is trouwens ook zeker aan te raden om het Egyptisch Museum te bezoeken wanneer je in Caïro bent! Dit is namelijk een museum dat erg veel te bieden heeft. In dit museum kan je dan ook allerlei bijzondere dingen zien! Het Egyptisch Museum bevindt zich overigens ook in de stad Caïro. Vandaar dat het dus ook zeker de moeite waard is om het Egyptisch Museum te bezoeken wanneer je in Caïro bent. Het kan namelijk een erg leuke en gedenkwaardige ervaring zijn om dit museum eens te bezoeken wanneer je hier de mogelijkheden voor hebt. Zeker aangezien je hierdoor bijvoorbeeld ook ontzettend veel kan (bij)leren.

Officieel heet dit museum (in het Nederlands) trouwens het Museum der Egyptische oudheden. Hieruit blijkt dus wel goed wat voor dingen er allemaal worden tentoongesteld in dit museum. Het Egyptisch Museum is namelijk toegewijd aan alles dat te maken heeft met de Egyptische oudheid. Dit is overigens het aller grootste museum van de gehele wereld wanneer het gaat om de Egyptische oudheid. Het Egyptisch Museum dat in Caïro te vinden is heeft dan ook echt een enorme collectie van allerlei voorwerpen / objecten die te maken hebben met het Egypte uit de oudheid. De inventaris van dit museum bestaat namelijk uit iets 140.000 voorwerpen die te maken hebben met de Egyptische oudheid. Wanneer je geïnteresseerd bent in de Egyptische oudheid is het daarom dus ook zeker de moeite waard om het Egyptisch Museum te gaan bezoeken wanneer je in Caïro bent! In dit museum kan je namelijk dus van alles vinden dat te maken heeft met het oude / historische Egypte. Zo kan je in dit museum dus een hele hoop erg indrukwekkende voorwerpen vinden die al ontzettend oud zijn. In dit museum kan je bijvoorbeeld meerdere mummies zien. Veel mensen vinden dit erg leuk en interessant! Mummies zijn namelijk dingen die veel mensen associëren met (het oude) Egypte. Vandaar dat veel mensen ook graag echte mummies zouden willen zien wanneer ze naar Egypte gaan. In het Egyptisch Museum dat te vinden is in de stad Caïro is dit dus een mogelijkheid. Dit kan dan ook zeker een goede reden zijn om het Egyptisch Museum een bezoekje te brengen wanneer je in Caïro bent!

Verder kan je in het Egyptisch Museum dat in Caïro te vinden is overigens ook een hele hoop voorwerpen vinden uit de schatten van de Egyptenaren uit de oudheid. Vandaar dat je dus een hele hoop waardevolle objecten kan bewonderen in dit museum. Zo kan je bijvoorbeeld ook het wereldberoemde gouden dodenmasker van Toetanchamon bewonderen in het Egyptisch museum dat in Caïro staat. Dit is mogelijk het aller bekendste voorwerp uit de Egyptische oudheid. Vrijwel iedereen heeft namelijk wel ooit in zijn leven bijvoorbeeld een afbeelding van dit gouden dodenmasker van Toetanchamon gezien. Daarom zijn er dus ook vele mensen die dit masker graag eens in het echt zouden willen zien. Dit is echter alleen maar mogelijk in het Egyptisch Museum dat te vinden is in Caïro. Het feit dat het dodenmasker van Toetanchamon in het Egyptisch Museum wordt vertoond is dan ook voor vele mensen een grote reden om dit museum ook daadwerkelijk te bezoeken wanneer ze hier de mogelijkheden voor hebben. Toetanchamon is overigens een van de aller bekendste farao’s uit het oude Egypte. De reden dat Toetanchamon zo bekend is komt trouwens doordat het graf van Toetanchamon in het jaar 1922 werd ontdekt en toen nog vrijwel volledig intact was. Dit was dan ook een van de weinige graftombes van voormalige farao’s waar het graf niet van was leeggeroofd door de jaren heen waardoor er destijds in het jaar 1922 een grote schat werd gevonden. Veel van de kunstvoorwerpen die destijds werden gevonden in dit graf bevinden zich op de dag van vandaag overigens in het Egyptisch Museum in Caïro. Dit geldt dus ook voor het gouden dodenmasker van Toetanchamon dat in de tombe werd gevonden waar Toetanchamon was begraven.   Verder zijn er ook nog een hele hoop andere bijzondere dingen uit de Egyptische oudheid te vinden in dit museum. Vandaar dat je dus ook je ogen kan uitkijken wanneer je het Egyptische museum dat in Caïro te vinden is gaat bezoeken. In dit museum worden namelijk echt ontzettend veel bijzondere en indrukwekkende voorwerpen tentoon gesteld.

Het Museum der Egyptische oudheden is overigens een erg populair museum. Dit museum trekt dan ook zeer veel publiek. Zo zijn er jaarlijks bijvoorbeeld iets van 2,5 miljoen mensen die het Egyptisch Museum bezoeken. Dit toont dan ook wel zeer goed aan dat dit een erg bijzonder museum is dat veel te bieden heeft. Vandaar dat het dus zeker een goed idee kan zijn om dit museum te bezoeken wanneer je in Caïro bent! Veel mensen kunnen hier namelijk erg van genieten. Daarom kan het dus ook zeker de moeite waard zijn om ook zelf persoonlijk een kijkje te nemen in het Egyptisch Museum. Dit kan namelijk mogelijk een onvergetelijke ervaring zijn waar je nog vaak met plezier op terug kan kijken.

 

Babylon Fortress

Verder kan ik je persoonlijk ook zeker aanraden om Babylon Fortress eens te bezoeken wanneer je in de stad genaamd Caïro bent. Dit is namelijk ook zeker een erg bijzonder bouwwerk dat je kan vinden bij de stad Caïro. Het Babylon Fortress is overigens een zeer historisch fort. Door de jaren heen heeft dit fort een grote en belangrijke rol vertolkt. Vandaar dat het Babylon Fortress dus ook een grote historische waarde heeft. Dit is zeker één van de redenen dat het erg bijzonder en leuk kan zijn om dit fort eens te bezoeken en te gaan bekijken wanneer je in Caïro bent. Hierdoor kan het namelijk erg bijzonder zijn om dit bouwwerk eens in het echt te kunnen zien. Vandaar dat het dus ook de moeite waard zou kunnen zijn om het Babylon Fortress eens te bezoeken wanneer je daadwerkelijk in Caïro bent! Fortress is overigens het Engelse woord voor fort. In het Nederlands heet dit bouwwerk dus eigenlijk het Babylon fort. Aangezien dit bouwwerk internationaal gezien veel beter bekend staat als het Babylon Fortress heb ik er echter voor gekozen om dit bouwwerk in dit artikel ook zo te benoemen. Wanneer je in de stad Caïro bent wordt er namelijk over het algemeen ook gewoon veel op deze manier naar dit bouwwerk verwezen.

Door de jaren heen is het Babylon Fortress overigens door meerdere volkeren gebruikt. Zo is dit bouwwerk bijvoorbeeld onder andere  door de Romeinen gebruikt. Sterker nog, de Romeinen zijn zelfs enorm belangrijk geweest in de geschiedenis van het Babylon Fortress. De Romeinen hadden het gebied waarin het Babylon Fortress ligt namelijk veroverd. Destijds was er ook al een fort in dit gebied. Dit eerste fort dat hier stond was hier overigens aanvankelijk geplaatst door een volk die de Perzen genoemd werden / worden. Het fort dat de Perzen hier plaatste werd trouwens al gesticht in de 6e eeuw voor Christus. De 6e eeuw voor Christus waren trouwens de jaren 600 tot 501 voor Christus. Onder de Romeinen ontstond echter pas het huidige Babylon Fortress dat op de dag van vandaag nog steeds bestaat. Dit fort werd onder de Romeinen dan ook voor het eerst pas echt heel erg belangrijk. Ondanks dat de Romeinen dus niet het volk zijn geweest die aanvankelijk het eerste Babylon Fortress gesticht hebben is dit fort dus wel echt voor het eerst een plek geworden die er echt toe deed. Vandaar dat vele mensen dus ook stellen dat de Romeinen er uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn geweest dat het Babylon Fortess dat op de dag van vandaag nog steeds bestaat echt tot stand is gekomen.

De Romeinen hebben dit fort en het gebied waarin dit fort staat trouwens naar alle waarschijnlijkheid ergens tussen de jaren 27 voor Christus en het jaar 14 na Christus van de volkeren die hier toen leefden en regeerden overgenomen. Alles wijst er namelijk op dat dit gebied werd overgenomen door de Romeinen toen de Romeinse keizer genaamd Augustus heerste over het Romeinse rijk. Dit was een keizer die over het Romeinse rijk regeerde in de periode dat onze huidige jaartelling is begonnen. Er hebben overigens door de jaren heen meerdere gebeurtenissen plaats gevonden in / bij dit fort die uiteindelijk historisch gezien heel erg belangrijk zijn gebleken. Dit maakt het Babylon Fortress dan ook zeker (naar mijn mening) een stuk indrukwekkender en bijzonderder. Vandaar dat het Babylon Fortress dus ook zo’n enorm historische plek is! Dit fort bestaat namelijk al erg lang, en heeft dus een (grote) rol van betekenis in de geschiedenis. Door de jaren heen zijn er buiten de Perzen en de Romeinen om overigens ook nog een hele hoop andere volkeren geweest die gebruik hebben gemaakt van het Babylon Fortress. Zo hebben bijvoorbeeld natuurlijk ook de Egyptenaren jaren lang gebruik gemaakt van dit fort. De Romeinen zijn echter zoals je net al hebt kunnen lezen wel enorm belangrijk geweest in het tot stand komen en het ontwikkelen van het Babylon Fortress zoals we dat op de dag van vandaag nog steeds kunnen bewonderen. Vandaar dat ik het dus ook zeker belangrijk vond om dit even te benoemen.

Er zijn binnen het Babylon Fortress tegenwoordig trouwens een hele hoop aantal verschillende dingen te zien en te doen. Zo is hier bijvoorbeeld een museum te vinden. Binnen dit fort kan je namelijk het Coptic Museum vinden. Het is dan ook zeker geen gek idee om een bezoekje aan het Babylon Fortress te combineren met een bezoek aan het Coptic Museum! Dit museum is trouwens toegewijd aan de Kopten, of de Copts zoals deze mensen worden genoemd in het Engels. Dit is de naam voor christelijke Egyptenaren die in dit land woonde voordat Egypte in de 7e eeuw werd overgenomen door moslims. In dit museum kan je dan ook van alles vinden over de geschiedenis van het Babylon Fotress in het Coptic Museum dat op de dag van vandaag in dit fort te vinden is. Dit is dan ook zeker een van de redenen dat het erg leuk en interessant kan zijn om dit museum te bezoeken! Er valt namelijk veel (interessants) te vertellen over de Kopten. De inwoners van Egypte die op de dag van vandaag het christelijke geloof aanhangen worden overigens nog steeds wel eens aangeduid als Kopten. Er wordt overigens geschat dat er tegenwoordig ongeveer iets van 3.000.000 kopten zijn in Egypte. Naar schatting zijn namelijk ongeveer 3.000.00 van de inwoners van Egypte aanhangers van het christendom. Vandaar dat er dus ook veel valt te vertellen over de kopten, waardoor het Coptic Museum ook erg veel te bieden heeft. Zo kan je in dit museum bijvoorbeeld allerlei koptische kunst vinden. Het Coptic Museum dat te vinden is in in het Babylon Fortress bestaat trouwens al sinds het jaar 1908. Dit museum bestaat dus inmiddels al meer dan 110 jaar! Hierdoor is dit museum inmiddels dan ook al een redelijk historisch museum! Hierdoor beschikt dit museum overigens over een indrukwekkende verzameling van objecten. Zo heeft dit museum op de dag van vandaag namelijk al een verzamelingen van iets van 15.000 (zeer uiteenlopende) voorwerpen / objecten die allemaal te maken hebben met de Kopten. Wanneer je wel meer te weten zou willen komen over het leven van christelijke Egyptenarenen het bestaan van deze mensen (door de jaren heen) is het dan ook zeker de moeite waard om het Coptic Museum dat de vinden is bij het Babylon Fortress te gaan bezoeken.

Verder kan je binnen het Babylon Fortress overigens ook meerdere (bijzondere) kerken vinden. Voorbeelden hiervan zijn St. George kerk, en El Moalakka (ook wel de hangende kerk genoemd). Je kan hieronder verder in dit artikel overigens meer informatie vinden over de kerk die El Molakka genoemd wordt. Wanneer je hier meer over te weten zou willen komen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen!

Ondanks dat er op de dag van vandaag nog steeds twee kerken te vinden zijn in het Babylon Fortress werd dit fort in het jaar 640 voor het eerst veroverd door islamitische mensen. Hiervoor hadden er eigenlijk alleen maar christenen gewoond in het Babylon Fortress. Destijds werd het Babylon Fortress overigens overgenomen in het jaar 640 onder het bewind van de Arabische ‘Amr ibn al-‘As waar je al eerder in dit artikel veel over heb kunnen lezen. Onder ‘Amr ibn al-‘As werd het Babylon Fortress dan ook echt voor het eerst echt onderdeel van de stad die uiteindelijk zo uitgroeien tot het huidige Caïro. Vervolgens is dit in de jaren die volgenden uitgegroeid tot het Babylon Fortress zoals we dat op de dag van vandaag kennen.

Vroeger is het Babylon Fortress overigens onder andere gebruikt als plek waar tol betaald moest worden. Dit is dus ook een functie geweest van dit fort. Op deze manier is dit fort dus ook gewoon een lange periode belangrijk geweest! Dit fort heeft door de jaren heen echter ook nog enorm veel andere functies gehad. Zo is dit fort bijvoorbeeld ook een woonplek geweest, en op de dag van vandaag is dit een belangrijke bezienswaardigheid. Het Babylon Fortress is dan ook een multifunctioneel bouwwerk.

 

El Moalakka (de hangende kerk)

El Moalakka is ook een zeer bijzonder bouwwerk dat (op de dag van vandaag nog steeds) in de stad Caïro te vinden is. Vandaar dat dit ook zeker behoort tot de bekende bouwwerken die Caïro te vinden zijn. El Moalakka is dan ook ongetwijfeld één van de of zelfs wel de aller bijzonderste kerk die in de gehele stad Caïro te vinden is.  Zo heeft deze kerk bijvoorbeeld een erg imposant uiterlijk. Hierdoor kan het erg indrukwekkend zijn om deze kerk in het echt te zien. Dit is dan ook voor vele mensen een belangrijke reden om (even) langs El Moalakka te gaan wanneer ze in de stad Caïro zijn. Dit kan namelijk werkelijk een lust voor het oog zijn. Dit is namelijk dus een zeer uniek en imposant bouwwerk.

Zoals je net al hebt kunnen lezen heeft El Moalakka een erg bijzonder uiterlijk. De binnenkant van deze kerk is echter ook zeer bijzonder. Binnenin deze kerk is dan ook een hele hoop te zien / bewonderen. Zo kan je hier bijvoorbeeld meerdere middeleeuwse voorwerpen vinden. De binnenkant van deze kerk is trouwens ook erg rijkelijk versierd. Verder is er ook nog veel meer te zien binnen in El Moalakka. Vandaar dat het dus ook zeker de moeite waard kan zijn om ook de binnenkant van dit bouwwerk te gaan bekijken wanneer je El Moalakka gaat bezoeken! De binnenkant van deze kerk is namelijk dus net zoals het uiterlijk van deze kerk erg bijzonder en indrukwekkend.

Een andere reden dat El Moalakka een bijzonder en indrukwekkende kerk is komt trouwens door het feit dat deze kerk al erg oud is. Deze kerk werd namelijk al gesticht tijdens de vierde eeuw na Christus (dit was tussen het jaar 301 en 400). De huidige kerk komt overigens echter niet uit deze eeuw. De kerk die op de dag van vandaag nog op deze plaats staat komt oorspronkelijk namelijk uit de 7de eeuw (dit was ergens tussen het jaar 601 en 700). Niet de gehele versie van El Moalakka die po de dag van vandaag in Caïro staat komt echter uit deze eeuw. In de 10e eeuw werd deze kerk namelijk (voor een groot deel) herbouwd. Verder werd deze kerk door de jaren heen overigens ook nog een aantal keer gerestaureerd. Het verschilt dus per deel van El Moalakka wanneer dit gebouwd is. Dit neemt echter niet weg dat dit sowieso al een heel erg oude kerk is! Vandaar dat het dus ook erg bijzonder is dat deze kerk op de dag van vandaag dus nog steeds te bewonderen is. Zo heeft deze kerk door de jaren heen namelijk al veel (moeilijke) momenten doorgemaakt, maar op de dag van vandaag staat El Moalakka nog steeds overeind. El Moalakka is dan ook een van de aller oudste kerken die in geheel Caïro te vinden is.

El Moalakka is overigens toegewijd aan de heilige maagd Maria. Dit is een erg belangrijke heilige binnen het christelijke geloof. Vandaar dat het dus ook niet heel erg vreemd is dat deze kerk aan Maria is toegewijd. Er zijn wereldwijd namelijk zeer veel kerken te vinden die zijn toegewijd aan de heilige Maria. Daarom kan je dus ook meerdere verwijzingen naar de heilige Maria terug vinden wanneer je de hangende kerk in in Caïro te vinden is gaat bezoeken. Het is daarom dus goed om te weten dart deze kerk aan Maria is toegewijd, aangezien je dit hierdoor dan kan begrijpen wanneer je deze kerk ook daadwerkelijk gaat bezoeken. Dat snap je immers waarom dit zo is.

De reden dat El Moalakka ook wel de hangende kerk wordt genoemd komt overigens omdat (een deel van) deze kerk als het ware over het Babylon Fortress heen hangt. Vandaar dat deze kerk dus ook wel de (bij)naam van de hangende kerk heeft gekregen. Deze (bij)naam beschrijft deze kerk namelijk dus erg goed! Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het Babylon Fortress overigens een zeer oud fort dat te vinden is in Caïro. Wanneer je meer te weten wil komen over dit fort wil ik je dan ook zeker aanraden om de informatie die je eerder in dit artikel over dit fort hebt kunnen vinden door te lezen.

In de vrij recente geschiedenis is El Moalakka overigens (jammer genoeg) redelijk zwaar beschadigd geraakt. Er vond in het jaar 1992 namelijk een (zware) aardbeving plaats in Caïro. Tijdens deze aardbeving raakte (onder andere) El Moalakka beschadigd. Hierdoor werd dit bouwwerk dus zwaar toegetakeld. Vandaar dat El Moalakka dus hersteld moest worden. Dit is een proces dat erg veel tijd in beslag genomen heeft. Omdat deze kerk zo’n historisch bouwwerk was moest dit herstel namelijk zeer secuur gebeuren. Gelukkig is deze aardbeving El Moalakka echter niet fataal geworden, en kunnen we dit indrukwekkende bouwwerk op de dag van vandaag nog steeds bewonderen aangezien deze kerk nog gewoon hersteld kon worden na deze aardbeving die Caïro trof in het jaar 1992.

El Moalakka bevindt zich overigens binnen het Babylon Fortress. Het Babylon Fortress is (zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen) een oud fort dat te vinden is in Caïro. Vandaar dat je een bezoek aan het El Moalakka dus ook eigenlijk sowieso al combineert met een bezoek aan het Babylon Fortress. Op deze manier kan je dus zeer gemakkelijk een bezoek aan twee erg bijzondere bezienswaardigheden combineren wanneer je El Moalakka bezoekt! Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om dit ook echt te doen wanneer je in de stad Caïro bent.

 

Aqsunqur Mosque

Het kan ook zeker de moeite waard zijn om de Aqsunqur Mosque te bezoeken wanneer je in de Egyptische hoofdstad genaamd Caïro bent! Dit is namelijk een zeer bijzonder bouwwerk dat bij deze stad te vinden is. Zoals je misschien al aan de naam van de Aqsunqur Mosque kan zien is dit trouwens een moskee. Mosque is namelijk het Engelse woord voor moskee. Vandaar dat de Aqsunqur Mosque dus ook (onder andere) een gebedsgebouw is. Dit bouwwerk dient echter ook onder andere als een gedenk / begraafplaats. Dit bouwwerk heeft dus meerdere functies. Er zijn overigens meerdere belangrijke en bekende mensen die de Aqsunqur Mosque als rustplaats hebben. Zo liggen hier bijvoorbeeld mensen die een belangrijke rol hebben gehad in het bestuur van Caïro. De oprichter van deze moskee die Shams ad-Din Aqsunqur heet ligt hier ook begraven. Dit geldt ook voor zijn zoons. Dit is dus ook een functie van de Aqsunqur Mosque. Er zijn daardoor ook meerdere tombes te vinden bij te Aqsunqur Mosque. Het is dus zeker niet zo dat de Aqsunqur Mosque alleen maar een moskee is. Dit bouwwerk wordt immers ook voor andere doeleinden gebruikt.

De Aqsunqur Mosque is overigens een oud en historisch bouwwerk. Dit is dan ook één van de redenen waarom dit zo’n bijzonder gebouw is! Hierdoor is het dus ook zeker de moeite waard om dit gebouw te bezoeken wanneer je hier de mogelijkheden toe hebt. Oorspronkelijk werd de Aqsunqur Mosque dan ook al rond het jaar 1347 gebouwd. Deze moskee is dus al erg historisch en heeft al veel meegemaakt. Dit maak dit gebouw extra speciaal! Het is hierdoor namelijk erg bijzonder dat dit bouwwerk op de dag van vandaag nog steeds overeind staat. Deze moskee bestaat namelijk dus al erg lang. De Aqsunqur Mosque hoort dan ook zeker bij een van de bijzondere historische bouwwerken die te vinden zijn in Caïro. Vandaar dat er ook vele mensen zijn die deze moskee gaan bezoeken wanneer ze naar de stad Caïro gaan. Het is namelijk erg bijzonder en indrukwekkend om hier rond te lopen, aangezien dit bouwwerk dus al zo ontzettend lang bestaat. Dit is overigens ook een van de redenen dat dit bouwwerk zo’n uitzonderlijk uiterlijk heeft! Vroeger hadden mensen namelijk een hele andere bouwstijl en hele andere bouwtechnieken dan op de dag van vandaag het geval is. Daarom is het dus ook zo bijzonder dat de Aqsunqur Mosque nog (in zijn volledigheid) overeind staat.

Ondanks dat de Aqsunqur Mosque al erg oud is verkeert deze moskee op de dag van vandaag overigens niet meer helemaal in de originele staat. Dit is natuurlijk ook niet zo heel vreemd, aangezien deze moskee dus al zo  ontzettend lang bestaat. Zo waren bijvoorbeeld de materialen die aanvankelijk werden gebruikt voor de bouw van de Aqsunqur Mosque niet van een al te hoge kwaliteit. Hierdoor raakte deze moskee dus relatief snel in een staat die niet al te goed was. Hierdoor werd deze moskee nadat deze iets van 100 jaar bestond al niet meer al te veel gebruikt, en begon deze moskee in verval te raken. Dit was natuurlijk erg jammer en zonde, waardoor er werd besloten om de Aqsunqur Mosque (flink) te gaan renoveren. Deze renovatie vond overigens plaats tussen het jaar 1652 en 1654. Tijdens deze renovatie werd deze moskee weer helemaal opgeknapt, en ook in een aantal opzichten aangepast. Deze renovaties hebben de Aqsunqur Mosque dan ook zeer goed gedaan! Deze renovatie werd overigens in gang gezet door een meneer genaamd Ibrahim Agha al-Mustahfizan.

Deze renovaties die tussen de jaren 1652 en 1654 plaatsvonden aan dit bouwwerk waren trouwens niet de laatste renovaties die werden uitgevoerd aan dit bouwwerk. De Aqsunqur Mosque werd door de jaren heen namelijk ook later een aantal keer gerenoveerd. Zo werd deze moskee bijvoorbeeld in de vorige eeuw, en ook nog in de huidige eeuw gerenoveerd. Deze moskee werd namelijk onder andere in het jaar 1908 gerenoveerd. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het gebied waarin Caïro ligt echter in het jaar 1992 (zwaar) getroffen door een aardbeving. Hierbij zijn vele (historische) gebouwen in de stad Caïro (erg) beschadigd geraakt. Dit was ook het geval met de Aqsunqur Mosque. Vervolgens moest deze moskee dus ook hersteld worden. In het jaar 2009 werd er trouwens ook nog een renovatie gestart bij de Aqsunqur Mosque. Vervolgens werd deze moskee weer voor het publiek geopend in mei van het jaar 2015. De Aqsunqur Mosque is dus in de recente geschiedenis nog flink gerenoveerd. Hierdoor verkeert deze moskee op de dag van vandaag dus in een zeer goede staat! Deze moskee heeft dan tegenwoordig dus nog steeds een uitstekende uitstraling, waardoor dit bouwwerk dus nog steeds zeer indrukwekkend is. Op de dag van vandaag wordt deze moskee dan ook nog steeds gewoon actief gebruikt. Zo vinden er onder andere nog vaak gebedsmomenten plaats in de Aqsunqur Mosque.

Het is overigens niet alleen de buitenkant van de Aqsunqur Mosque die erg indrukwekkend is. Zo heeft dit gebouw namelijk bijvoorbeeld ook een erg mooi en bijzonder interieur. Deze moskee heeft namelijk zodoende dus onder andere op sommige plekken een houten plafond, wat redelijk uniek is aangezien dit niet echt veel bij andere moskeeën en bouwwerken over het algemeen vaak wordt toegepast. Hierdoor valt het dus ook redelijk op dat de Aqsunqur Mosque een houten plafond heeft. Verder zijn er ook nog meerdere andere bijzonderheden te zien binnen deze moskee. Zo zijn er bijvoorbeeld vele mooie stenen gebruikt voor het aanleggen van deze moskee. Hierdoor is het dus ook erg bijzonder om de binnenkant van de Aqsunqur Mosque te zien. Er is bijvoorbeeld onder andere veel marmer terug te vinden aan de binnenkant van deze moskee.

Een andere reden waarom de Aqsunqur Mosque een bijzonder een indrukwekkende bouwwerk is komt trouwens door dat dit sowieso gewoon een zeer uniek en imposant gebouw is. Dit gebouw is dan ook een zeer belangrijk bouwwerk in de (islamitische) architectuur! Dit speelt zeker mee in het feit dat de Aqsunqur Mosque een indrukwekkend en bekend bouwwerk is in vrijwel de gehele wereld. De Aqsunqur Mosque is namelijk dus een zeer bekend en belangrijk gebedshuis binnen de Islam. Dit bouwwerk wordt echter door veel meer mensen gewaardeerd dan alleen mensen die moslim zijn. Zo is de Aqsunqur Mosque namelijk een van de meest bezochte bezienswaardigheden van heel de stad Caïro! Deze moskee wordt dus ook door een hele hoop mensen bezocht die niet moslim zijn. Vandaar dat de Aqsunqur Mosque dus ook buiten de moslim gemeenschap om een belangrijk bouwwerk is! Dit is verder namelijk dus ook een belangrijke bezienswaardigheid, waardoor ik deze moskee dus besproken heb in dit artikel.

De Aqsunqur Mosque wordt trouwens ook wel de Blauwe Moskee genoemd. De Aqsunqur Mosque is overigens niet de enige moskee die ook als de “Blauwe Moskee” bekend staat. Er zijn namelijk ook nog op andere plekken van de wereld moskeeën die bekendstaan als de Blauwe moskee. Hier is de Aqsunqur Mosque dus echter één van. Dit is dus goed om te weten. Wanneer je in Caïro bent en er wordt gesproken over de Blauwe Moskee of de Blue Mosque gaat dit namelijk dus over de Aqsunque Moskee. Verder heeft deze moskee overigens ook nog een andere naam. Zo wordt deze moskee bijvoorbeeld ook vaak de “Moskee van Ibrahim Agha”. Dit komt omdat Ibrahim Agha iemand is geweest die een erg belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van deze moskee. Deze moskee heeft dus zeer veel verschillende namen. Over het algemeen wordt er echter naar deze moskee verwezen als de Aqsunqur Mosque. Het is echter wel goed en handig om te weten dat deze moskee ook andere namen heeft, aangezien er dus ook wel eens naar deze moskee onder een andere naam wordt verwezen.

 

Cairo Citadel 

De Cairo Citadel is ook een bijzonder bouwwerk dat je in Caïro kan vinden. Vandaar dat je dus ook wel kan zeggen dat dit een bezienswaardigheid is die je bij Caïro kan vinden. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om de Cairo Citadel te gaan bekijken wanneer je in deze stad bent. Zo kan dit een erg indrukwekkende en memorabele ervaring zijn. Vandaar dat veel mensen die deze stad bezoeken naar de Cairo Citadel gaan. Dit is dan ook de reden dat ik je nu graag meer zou willen gaan vertellen over de Cairo Citadel. Wanneer je meer over deze bezienswaardigheid te weten zou willen komen wil ik je dan ook zeker van harte aanraden om (snel) verder te lezen!

De reden dat de Cairo Citadel een belangrijke en bekende bezienswaardigheid van de stad Cairo is komt overigens door het feit dat dit een zeer bijzonder bouwwerk is. De Cairo Citadel is namelijk (oorspronkelijk) een zeer oud / historisch vestingwerk. Dit bouwwerk bestaat namelijk al bijna duizend jaren. De eerste verse / uitvoering van de Cairo Citadel werd namelijk al gebouwd tussen de jaren 1176 en 1183 na Christus. Destijds werd dit bouwwerk overigens gebouwd in opdracht van een meneer genaamd Salah ad-Din Yusuf die destijds zeer machtig was in dit gebied. Dit bouwwerk is hier overigens aanvankelijk neergezet voor militaire doeleinden. Door de jaren heen heeft dit bouwwerk echter veel meer functies gehad. De Cairo Citadel is dan ook zeer veel verschillende fases doorgaan. Op zich is dit echter natuurlijk niet heel erg vreemd, aangezien dit bouwwerk dus al zo ontzettend lang bestaat. Zo wordt dit bouwwerk op de dag van vandaag bijvoorbeeld (al lang) niet meer gebruik voor militaire / oorloggerelateerde doeleinden. Op de dag van vandaar is dit bouwwerk bijvoorbeeld juist heel erg belangrijk als toeristische attractie. Door de jaren heen heeft dit bouwwerk echter ook nog meerdere andere functies gehad. Zo is dit bouwwerk zelfs een tijd echt het middelpunt van de gehele Islamistische wereld. Dit was namelijk het geval in de 14e eeuw, waarin de Cairo Citadel zonder twijfel zijn hoogtepunt had bereikt in in een enorme bloeiperiode verkeerde. Dit bouwwerk is dus sowieso historisch gezien heel erg belangrijk geweest. Dit is zeker één van de voornaamste redenen waarom er vele mensen zijn die de Cairo Citadel willen gaan bezoeken wanneer ze in Caïro zijn.

Verder zijn er trouwens op de dag van vandaag meerdere museums te vinden bij de Cairo Citadel. Dit is dan ook een van de vele redenen dat er veel mensen zijn die dit bouwwerk gaan bezoeken wanneer ze bijvoorbeeld in Cairo zijn. Mede hierdoor is dit bouwwerk dan ook uitgegroeid tot een belangrijke bezienswaardigheid van de stad Caïro/ Er zijn op de dag van vandaag namelijk maar liefst 3 verschillende museums te vinden bij de Cairo Citadel. Vandaar dat de kans ook aardig groot is dat hier ten minste één museum bij zit dat je persoonlijk wel interessant vindt. Het kan dan ook zeker een mogelijkheid zijn om deze museums te gaan bezoeken wanneer je naar de Cairo Citadel toe gaat. Dit is iets dat vele mensen ook daadwerkelijk doen wanneer ze in of rondom Caïro zijn en besluiten om de Cairo Citadel te gaan bekijken / bezoeken. Buiten deze museums om is er trouwens nog veel meer te zien en te beleven bij de Cairo Citadel op de dag van vandaag. Zo zijn er bijvoorbeeld ook meerdere moskeeën te vinden bij dit bouwwerk. Dit is dan ook zeker een van de dingen die vele mensen naar de Cairo Citadel toetrekt. In totaal zijn er namelijk bijvoorbeeld ook nog 3 verschillende moskeeën te vinden bij de Cairo Citadel. Dit is voor vele mensen reden om naar dit bijzondere bouwwerk af te reizen. Het is namelijk zo dat de 3 moskeeën die bij de Cairo Citadel te vinden zijn erg indrukwekkende bouwwerken zijn die allemaal stuk voor stuk veel te bieden hebben. Deze moskeeën trekken hierdoor overigens ook mensen aan die geen (praktiserende) moslims zijn. Deze moskeeën die bij de Cairo Citadel te vinden zijn bestaan namelijk bijvoorbeeld allemaal al erg lang, en hebben verder ook nog veel meer andere dingen die deze bouwwerken erg bijzonder en indrukwekkend maken. Zo zijn deze moskeeën bijvoorbeeld ook allemaal stuk voor stuk erg unie!. Dit maakt deze moskeeën dus extra bijzonder en indrukwekkend voor vele mensen waardoor er dus vele mensen zijn die deze moskeeën wel eens in het echt zouden willen zien Vandaar dat de moskeeën die bij de Cairo Citadel te vinden zijn dus ook veel mensen interesseren en aantrekken. Verder zijn er trouwens ook nog andere redenen waarom deze moskeeën erg bijzonder zijn en dus vele mensen aantrekken. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om de moskeeën die bij de Cairo Citadel zitten ook te gaan bekijken / bezoeken wanneer je naar de Cairo Citadel toe gaat! Je kan verder in dit artikel overigens veel meer informatie vinden over deze 3 moskeeën die te vinden zijn bij de Cairo Citadel. Wanneer je hier wel meer over te weten zou willen komen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen om meer informatie hierover te vinden.

Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen werd de Cairo Citadel aanvankelijk tussen de jaren 1176 en 1183 gebouwd. Destijds zag dit bouwwerk er echter nog heel erg anders uit dan tegenwoordig het geval is. Er zijn door de jaren heen namelijk meerdere dingen aangepast aan de Cairo Citadel, waardoor deze er uiteindelijk zo uit is komen te zien zoals op de dag van vandaag zo is. Dit bouwwerk verkeert dan ook al lang niet meer in zijn originele staat. Dit is echter natuurlijk niet heel erg vreemd, aangezien dit bouwwerk al zo ontzettend lang bestaat. Het is dus vrij logisch dat er door de jaren heen meerdere dingen aan de Cairo Citadel zijn aangepast. Vrijwel geen enkel bouwwerk blijft namelijk honderden jaren er precies hetzelfde uitzien.

Je hebt al eerder kunnen lezen dat de Cairo Citadel aanvankelijk bedoeld was voor militaire doeleinden. Zo werd de Cairo Citadel bijvoorbeeld gebouwd om dit gebied waarin dit bouwwerk staat te weren tegen bijvoorbeeld kruisvaarders of andere mensen die dit gebied wilden overnemen. In de jaren nadat dit bouwwerk hiervoor werd opgericht begon dit bouwwerk echter na een tijdje een veel belangrijkere rol te krijgen. Hierdoor is het dus ook niet zo vreemd dat er meerdere dingen zijn aangepast aan de Cairo Citadel door de jaren heen. Dit bouwwerk is namelijk door de jaren heen door een hele hoop verschillende fases gegaan. Zo werd dit bouwwerk trouwens bijvoorbeeld veel versterkt en verbeterd in de jaren nadat de Caïro Citadel aanvankelijk gebouwd werd. Er werden destijds onder andere nieuwe muren gebouwd bij dit bouwwerk. Zo werd er bijvoorbeeld een zeer grote en sterke muur gebouwd bij dit bouwwerk die klaar was in het jaar 1238. Op zich was dit natuurlijk een erg logische (eerste) ontwikkeling. Zoals je net al hebt kunnen lezen was de Cairo Citadel namelijk aanvankelijk vooral bedoeld als verdedigingswerk. Door nieuwe / betere muren bij dit bouwwerk te bouwen kon de Cairo Citadel dan ook beter zijn doelen voldoen. Hierdoor werd de Cairo Citadel namelijk versterkt, waardoor dit bouwwerk nog lastiger werd om in te nemen / veroveren. De Cairo Citadel was dan zeker destijds echt een zeer veilig bouwwerk, aangezien deze dus lastig overgenomen kon worden. Dit is dan ook de reden dat er vele invloedrijke en belangrijke mensen zijn geweest die zich gevestigd hebben in dit bouwwerk. Zo heeft de Cairo Citadel bijvoorbeeld heel erg lang een belangrijke rol gespeeld voor de politiek. Zo zat een belangrijk deel van de Egyptische politiek bijvoorbeeld lang gevestigd in de Cairo Citadel. Sinds de 19e eeuw is dit echter niet meer het geval. Rond het jaar 1860 verplaatste het Egyptische parlement zich namelijk naar een andere locatie. Dit is dus ook een van de functies die dit bouwwerk heeft gehad.

Je hebt net al het een en ander kunnen lezen over de muren die bij de Cairo Citadel gebouwd werden nadat dit bouwwerk eigenlijk aanvankelijk al af was. Er werden echter door de jaren heen nog veel meer andere dingen bij de Cairo Citadel gebouwd. Zo werd hier bijvoorbeeld ook nog een waterput aangelegd die op de dag van vandaag nog steeds te bewonderen is wanneer je de Cairo Citadel gaat bezoeken. Vanuit deze waterput werd er trouwens een heel watertransportsysteem aangelegd / gebouwd in de Cairo Citadel. Er werden namelijk meerdere aquaducten gebouwd binnen dit bouwwerk. Hierdoor konden de mensen die in de Cairo Citadel woonde dus ook relatief gemakkelijk water bemachtigen, wat voor destijds nog zeer bijzonder was. De Cairo Citadel was dus erg lang een zeer goede plek om te wonen. Zeker aangezien dit bouwwerk ook nog eens ontzettend veilig was zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen. Mede hierdoor was de Cairo Citadel dan ook heel erg lang een erg belangrijke plek in de regio waarin dit bouwwerk staat. Het is dan ook zeker een belangrijke ontwikkeling geweest dat dit watersysteem werd aangelegd in de Cairo Citadel! Dit voegde namelijk ontzettend veel toe aan dit bouwwerk.

Zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er meerdere moskeeën te vinden bij de Cairo Citadel. Deze zijn hier ook door de jaren heen bij gebouwd. Zo gebeurde dit bijvoorbeeld voor het eerst met de Al-Nasir Muhammad Moskee. Deze werd hier namelijk al gebouwd in het jaar 1318. Deze moskee is dus al erg oud! Dit is dan ook zeker een van de dingen die deze moskee bijzonder en indrukwekkend maakt. De Al-Nasir Muhammad Moskee komt trouwens aan zijn naam door de persoon die verantwoordelijk is voor de bouw van deze moskee. Deze moskee is namelijk vernoemd naar de gene die ervoor heeft gezorgd dat deze moskee op deze plek gebouwd is. De Al-Nasir Muhammad Moskee is hier namelijk gebouwd in opdracht van de sultan genaamd Al-Nasr Muhammad. Op deze manier komt de Al-Nasr Muhammad Moskee dus aan zijn naam. Deze moskee had / heeft overigens een belangrijke rol. Toen deze moskee in het jaar 1318 gebouwd werd was dit namelijk de koninklijke moskee. In deze moskee werd dan ook elke vrijdag een belangrijk gebed uitgevoerd door de sultans die over Caïro regeerde. Dit maakt de Al-Nasir Muhammad Moskee dan ook bijzonder en anders ten opzichte van andere moskeeën die in de stad Caïro te vinden zijn. Deze moskee is namelijk dus door (uitzonderlijk) veel belangrijke en bekende mensen gebruikt voor hun gebeden. Aanvankelijk was dit zelfs de persoonlijke moskee van de sultan Al-Nasir Muhammad. Door de jaren heen is er overigens het een en ander veranderd aan de Al-Nasir Muhammad Moskee. Toch verkeert deze moskee nog steeds in een staat die erg vergelijkbaar is met hoe deze moskee er oorspronkelijk in het jaar 1318 bijlag. Het is trouwens wel zo dat deze moskee een tijdje niet meer echt gebruikt werd nadat deze tijdens een oorlog leeggeroofd was. In de 18e eeuw werd deze moskee echter weer hersteld en gerestaureerd wanneer de Engelsen dit gebied betraden en hier macht begonnen te verkrijgen. De Al-Nasir Muhammad Moskee is overigens een aardig grote moskee. Zo wordt er bijvoorbeeld geschat dat er eventueel ongeveer iets van 5000 mensen tegelijk in deze moskee zouden kunnen passen om hier bijvoorbeeld een gebed bij te wonen. Omdat deze moskee zo groot is heeft deze trouwens meerdere ingangen. De voornaamste / hoofdingang van de Al-Nasir Muhammad Moskee bevindt zich echter in het noordelijke gedeelte van deze moskee. Wanneer je deze moskee ook daadwerkelijk wil gaan bezoeken kan dit handig zijn om te weten.

Er werden later ook nog andere moskeeën gebouwd bij de Cairo Citadel. De meest bijzondere en indrukwekkende hiervan is hoogstwaarschijnlijk de Muhammad Ali Moskee. Zo is deze moskee bijvoorbeeld ontzettend groot. De Muhammad Ali Moskee is overigens een moskee die omdat deze zo indrukwekkend en bijzonder is veel bezoekers trekt. Dit is dan ook een belangrijke bezienswaardigheid van de stad Caïro. Vandaar dat ik deze moskee dus ook al eerder in dit artikel uitgebreid besproken heb. Wanneer je wel meer over deze moskee die bij de Cairo Citadel te vinden is te weten zou willen komen wil ik je daarom graag naar deze informatie door verwijzen. Deze informatie kan je namelijk zeer goed doornemen om meer te weten te komen over deze moskee! Ik wil je alleen wel nog even vertellen dat deze Muhammad Ali Moskee hier werd gebouwd tussen de jaren  1828 en 1848. Wanneer je meer over deze moskee die bij de Cairo Citadel te vinden is te weten wil komen wil ik je overigens dus echter graag aanraden om de informatie die ik al eerder in dit artikel over de Muhammad Ali Moskee heb gegeven door te nemen! Het heeft immers vrij weinig zin om al deze informatie dubbel in dit artikel te zetten.

De derde moskee die te vinden is bij de Cairo Citadel is overigens de Sulayman Pasha Moskee. Deze moskee werd hier opgericht in het jaar 1528, en destijds gebeurde dit in opdracht van Hadım Suleiman Pasha die in deze periode regeerde over dit gebied, en naar wie deze moskee ook vernoemd is. De Sulayman Pasha Moskee is overigens een moskee die aardig groot is en bijvoorbeeld een uiterlijk heeft dat vele mensen er mooi en indrukwekkend vinden. Dit is dan ook een van de redenen da ter vele mensen zijn die deze moskee wel in het echt willen zien, en deze moskee dan ook daadwerkelijk gaan bekijken en bezoeken wanneer ze hier toe de mogelijkheden hebben. Veel mensen gaan de Sulayman Pasha Moskee dan ook bekijken wanneer ze naar de Cairo Citadel gaan. Deze moskee bevindt zich overigens bovenaan de Mokattam, wat een berg / heuvel is dit te vinden is in Caïro op de plek waar de Cairo Citadel ligt. De Sulayman Pasha Moskee is trouwens gebouwd op de plek waar eerst een andere moskee stond. Ondanks dat de Sulayman Pasha Moskee al in het jaar 1528 is opgericht bevindt zich dus al (veel) langer een moskee op deze plek. Deze oorspronkelijke moskee bevond zich hier namelijk al sinds het jaar 1141 (na Christus), en bevond zich dus al zelfs langer op deze plek dan de Cairo Citadel. Deze moskeehdie hier oorspronkelijk stond werd trouwens de Abu Mansur Qusta moskee genoemd. Deze moskee overleefde het echter dus niet, en toen de Cairo Citadel werd gerenoveerd werd er uiteindelijk besloten om hier de Sulayman Pasha Moskee neer te zetten in het jaar 1528. Dit is dus de geschiedenis van de Sulayman Pasha Moskee, en het verhaal van hoe deze moskee uiteindelijk tot stand is gekomen.

Je hebt hierboven al het een en ander kunnen lezen over het feit dat er maar liefst 3 verschillende museums te vinden zijn de de Cairo Citadel. Hier zou ik je nu graag meer over willen gaan vertellen! Wanneer je hier wel meer over te weten wil komen zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was. Ik ga je nu namelijk dus veel meer vertellen over de 3 verschillende museums die te vinden zijn binnen de Cairo Citadel. Een van de museums die je terug kan vinden bij de Cairo Citadel is het Al-Gawhara Palace museum. Dit museum bevindt zich overigens ten zuiden van de Mohammed Ali Moskee die ook te vinden is bij de Cairo Citadel. Deze twee bouwwerken hebben dan ook een grote / sterke verbintenis met elkaar. Het pand waarin het Al-Gawhara Palace museum zit is immers in opdracht van dezelfde persoon als de Mohammed Ali Moskee gebouwd. Het bouwwerk dat op de dag van vandaag de locatie is van het Al-Gawhara Palace museum is namelijk net als de Mohammed Alis Moskee gemaakt in opdracht van Muhammed Ali Pasha. Dit gebeurde overigens in het jaar 1811. Vervolgens was dit bouwwerk klaar in het jaar 1814. Dit bouwwerk was er dus al wel eerder dan de Mohammed Ali Moskee. Toen het pand waar je tegenwoordig het Al-Gawhara Palace museum in kan vinden werd gebouwd werd dit pand destijds trouwens gebouwd voor een aantal verschillende doeleinden. Dit was echter voornamelijk bedoeld als onderkomen voor Muhammed Ali Pasha zelf. Het gebouw waarin tegenwoordig het Al-Gawhara Palace zit werd dus oorspronkelijk door Mohammed Ali Pasa gebouwd als een persoonlijk onderkomen. Door de jaren heen heeft dit gebouw echter nog veel meer verschillende functies gehad.

Het gebouw waarin dit museum gevestigd zit is trouwens erg bijzonder en uniek. Dit is eigenlijk ook helemaal niet zo vreemd. Voor de bouw van dit pand werden namelijk ambachtslieden vanuit vele verschillende landen ingeschakeld door Muhammad Ali Pasha. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen uit Griekenland, Albanië, Bulgarije en Turkije geweest die gewerkt hebben aan het tot stand komen van dit bouwwerk. Hierdoor heeft dit bouwwerk dus een zeer unieke bouwstijl die je eigenlijk helemaal nergens anders ook terug ziet. Op de dag van vandaag verkeert dit pand overigens niet meer helemaal in zijn originele staat. Dit gebouw kreeg namelijk bijvoorbeeld al in het jaar 1822 te maken met een brand die dit pand (deels) aantastte. Hierna werd dit gebouwd hersteld, en zelfs uitgebreid ten opzichte van zijn oorspronkelijke staat. Twee jaar later in het jaar 1824 kreeg dit gebouw echter al weer te maken met een brand, waardoor deze uiteindelijk weer opnieuw hersteld moest worden, wat vervolgens ook gebeurde. Vervolgens heeft dit pand in de jaren die volgden ook nog meerdere tegenslagen te voordeuren gehad, maar deze zijn altijd verholpen, waardoor dit pand op de dag van vandaag nog steeds in een goede staat verkeert en dus nog steeds toegankelijk is.

Het is overigens zo dat het Al-Gawhara Palace museum niet echt een heel erg groot en uitgebreid museum is. Dit museum heeft dan ook niet zon enorm grote collectie van voorwerpen die tentoongesteld worden. Toch kan je wel meerdere bijzondere en indrukwekkende voorwerpen vinden in dit museum. In het Al-Gawhara Palace museum kan je namelijk bijvoorbeeld onder andere allerlei objecten vinden die gebruikt zijn door Muhammed Ali Pasha toen hij zich hier had gevestigd. Zo vind je hier vele zeer indrukwekkende meubelstukken die destijds in dit pand stonden en gebruikt werden door zijn bewoners. Door het Al-Gawhara Palace museum te bezoeken kan je dan ook een goed beeld krijgen over hoe Muhammed Ali Parsha destijds leefde in Caïro toen hij in leven was en over dit gebied regeerde. In dit museum kan je namelijk dus allerlei voorwerpen vinden die door Muhammed Ali Pasha en andere mensen van de Egyptische koninklijke familie gebruikt zijn. Wanneer dit dingen zijn die je wel interesseren kan het dan ook zeker de moeite waard zijn om het Al-Gawhara Palace museum die je bij de Cairo Citadel kan vinden te gaan bezoeken wanneer je hier de mogelijkheden voor hebt! Het pand waarin dit museum gevestigd zit wordt overigens ook wel Bijou Palace genoemd. Dit is dus goed om te weten wanneer je dit museum ook daadwerkelijk wil gaan bezoeken.Er wordt namelijk daardoor ook wel eens op deze manier naar dit museum verwezen.

Een ander museum dat je bij de Cairo Citadel kan vinden is het Carriage Museum, dat ook wel het Royal Carriage Museum genoemd wordt. Dit museum bevindt zich op zijn beurt weer heel erg dichtbij de Sulayman Pasha Moskee. Dit museum bevindt zich namelijk werkelijk echt letterlijk (recht) voor deze moskee. Vandaar dat een bezoekje aan de Sulayman Pasha Moskee dus ook zeer goed is te combineren met een bezoekje aan het Carriage Museum. Net als het Al-Gawhara Palace museum is het Carriage Museum niet echt een enorm groot museum dat enorm veel objecten vertoont. Toch is dit wel echt zeker een zeer interessant museum dat veel te bieden heeft. Je kan namelijk nog steeds vele bijzondere dingen vinden in dit museum. Zoals je misschien al aan de naam van dit museum kan zien kan je namelijk immers vele (bijzondere) rijtuigen bewonderen in het Carriage Museum dat te vinden is bij de Cairo Citadel. “Carriage” is namelijk het Engelse woord voor “rijtuig”. Vandaar dat het dus ook zeker de moeite waard is om dit museum te gaan bezoeken wanneer je affiniteit hebt met rijtuigen of in ieder geval interesse hebt in dit soort vervoersmiddelen. Zoals je al hebt kunnen lezen zijn de rijtuigen die te vinden zijn in dit museum meestal erg bijzonder. Zo zijn deze bijvoorbeeld vaak door zeer invloedrijke en (historisch gezien) belangrijke / bekende mensen gebruikt in het verleden. Zo zijn een aantal hiervan bijvoorbeeld gebruikt door mensen die in het verleden over de stad Caïro geregeerd hebben. De meeste rijtuigen in dit museum zijn dan ook al erg oud! Dit is ook zeker een van de dingen die deze rijtuigen zo bijzonder maakt. Zo zijn de meeste van de rijtuigen die in het Carriage Museum vertoond worden bijvoorbeeld al honderden jaren oud. Vandaar dat de rijtuigen die je in dit museum kan bewonderen dus ook zeer exclusief zijn. Vandaar dat het dus ook zeker de moeite waard kan zijn om dit museum ook daadwerkelijk te bezoeken wanneer je bijvoorbeeld toch al sowieso naar de Cairo Citadel gaat. Het Carriage Museum werd overigens aanvankelijk officieel geopend in het jaar 1983. Inmiddels bestaat dit museum dus al wel een tijdje. Dit museum was echter wel een poos gesloten, waarna dit museum weer officieel werd geopend voor het publiek in 2013, nadat dit museum (flink) was gerenoveerd. Tegenwoordig is het echter gewoon weer mogelijk om dit museum te bezoeken. Wanneer dit je interessant lijkt wil ik je dan ook zeker aanraden om dit ook echt daadwerkelijk te doen! Het Carriage Museum dat bij de Cairo Citadel te vinden is heeft immers erg veel te bieden, en kan dus zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Het derde museum dat in de Citadel van Cairo gevestigd zit is overigens het Egyptisch Nationaal Militair Museum. Dit is ook een museum dat erg veel te bieden heeft. Vandaar dat het mogelijk dus ook zeker de moeite waard kan zijn om dit museum te gaan bezoeken wanneer je naar de Cairo Citadel gaat en dit je wel een interessant museum lijkt! Het kan dan namelijk een erg leuke, interessante en ook nog eens een leerzame ervaring zijn om naar dit museum te gaan. Er valt immers zeer veel bijzonder en indrukwekkend te zien in dit museum! Dit is trouwens zoals je waarschijnlijk al wel aan de naam van dit museum kan zien het officiële leger van het Egyptische leger. Vandaar dat je dus ook ontzettend veel over dit leger te weten kan komen wanneer je het Egyptisch Nationaal Militair Museum gaat bezoeken. Zo kan je hier bijvoorbeeld van alles leren over de geschiedenis van het Egyptische leger. Verder kan je ook meer dan genoeg te weten komen over de moderne / huidige tijden waarin het Egyptische leger zich deze tijden bevindt. Sterker nog, dit museum is zelfs voornamelijk gefocust op het moderne Egyptische leger. Je kan hier echter ook meer dan genoeg te weten komen over de manier waarop er in dit land oorlog werd gevoerd toen de Farao’s nog over dit gebied heersten. Wanneer je geïnteresseerd bent in militaire eenheden en eigenlijk alles dat met het leger te maken heeft kan het dan dus echt zeker de moeite waard zijn om het Egyptisch Nationaal Militair Museum te gaan bezoeken dat te vinden is bij de Cairo Citadel wanneer je hier de mogelijkheden toe hebt! Het Egyptisch Nationaal Militair Museum is trouwens een museum dat (inmiddels) al aardig lang bestaat. Dit museum is namelijk oorspronkelijk al opgericht in het jaar 1937. Inmiddels bestaat dit museum dus al ruim 80 jaar lang. Het is echter wel zo dat dit museum niet ten alle tijden op de huidige locatie gezeten heeft. Toen dit museum werd opgericht in het jaar 1937 bevond dit museum zich namelijk in “downtown” Caïro. Destijds zat dit museum immers in het pand van het Egyptische ministerie van oorlog. Vervolgens werd dit museum verder ook nog even ergens anders gepositioneerd, totdat dit museum zich in november van het jaar 1949 naar het pand waarin het Egyptische Nationaal Militair Museum zich op de dag van vandaag nog steeds bevindt (dit is dus binnen de Cairo Citadel). Inmiddels is dit museums dus ook al aardig lang te vinden op deze locatie. Het overgrote deel van de tijd dat dit museum al bestaat kan je dit museum namelijk dus terug vinden bij de Cairo Citadel. Het pand waarin Het Egyptische Nationaal Militair Museum te vinden is verkeert overigens nog steeds in een erg goede staat, ondanks dat dit pand al redelijk oud is. Dit pand is dan ook in de jaren 1982 en 1993 gerenoveerd. Hierdoor is dit pand dus echt nog uitstekend. Op de dag van vandaag worden er trouwens nog wel steeds vaak veel dingen verbeterd aan dit museum (bijvoorbeeld in de vorm van renovaties). Aan de ene kant is dit natuurlijk heel erg prettig, aangezien dit museum hierdoor actueel blijft, en in een goede staat blijft. Dit kan echter wel betekenen dat je (tijdelijk) niet alles te zien kan krijgen wanneer je het Egyptisch Nationaal Militair Museum te gaan bezoeken. Hier moet je dus wel rekening mee houden wanneer je dit museum wil gaan bezoeken. Over het algemeen zou je het overgrote deel van dit museum echter wel sowieso gewoon moeten kunnen bekijken wanneer je dit museum gaat bezoeken.

Ik heb zojuist een aantal verschillende bouwwerken besproken die binnen in de Cairo Citadel te vinden zijn besproken. Er zijn echter ook nog een hele hoop andere bouwwerken en andere bijzondere dingen te zien bij de Cairo Citadel die ik nog niet besproken heb. Hier zou ik echter wel een volledig zelfstandig artikel over kunnen schrijven. Er is namelijk echt enorm veel te zien en te beleven bij de Cairo Citadel. Hier ga ik in dit artikel echter niet allemaal op in. Houd hier dus rekening mee wanneer je naar de Cairo Citadel gaat!  Ik wil je daarom trouwens ook in ieder geval wel aanraden om proberen ruim te tijd te nemen wanneer je de Cairo Citadel ook echt daadwerkelijk eens gaat bezoeken. Je kan hier namelijk gerust en gemakkelijk een paar uur doden. De Cairo Citadel is namelijk een erg bijzondere plek die heel veel te bieden heeft.

Omdat het Cairo Citadel zo ontzettend veel te bieden heeft is dit trouwens een van de aller bekendste bezienswaardigheden van geheel Caïro. Dit komt onder andere omdat dit een bouwwerk is dat door de jaren heen een erg belangrijke rol heeft gespeel in de ontwikkeling van de stad Caïro. Dit bouwwerk is daardoor historisch gezien erg belangrijk. Vandaar dat dit dus ook een van de populairste en meest bezochte toeristische attractie van deze stad is. Dit is zeker niet zonder reden. Het kan zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen namelijk om verschillende redenen zeker de moeite waard zijn om de Cairo Citadel te gaan bezoeken wanneer je hier de mogelijkheden toe hebt! Hier valt namelijk echt ontzettend veel te zien en te beleven. Verder vinden veel mensen het ook bijzonder dat dit gebied historisch gezien zo belangrijk is zoals je aan het begin van deze alinea al hebt kunnen lezen. Kortom, is het dus meestal zeker de moeite waard om naar de Cairo Citadel te gaan wanneer je toch al in Caïro bent. Dit is immers een erg bijzonder deel van deze stad dat ontzettend veel te bieden heeft. Vandaar dat het dus ook zeker aan te raden is om de Cairo Citadel ook echt daadwerkelijk te gaan bezoeken wanneer je in Caïro bent! Je kan trouwens bijvoorbeeld wel opmaken dat de Cairo Citadel ontzettend belangrijk en bijzonder is door het feit dat dit gehele bouwwerk namelijk al sinds het jaar 1976 onderdeel is van de Werelderfgoedlijst die wordt samengesteld door een instelling die UNESCO heet. Dit is overigens een zeer gerespecteerde instelling. Vandaar dat het dus ook veel egt dat de Cairo Citadel door deze instelling op hun Werelderfgoedlijst is opgenomen. Dit betekent namelijk eigenlijk gewoon dat dit ook gewoon wereldwijd erkend wordt. Het is overigens aardig bijzonder dat de Cairo Citadel op deze lijst staat. Hier worden namelijk alleen maar bouwwerken van een enorme waarde in opgenomen.

 

Ibn Toeloen moskee

De Ibn Toeloen moskee is ook een bijzonder bouwwerk dat in Caïro te vinden is. Het kan daarom ook zeker de moeite waard zijn om deze moskee te bezoeken wanneer je in deze stad bent! Dit kan namelijk een erg bijzondere en gedenkwaardige ervaring zijn. Daarom zijn er ook vele mensen die de Ibn Toelen moskee daadwerkelijk gaan bezoeken wanneer ze in de stad Caïro zijn. Een reden waarom de Ibn Toeloen moskee zo bijzonder is komt trouwens doordat deze moskee echt zo ontzettend groot is. Qua oppervlakte is de Ibn Toeloen moskee zelfs de aller grootste moskee van de gehele stad Caïro! Deze moskee is dus echt uitzonderlijk groot. De grootte van deze moskee is echter zeker niet het enige dat deze moskee zo bijzonder en indrukwekkend maakt. Zo is de Ibn Toeloen moskee bijvoorbeeld ook enorm oud! Sterker nog, deze moskee is eigenlijk zelfs de aller oudste moskee van geheel Caïro. Er is nog een moskee die ouder is in Caïro dan de Ibn Toeloen moskee, maar deze verkeert niet meer in de originele staat terwijl dit wel het geval is voor de Ibn Toeloen moskee. Dit betekent dat de Ibn Toeloen moskee echt al een stuk ouder is dan duizend jaar. De Ibn Toeloen moskee is namelijk al gebouwd tussen de jaren 876 en 879. Verder is hier in de jaren die volgenden vrijwel niks meer bij aangepast. Dit maakt de Ibn Toelen moskee dan ook echt zeker enorm bijzonder. Deze moskee is immers bijvoorbeeld al ruim 1100 jaar lang oud, terwijl er vrijwel niets veranderd is aan deze moskee in al deze jaren. Er zijn sowieso erg weinig bouwwerken die al zo oud zijn waar je dit ook over kan zeggen. Vandaar dat de Ibn Toelen moskee dus ook eigenlijk de aller oudste (originele) moskee is die je in Caïro kan vinden. Ondanks dat deze moskee nooit is aangepast is de Ibn Toelen moskee trouwens wel meerdere keren gerestaureerd. De meest recente keer dat deze moskee gerestaureerd is was trouwens in het jaar 2004. Hierdoor bestaat deze moskee op de dag van vandaag nog steeds, en verkeert deze nog steeds in een goede staat. Het is dan maar goed ook dat deze moskee door de jaren heen wel gerestaureerd is, aangezien we hierdoor op de dag van vandaag nog steeds van deze moskee kunnen genieten. De Hakim-amr-Allah moskee is trouwens de enige moskee die ouder is dan de Ibn Toeloen moskee, maar de Hakim-amr-Allah is later echter nog uitgebreid verbouwd en veranderd, waardoor deze dus eigenlijk niet meer mee telt wanneer het gaat om de aller oudste authentieke moskeeën die in de stad Caïro te vinden zijn.

Net zoals vele andere moskeeën komt de Ibn Toelen moskee trouwens aan zijn naam door de gene die verantwoordelijk is voor het feit dat deze moskee hier ook daadwerkelijk staat. De Ibn Toelen moskee is hier namelijk gebouwd toen dit gebied onder de heerschappij van een meneer genaamd Ahmad ibn Toeloen stond. Ahmad ibn Toeloen heerste namelijk over Egypte tussen 868 en 884. In deze tijd lag deze moskee overigens op de plek die Ahmad ibn Toeloen voor ogen had als middelpunt van de stad Caïro. Mede hierdoor is de Ibn Toelen moskee dan ook zo’n groot en bijzonder bouwwerk. Dit bouwwerk werd hier namelijk dus gebouwd met een belangrijke functie / doel. Uiteindelijk is dit doel overigens niet helemaal uitgekomen. Ondanks dat de Ibn Toelen moskee een erg belangrijk en bekend bouwwerk is van de stad Caïro is dit op de dag van vandaag namelijk zeker niet het middelpunt en het belangrijkste punt van deze stad. Omdat deze moskee met grote doelen / verwachtingen gebouwd werd is dit op de dag van vandaag echter wel nog steeds een zeer indrukwekkend bouwwerk, dat eigenlijk niet goed te vergelijken is met alle andere bouwwerken in de stad Caïro, en zelfs de rest van de wereld. Deze moskee heeft trouwens ook op de dag van vandaag nog steeds een aardig centrale ligging binnen de huidige versie van de stad Caïro. Het plan van Ahmad ibn Toeloen is tot op zekere hoogte dus wel uitgekomen.

Het is trouwens zo dat het eigenlijk heel erg bijzonder is dat de Ibn Toelen moskee nog steeds in zijn originele staat verkeert. Vrijwel alle bouwwerken die rondom deze moskee staat zijn namelijk vrijwel allemaal verwoest (door oorlogen) in de 10e eeuw. Daarom is het dus indrukwekkend dat deze moskee nog steeds overeind staat, en nog in zijn oude staat verkeert en eigenlijk nooit is aangepast. De omgeving van deze moskee is door de jaren heen namelijk dus wel in zeer veel verschillende aspecten veranderd. Dit is dan ook zeker een van de dingen die de Ibn Toelen moskee en erg bijzonder, indrukwekkend en interessant bouwwerk maakt!

Iets anders dat de Ibn Toelen moskee zo bekend en bijzonder maakt maakt komt overigens dat deze moskee in een bekende film te zien geweest is. Deze moskee is namelijk onder andere bijvoorbeeld te zien geweest in de wereldberoemde James Bond film genaamd “The Spy Who Loved Me”, die werd uitgebracht in het jaar 1977. Dit heeft zeker bijgedragen aan het feit dat de Ibn Toelen moskee over de gehele wereld bekend is. Verder is deze moskee ook nog eens in andere vormen van media terug is gekomen. Zo is deze moskee bijvoorbeeld ook te zien in het videospel genaamd Serious Sam 3: BFE dat uitkwam in het jaar 2012. Dit zijn ook zeker dingen die hebben meegespeeld aan het feit dat de Ibn Toelen moskee zo bekend is geworden. Hierdoor is deze moskee namelijk bij vele mensen geïntroduceerd. Het zou dan ook goed kunnen dat je deze moskee hier mogelijk van herkend. Verder is deze moskee overigens ook meerdere malen in andere vormen van media te zien g geweest. Dit alles heeft dan ook zeker bijgedragen aan he feit dat de Ibn Toelen moskee een moskee is die over de gehele wereld bekendheid heeft vergaard.

 

Paleis van Baron Empain

Het kan ook zeker de moeite waard zijn om het Paleis van Baron Empain te bezoeken wanneer je in de Egyptische hoofdstad Caïro bent. Dit is namelijk ook een bijzonder en uniek bouwwerk dat bij deze stad te vinden is. Daarom kan het dus ook zeker de moeite waard zijn om het Paleis van Baron Empain te gaan bekijken wanneer je in Caïro bent. Vandaar dat ik je nu dus ook graag meer wil gaan vertellen over dit bijzondere bouwwerk! Wanneer je wel meer te weten zou willen komen over het Paleis van Baron Empain wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen. Dit is namelijk dus een ontzettend bijzonder en indrukwekkend bouwwerk dat te vinden is in de stad Caïro. Zo heeft dit bouwwerk bijvoorbeeld echt een zeer bijzonder en indrukwekkend uiterlijk. Hierdoor kan het erg leuk en memorable zijn om dit bouwwerk eens in het echt met je eigen ogen te kunnen waarnemen. Dit is dan ook voor vele mensen een belangrijke reden om ook echt daadwerkelijk naar dit bouwwerk af te reizen. Er zijn immers eigenlijk (vrijwel) geen bouwwerken die vergelijkbaar zijn met het Paleis van Baron Empain. Vandaar dat er dus een heleboel mensen zijn die geïnteresseerd zijn in het bezoeken en bekijken van dit bouwwerk. De kans is immers erg klein dat je ergens anders iets vergelijkbaars kan zien en meemaken wanneer je het Pales van Baron Empain gaat bezoeken. Voor vele mensen is dit dan ook zeker de voornaamste reden om dit bouwwerk ook echt daadwerkelijk te gaan bezoeken wanneer ze in Caïro zijn. Persoonlijk kan ik je overigens ook zeker aanraden om dit echt te doen wanneer je in Caïro bent en hier tijd voor hebt! Dit bouwwerk is overigens te vinden in het noord oosten van de stad Caïro. Hierdoor ligt dit bouwwerk op de weg naar de officiële luchthaven van Caïro.

Het Paleis van Baron Empain ligt overigens in een voorstad / buitenwijk van Caïro. Dit bouwwerk is namelijk terug te vinden in de wijk genaamd Heliopolis. Deze wijk werd hier aan het begin van de vorige eeuw gebouwd. Vandaar dat het Paleis van Baron Empain dus ook een bouwwerk is dat afkomstig is uit het begin van de 20ste eeuw. Dit bouwwerk werd hier immers gebouwd tussen de jaren 1907 en 1911. In totaal heeft de bouw van het Paleis van Baron Empain dus ongeveer iets van 4 jaar geduurd. Dit heeft dus niet eens ontzettend veel tijd gekost. Zeker wanneer je nagaat hoe bijzonder en uniek dit gebouw eigenlijk wel niet is! Bij deze bouw van het Paleis van Baron Empain is trouwens voornamelijk gebruik gemaakt van gewapend beton. Er zijn verder uiteraard ook nog een aantal andere materialen gebruikt bij de bouw van dit gebouw. Het is dus niet zo dat het Paleis van Baron Empain volledig voor 100% van gewapend beton gemaakt is. Het Paleis van Baron Empain is overigens opgebouwd uit 3 drie verschillende verdiepingen. De architect die verantwoordelijk is voor de bouw van het paleis van Baron Empain was overigens een Fransman genaamd Alexandre Marcel, die als architect fungeerde bij de ontwikkeling van dit bouwwerk. Alexandre Marcel is dus in feite verantwoordelijk voor het indrukwekkende, bijzondere en unieke uiterlijk dat het Paleis van Baron Empain heeft en waar dit bouwwerk ook (voornamelijk) om bekendstaat. Hij heeft dit immers dus ontworpen, aangezien hij de architect was die betrokken was bij het ontwerpen van dit bouwwerk.

Zoals je al hebt kunnen lezen is het Paleis van Baron Empain een bouwwerk dat een erg bijzonder en uniek uiterlijk heeft dat vele mensen mooi vinden en kunnen waarderen. Het interieur van dit bouwwerk is echter ook zeer bijzonder! Het is dan ook zeker de moeite waard om ook de binnenkant van dit bouwwerk te gaan bekijken wanneer je het Paleis van Baron Empain dat gaat bezoeken. Je kijk dan namelijk werkelijk je ogen uit. Hier is immers dus ontzettend veel bijzonders te zien. Het is dus zeker niet alleen het uiterlijk van dit bouwwerk dat bijzonder en indrukwekkend is. Hierdoor is dit bouwwerk dan ook enorm compleet en veelzijdig. Dit bouwwerk heeft hierdoor namelijk veel te bieden. Zoals je trouwens al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is de Fransman genaamd Alexandre Marcel verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de buitenkant van het Pales van Baron Empain. Hij is echter niet betrokken geweest bij het ontwerp van het interieur van dit bouwwerk. Hier was namelijk een andere Fransman genaamd Georges-Louis Claude voor verantwoordelijk. Ondanks dat het Paleis van Baron Empain een bouwwerk is dat in het Egyptische Caïro te vinden is zijn er dus geen Egyptenaren die zijn betrokken geweest bij het ontwerpen van dit bouwwerk. Hierdoor is het Paleis van Baron Empain dus een bouwwerk met een Frans tintje. Ondanks dat dit bouwwerk is ontworpen door Europeanen vind je overigens vele Oosterse / Aziatische invloeden terug in dit bouwwerk.  Dit is dan ook zeker één van de redenen dat het Paleis van Baron Empain zo’n bijzonder bouwwerk is! Er zijn namelijk vele verschillende invloeden die een rol hebben gespeeld bij het tot stand komen van dit bouwwerk. Zo vind je bijvoorbeeld vele verwijzingen naar het boeddhisme wanneer je jezelf bij het Paleis van Baron Empain bevindt. Hieraan dankt dit paleis ook zijn andere (tweede) naam. Buiten het Paleis van Baron Empain staat dit bouwwerk namelijk ook bekend als de “Hindoevilla”. Deze naam duidt op het feit dat je vele invloeden vanuit het boeddhisme terug kan vinden bij dit bouwwerk. Hieruit blijkt dan ook wel erg goed hoe prominent de invloeden vanuit het boeddhisme terug te vinden zijn bij het Paleis van Baron Empain. Verder is de bouw van dit bouwwerk trouwens ook geïnspireerd op hindoetempels. Zo is het bijvoorbeeld vrij duidelijk dat de hindoetempel genaamd Angkor die het land Cambodia te vinden is een inspiratie bron is geweest voor het ontwerp van het Paleis van Baron Empain. Ondanks het Paleis van Baron Empain in Afrika staat heeft dit gebouw dus vele overeenkomsten met veel gebouwen die in het continent Azië te vinden zijn.

Je hebt net overigens al kunnen lezen dat er twee Fransen verantwoordelijk zijn geweest voor het ontwerpen van het Paleis van Baron Empain. Het is op zich echter niet heel erg vreemd dat er Europeanen zijn ingeschakeld om dit bouwwerk hier neer te zetten. Dit bouwwerk werd hier namelijk immers ook gebouwd in opdracht van een Europeaan. Het Paleis van Baron Empain is hier namelijk gebouwd voor / door de Belgische Édouard Empain, wat een welvarende en invloedrijke man was. Zoals je kan zien is de achternaam van Édouard Empain trouwens ook verwerkt in de naam van het Paleis van Baron Empain. Dit is dan ook de achterliggende reden wanneer het gaat over hoe dit bouwwerk aan zijn naam komt. Édouard Empain was overigens in zijn leven veel werkzaam in Frankrijk ondanks dat hij oorspronkelijk Belgisch was. Vandaar dat er waarschijnlijk ook Franse architecten zijn ingeschakeld voor de bouw van het Paleis van Baron Empain. Édouard Empain had hier namelijk al vele connecties door zijn werk. Op deze manier is het dus zo gelopen dat he Paleis van Baron Empain is ontworpen door Fransen. Ondanks dat het Paleis van Baron Empain werd gebouwd in opdracht van Édouard Empain verbleef hij hier zelf maar een korte tijd. Dit kwam onder andere door het feit dat dit bouwwerk pas aan het einde van zijn leven klaar was. Édouard Empain was namelijk geboren in het jaar 1852 en is uiteindelijk overleden in 1929. Nadat Édouard Empain in het jaar 1929 overleed kwam het Paleis van Baron Empain overigens in het bezit van zijn nabestaanden die hier ook nog een tijd verbleven. Uiteindelijk bleef het Paleis van Baron Empain dus nog een tijdje in het bezit van de familie van Édouard Empain, ondanks dat hij hier zelf niet al te veel van heeft kunnen genieten. Na een tijdje verkochten deze nabestaanden van Édouard Empain dit bouwwerk echter in het jaar 1957. Vervolgens kwam dit pand dus in handen van nieuwe eigenaren. Dit was echter niet al te best voor het Paleis van Baron Empain. Dit betekende namelijk dat dit bouwwerk de komende jaren aardig verwaarloosd werd, waardoor de staat waarin het Paleis van Baron verkeerde hard achteruit ging. Vervolgens werd dit pand echter (gelukkig) in het jaar 2005 gekocht door de Egyptische overheid, die vervolgens besloten om dit bouwwerk te gaan herstellen. Hierdoor keerde dit bouwwerk dus weer terug naar zijn oude glorietijden. Het Paleis van Baron Empain werd overigens ook uitgeroepen tot Nationaal monument nadat de overheid dit pand aanschafte in het jaar 2005. Vervolgens begon dit pand ook weer een doel te krijgen nadat de Egyptische overheid dit bouwwerk had aangeschaft. Het werd namelijk al snel duidelijk dat de Egyptische overheid plannen had om dit pand in ieder geval cultureel gezien een rol te gaan geven. Er zijn dan ook plannen om dit bouwwerk te gebruiken als internationaal kunst / cultuurcentrum. Vervolgens zijn er in  de afgelopen jaren meerdere plannen gemaakt en in werking gezet om dit ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Het moet echter nog gaan blijken hoe dit bouwwerk in de toekomst ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Sinds de Egyptische overheid het Paleis van Baron Empain heeft aangeschaft is het trouwen ook weer goed mogelijk om dit bouwwerk te gaan bezoeken. Hiervoor was dit namelijk niet echt mogelijk. Vandaar dat het dus ook maar goed is dat dit bouwwerk sinds 2005 in handen is van de Egyptische overheid!

 

 

Moskee van al-Aqmar

Ook de Moskee van al-Aqmar is een bezienswaardigheid die je bij de Egyptische stad genaamd Caïro terug kan vinden. Dit is namelijk een erg bijzonder bouwwerk! Vandaar dat het dus ook zeker de moeite waard kan zijn om deze moskee eens te bezoeken wanneer je in of rondom de stad Caïro bent en hier de mogelijkheden toe hebt. Over het algemeen is dit namelijk een erg leuke en bijzondere herinnering die je nog lang bij blijft staan. Persoonlijk kan ik je daarom dus ook zeker aanraden om de Moskee van al-Aqmar te bezoeken wanneer dit je leuk en interessant lijkt! Ik wil je nu overigens graag meer gaan vertellen over deze moskee. Wanneer je wel meer over de al-Aqmar moskee te weten zou willen komen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen. Hieronder kan je immers dus veel meer informatie over deze moskee vinden. Vandaar dat het dus zeker de moeite waard is om verder te lezen wanneer je wel meer over de moskee van al-Aqmar die in de stad Caïro te vinden is zou willen weten.

Eerst wil ik je trouwens graag vertellen dat de Moskee van al-Aqmar ook nog meerdere andere namen heeft. Deze moskee gaat dus niet alleen maar als de Moskee van al-Aqmar door het leven. Deze moskee wordt namelijk ook wel de Grijze Moskee of de Jami’al-Aqmar Moskee genoemd. Er zijn dus meerdere verschillende manieren waarop er naar deze moskee wordt verwezen. Dit is goed om te weten, zeker wanneer je mogelijk echt van plan bent om deze moskee ook daadwerkelijk te gaan bezoeken! Op deze manier kan je namelijk bijvoorbeeld enige verwarring voorkomen. Soms kan het immers aardig verwarrend zijn dat deze moskee zoveel verschillende namen heeft. Daarom hoop ik dus ook dat ik dit nu heb kunnen ophelderen. Er zijn namelijk dus in totaal 3 verschillende namen waarop er naar deze moskee kan worden verwezen. Dit is zeker iets waar je rekening mee moet houden wanneer je deze moskee bijvoorbeeld wil gaan bezoeken. Sommige mensen kennen deze moskee hierdoor namelijk onder een andere naam dan andere mensen. Het is overigens wel zo dat er over het algemeen gewoon naar deze moskee wordt verwezen als de Moskee van al-Aqmar. Dit is dus de meest populaire naam van deze moskee. Vandaar dat ik er ook voor heb gekozen om voornamelijk op deze manier naar deze moskee te verwijzen in dit artikel. Dit is immers de meest gebruikte naam voor deze moskee, en is daardoor dus bij de grootste groep mensen bekend. De meeste mensen in Caïro zelf verwijzen dan ook naar deze moskee als de Moskee al-Aqmar moskee. De naam van de al-Aqmar moskee betekent overigens iets van “de maanverlichte moskee” wanneer je dit naar het Nederlands zou vertalen.

Een van de redenen dat de Moskee van al-Aqmar zo’n bijzondere moskee is komt trouwens door de materialen die (aanvankelijk) gebruikt zijn bij de bouw van deze moskee. Dit is namelijk de aller oudste moskeeën van geheel Egypte die gemaakt is van natuurstenen. Dit maakt deze moskee dus erg uniek en bijzonder ten opzichte van alle andere moskeeën die in Egypte te vinden zijn. Dit kan dan ook een reden zijn om de al-Aqmar moskee ook daadwerkelijk te gaan bezoeken. Hierin onderscheid deze moskee zich namelijk dus van eigenlijk elke andere moskee die in de stad Caïro te vinden zijn. Aangezien de al-Aqmar moskee de aller oudste Egyptische moskee van natuurstenen is bestaat deze moskee trouwens sowieso al een aardig lange periode. De bouw van deze moskee werd namelijk al afgerond in het jaar 1125. Inmiddels staat deze moskee hier dus al zeer lang. De al-Aqmar moskee bestaat namelijk dus al iets van 9 eeuwen! Vandaar dat de al-Aqmar dus echt al een ontzettend oud bouwwerk is. Dit maakt deze moskee ook zonder twijfel erg bijzonder ongeacht of deze moskee van natuursteen gemaakt is of niet. Elk gebouw dat zo lang kan overleven is namelijk erg indrukwekkend. Ondanks stad deze moskee al in het jaar 1125 af was is er door de jaren heen trouwens nog wel het een en ander veranderd aan deze moskee. Verder is deze moskee ook nog meerdere malen gerestaureerd. Verder zijn er ook nog een aantal nieuwe delen aan deze moskee gebouwd door de jaren heen. De al-Aqmar moskee verkeert dus niet meer helemaal in zijn originele staat. Zo is er bijvoorbeeld in het jaar 1397 nog een nieuwe minaret gebouwd aan de al-Aqmar moskee. Dit gebeurde overigens in opdracht van Amir Yalbugha al-Salimi die destijds de macht had over de stad Caïro van destijds. Deze moskee werd verder overigens ook nog eens gerenoveerd in de 19e eeuw onder het bewind van van Mohammed Ali Pasha, die zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen erg belangrijk is geweest voor de ontwikkeling van de stad Caïro tot de huidige staat waarin deze stad verkeert. Dit geldt dus ook voor het instant houden van bepaalde belangrijke gebouwen van deze stad. De al-Aqmar moskee is hier namelijk een erg goed voorbeeld van!

De moskee van al-Aqmar staat trouwens voornamelijk bekend om de zeer indrukwekkende gevel die deze moskee heeft. Deze is namelijk heel erg mooi versierd. Vandaar dat dit ook vele mensen aantrekt, aangezien ze deze gevel wel eens in het echt zouden willen zien. Deze gevel wordt overigens ook wel de façade van deze moskee genoemd. Wanneer er wordt gesproken over een zeer belangrijke en indrukwekkende gevel wordt zo’n gevel namelijk meestal een façade genoemd. Dit is ook het geval bij de al-Aqmar moskee. Ik wil je overigens dus in ieder geval aanraden om deze façade  te gaan bekijken wanneer je de al-Aqmar moskee gaat bezoeken!

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is de moskee van al-Aqmar een bouwwerk dat al aardig oud is. Dit bouwwerk bevindt zich dan ook op een zeer historische straat. Je kan de al-Aqmar moskee namelijk vinden in het noorden van de Muizz straat die te vinden is in Caïro. Deze straat staat trouwens ook wel bekend als de Al Moez Ldin Allah Al Fatimi straat. Aangezien dit een nogal lange naam is ga ik in dit artikel echter vanaf nu alleen nog maar naar deze straat verwijzen als de Muizz straat. De Muizz straat is trouwens een staat die ongeveer iets van 1 kilometer lang is. Wanneer je in Caïro bent wil ik je trouwens sowieso aanraden om even langs deze straat te gaan. Buiten de al-Aqmar moskee zijn er namelijk nog veel meer bijzondere en historische bouwwerken te vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Vandaar dat het dus ook zeker de moeite waard kan zijn om de Muizz straat te gaan bezoeken wanneer je in Caïro bent!

 

De beste manier om naar Caïro af te reizen

Er zijn een hele hoop verschillende manieren om naar Caïro af te reizen. Wanneer je naar deze stad wil afreizen heb je dus een aantal verschillende opties. Welke opties je allemaal hebt wanneer je naar Caïro wil  gaan reizen zijn overigens zeer afhankelijk van de vertreklocatie vanaf waar je naar Caïro toe wil reizen. Wanneer je vanuit bijvoorbeeld Nederland of België naar Caïro wil afreizen heb je bijvoorbeeld niet ontzettend veel verschillende opties aangezien deze landen allebei erg ver van Caïro verwijderd liggen. Hierdoor kan je dus ook eigenlijk alleen maar vervoersmiddelen gebruiken die bedoeld zijn om erg lange afstanden af te leggen wanneer je vanuit België of Nederland naar de stad Caïro die in Egypte te vinden is wil afreizen! Vandaar dat je dus ook niet ontzettend veel verschillende opties hebt wanneer je dus bijvoorbeeld vanuit de meeste delen van Europa naar Caïro wil gaan afreizen. Toch zijn er echter nog wel meerdere verschillende opties / mogelijkheden wanneer je bijvoorbeeld vanuit Nederland of België naar Caïro wil gaan reizen. Al deze verschillende opties en mogelijkheden hebben overigens allemaal zo hun eigen voor én nadelen. Vandaar dat het soms dus ook nog best eens lastig kan zijn om te kiezen wat (voor jouw persoonlijke situatie) de aller beste manier is om naar Caïro af te reizen. Daarom wil ik je nu dus ook zo goed mogelijk proberen te helpen met het bepalen hoe jij het beste naar Caïro af kan reizen (vanuit bijvoorbeeld België of Nederland) wanneer je erin geïnteresseerd bent om deze stad eens te bezoeken! Wanneer je hier wel meer over te weten wil komen zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was.

Wanneer je naar Caïro wil afreizen kan je dit overigens onder andere met de boot doen. Zo is het dus bijvoorbeeld mogelijk om naar deze stad toe te reizen met een cruiseschip. Op deze manier kan je dus onder zeer luxueuze omstandigheden naar Caïro afreizen door middel van een boot. Dit is echter zeker niet de aller snelste manier om naar deze stad af te reizen vanuit Europa. Het duurt dan ook erg lang om vanuit Nederland of België naar Caïro te varen. Wanneer je snel vanuit Europa naar Caïro wil afreizen is de boot dus niet het vervoersmiddel dat je het beste kan gebruiken. Toch is dit wel een goede optie om (vanuit Europa) naar Caïro af te reizen. De boot is namelijk een vervoersmiddel dat je erg goed kan gebruiken om lange afstanden af te leggen. Zeker wanneer dit bijvoorbeeld om een cruiseschip gaat! Op deze manier kan je namelijk zeer luxe varen, waardoor de boot dus een enorm fijn vervoersmiddel wordt om te gebruiken om (vanuit Europa) af te reizen naar de Egyptische stad genaamd Caïro. Vandaar dat de boot dus ook zeker een goede optie kan zijn wanneer je opzoek bent naar een vervoersmiddel dat je goed kan gebruiken om naar Caïro af te reizen! Hier komen namelijk meerdere voordelen bij kijken die veel mensen erg kunnen waarderen. Dit vervoersmiddel is echter niet voor iedereen de ideale manier om af te reizen naar Caïro. Zo is de boot bijvoorbeeld een vervoersmiddel dat niet al te snel is zoals je net al hebt kunnen lezen. Vandaar dat je dus ook rustig meerdere dagen onderweg bent wanneer je door middel van een boot vanuit bijvoorbeeld Nederland of België naar Caïro af gaat reizen. Dit is uiteraard zeker niet ideaal. Wanneer je besluit om naar Caïro af te reizen wil je deze stad namelijk over het algemeen in principe gewoon zo snel mogelijk bereiken. Het kan trouwens ook redelijk prijzig zijn om met een boot vanaf een verafgelegen bestemming naar de stad Caïro toe te varen. De prijs die je hiervoor moet betalen is overigens ook afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo heeft bijvoorbeeld de afstand die je tijdens een bootreis aflegt veel te maken met de prijs die je hiervoor moet betalen. Het kost namelijk uiteraard meer geld om een boot een lange afstand te laten varen wanneer je dit vergelijkt met het varen van een korte afstand. Dit kost immers onder andere meer brandstof(kosten) en meer personeelskosten. Vandaar dat het dus ook erg logisch is dat je over het algemeen meer betaalt voor een bootreis waarbij je een lange afstand aflegt, dan dat je moet betalen wanneer je een korte afstand aflegt met de boot. De gene / de onderneming die dit soort bootreizen aanbiedt rekent hogere kosten namelijk in principe gewoon door aan de consumenten die gebruik willen maken van deze bootreizen die worden aangeboden. Verder is het ook afhankelijk van met wat voor soort boot je naar deze stad gaat varen hoeveel je hier uiteindelijk voor dient te varen. Hoeveel je uiteindelijk moet betalen voor een bootreis naar de stad Caïro is dus van vele factoren afhankelijk, maar het is in ieder geval zo dat dit vaak bijvoorbeeld duurder is dan het vliegen naar deze stad! Hier moet je dan ook zeker rekening mee houden wanneer je overweegt om naar Caïro toe te gaan varen.

Het is trouwens ook mogelijk om vanuit Europa (bijvoorbeeld Nederland of België) naar de stad Caïro af te reizen met de auto. Dit is echter wel een enorm lange reis. Toch is het wel mogelijk om dit te doen. Wanneer je dit wil doen moet je overigens wel ook gebruik maken van een boot. Aangezien Caïro in Afrika ligt en België en Nederland zich in Europa bevinden zit er namelijk water tussen deze twee plekken. Je hebt dus een boot nodig waar je met een auto op kan om dit water te overbruggen. Anders is het namelijk onmogelijk om deze stad met de auto te bereiken vanuit een bestemming in Europa. Het aller grootste deel van de reis vanuit Nederland of België naar Caïro kan je echter wel gewoon met de auto afleggen! In principe kna je namelijk bijvoorbeeld gewoon naar Zuid-Spanje rijden met de auto vanuit Nederland of België, waar je vervolgens over kan varen naar het Noorden van Afrika (met een boot waar auto’s op kunnen). Wanneer je eenmaal in Afrika bent aangekomen kan je vervolgens je reis met de auto weer hervatten. Op deze manier is het dus mogelijk om met een (eigen)  auto vanuit Nederland en / of België af te reizen naar de Egyptische stad genaamd Caïro. Ondanks dat dit vaak een proces is dat erg lang duurt zijn er echter zeker ook voordelen die komen kijken bij het afreizen naar de Egyptische stad Caïro door middel van de auto. Zo is dit bijvoorbeeld voor de meeste mensen die in Nederland of België wonen een zeer toegankelijke manier om af te reizen naar de stad die Caïro wordt genoemd. De meeste mensen die in Nederland of België wonen hebben namelijk wel een eigen auto, of ten minste op een manier toegang tot een auto. Daarom is dit voor de meeste mensen dus ook een toegankelijke manier om naar deze stad toe te reizen. Vandaar dat dit dus ook een echte serieuze optie kan zijn om naar deze stad af te kunnen reizen.

Wanneer je een eigen auto hebt kan je trouwens ook vaak relatief goedkoop (met meerdere mensen) afreizen naar Caïro. Je bent dan namelijk voornamelijk kosten kwijt voor brandstof. Dit kan in totaal trouwens nog wel redelijk oplopen wanneer je helemaal vanuit Nederland of België naar Caïro toe gaat rijden. Dit zijn namelijk vele kilometers. Vandaar dat je uiteindelijk dus toch nog een redelijk hoog bedrag aan brandstofkosten kwijt bent wanneer helemaal vanuit België of Nederland naar de Egyptische stad Caïro toe gaat rijden. Zeker wanneer je in een auto rijdt die niet al te zuinig rijd, en / of rijdt in een auto die op erg dure brandstof rijdt gaat gebruiken om helemaal naar de Egyptische stad Caïro toe te rijden vanuit België of Nederland. Toch valt deze prijs toch nog wel heel erg mee wanneer je dit vergelijkt met de prijs van een doorsnee vliegticket naar Caïro vanaf een vliegveld in Nederland of België. Zeker wanneer je tegelijkertijd met meerdere mensen in de auto naar Caïro toe rijdt. De brandstofkosten worden hier namelijk bijvoorbeeld niet heel veel hoger door. Je kan deze kosten dan echter wel over meerdere mensen verdelen. Hierdoor kan het dus uitzonderlijk voordelig zijn om in een keer met meerdere mensen tegelijkertijd in een auto naar Caïro toe te rijden wanneer je deze stad wil gaan bezoeken! Het is dus zeker voornamelijk voordelig om naar Caïro toe te gaan met de auto wanneer je dit met meerdere mensen tegelijkertijd doet. Zoals je net ook al hebt kunnen lezen is het trouwens nodig dat je gebruik maakt van een boot wanneer je met de auto vanuit Europa (of een ander continent) met de auto naar Caïro wil toe reizen. Hier moet je dus ook nog geld voor betalen wanneer je met de auto naar deze stad wil gaan afreizen! Dit is dus ook nog een kostenpost waar je rekening mee moet houden wanneer je met de auto wil afreizen naar Caïro vanuit Europa. Hoeveel je hiervoor moet betalen is overigens afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Dit is bijvoorbeeld onder andere afhankelijk van wat voor soort auto je precies mee wil nemen op deze boot. Wanneer je deze boot op wil met een busje kost dit namelijk vaak meer geld dan wanneer je deze boot op wil met een “normale” personenauto. Verder is dit ook nog eens afhankelijk vanaf waar je de boot pakt, en waar in Afrika je precies heen vaart. De afstand die je met de bood aflegt heeft dus ook nog invloed op hoeveel je voor deze bootreis met de auto je uiteindelijk moet gaan betalen. Op deze manier ben je dus ook nog geld kwijt wanneer je naar de stad Caïro toe gaat varen op een boot waarbij je een auto meeneemt. Dit kost overigens vaak wel meer dan 100 euro. Het kan dus aardig wat geld kosten om met een auto op een boot naar Afrika af te kunnen reizen. Meestal zijn deze kosten voor een boot overtocht plus de brandstof kosten die je kwijt bent wanneer je naar Caïro toe gaat rijden met de auto vaak nog een stuk lager dan het bedrag dat je kwijt zou zijn wanneer je naar Caïro toe gaat vliegen wanneer je deze stad vanuit Europa probeert te bereiken. Vandaar dat je vaak dus toch wel (veel) geld kan besparen wanneer je met de auto naar de stad Caïro af gaat reizen. Dit is dan ook voor vele mensen een erg belangrijke reden om ook daadwerkelijk met de auto naar deze stad af te reizen wanneer ze deze stad uiteindelijk echt met de auto gaan bezoeken. Verder is het trouwens ook zo dat je vaak (relatief gezien) erg veel spullen mee kan nemen naar Caïro wanneer je naar deze stad toegaat met de auto. Zeker wanneer je dit bijvoorbeeld vergelijkt met de hoeveelheid spullen die je mee kan nemen wanneer je bijvoorbeeld naar deze stad gaat vliegen. Kortom, er zijn zeker meerdere voordelen die komen kijken bij het afreizen naar Caïro met de auto, waardoor dit dus ook zeker een goede optie kan zijn wanneer je daadwerkelijk naar deze stad wil gaan afreizen.

Er zijn verder (natuurlijk) ook meerdere nadelen die komen kijken bij het afreizen naar Caïro met een auto. Hier moet je ook zeker weten rekening mee houden. Zo duurt dit bijvoorbeeld erg lang zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen. Je moet namelijk meerdere duizenden kilometer rijden wanneer je vanuit Nederland of België naar Caïro toe wil rijden. Je bent dus sowieso meerdere dagen onderweg wanneer je vanuit België of Nederland naar de Egyptische stad Caïro wil toe reizen met de auto. Verder is dit niet een enorm comfortabele reis. Het is namelijk niet zo prettig om voor zulke lange tijden in de auto te zitten. Hier moet je dus ook wel goed tegen kunnen wanneer je met de auto naar Caïro toe wil reizen. Je moet dan namelijk dus in totaal zeer lang in de auto zitten. Een ander nadeel van het afreizen naar Caïro met de auto is trouwens dat je dan redelijk gemakkelijk vertraging op kan lopen tijdens je reis. Zo is het bijvoorbeeld redelijk gebruikelijk om tijdens je reis naar Caïro met de auto onderweg (ten miste één keer) in de file te komen staan. Dit kan enorm vervelend zijn van het afreizen naar Caïro met de auto! Het feit dat je gemakkelijk vertraging op kan lopen wanneer je met de auto naar Caïro afreist is dan ook zeker een (groot) nadeel van het afreizen naar deze stad op deze manier. Niemand houdt er namelijk van om vertraging op te lopen. Dit is dan daarom ook iets waar je rekening mee moet houden en waar je jezelf op moet voorbereiden wanneer je met de auto naar de Egyptische stad wil afreizen! Op deze manier is het namelijk minder vervelend  wanneer je daadwerkelijk te maken krijgt met vertragingen wanneer je met de auto afreist naar Caïro. Wanneer je naar Caïro toe wil gaan met de auto moet je trouwens natuurlijk wel beschikken over een (geldig) rijbewijs, of met iemand samen reizen die een geldig rijbewijs heeft en dus gewoon auto mag rijden. Wanneer je niet in een situatie zit waarin dit mogelijk is kan je namelijk eigenlijk dus niet echt naar de stad Caïro afreizen met de auto. Hier moet je uiteraard ook rekening mee houden wanneer je (voornamelijk) door middel van de auto naar Caïro toe wil reizen.

Verder is het overigens ook goed mogelijk om door middel van het vliegtuig af te reizen naar Caïro. Dit is trouwens ook een zeer goede optie wanneer je vanuit Europa naar deze stad wil afreizen. Sterker nog, het is waarschijnlijk (in de meeste situaties) zelfs de aller beste manier / mogelijkheid om naar Caïro af te reizen met het vliegtuig! Zeker wanneer je deze stad vanuit Europa wil gaan bezoeken. Vliegen is namelijk op de dag van vandaag over het algemeen redelijk voordelig, en verder is het vliegtuig ook nog eens een zeer goede manier om in een korte periode enorm grote afstanden af te leggen. Vandaar dat het vliegtuig dus een zeer geschikt vervoersmiddel is om te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld vanuit Europa wil afreizen naar Caïro. Zeker aangezien het vliegtuig tegenwoordig ook is uitgegroeid tot een vervoersmiddel dat bereikbaar is voor vele mensen. Zo zijn er tegenwoordig bijvoorbeeld vele vliegvelden. Hierdoor wonen de meeste mensen wel redelijk in de buurt van een vliegveld. Hierdoor is het dus ook zeker een erg goede mogelijkheid om naar Caïro toe te vliegen wanneer je deze stad wil gaan bezoeken. Veel mensen kiezen er dan dus ook voor om naar deze stad af te reizen door middel van het vliegtuig. Zeker wanneer ze vanuit Europa naar deze stad willen gaan! Dit is namelijk voor de meeste mensen de meest bereikbare manier om binnen een korte tijd een grote afstand af te leggen. Verder is vliegen ook (zeker tegenwoordig) een redelijk goedkope manier om te reizen. Verder vinden de meeste mensen het niet al te vervelend om te vliegen. Dit geldt overigens zeker niet voor iedereen, aangezien er ook mensen zijn die (grote) vliegangst hebben. Als dit ook voor jou geldt is het vliegen naar Caïro dan ook waarschijnlijk niet de aller beste optie. Toch is het over het algemeen voor de  wel echt zeer voordelig om met het vliegtuig naar Caïro toe te reizen.

Vandaar dat het overgrote deel van alle mensen die naar de Egyptische stad Caïro afreizen vanaf een plek die ver verwijderd ligt van deze stad ervoor kiezen om het vliegtuig te gebruiken. Dit is natuurlijk niet zo gek, aangezien het vliegtuig een vervoersmiddel is met vele voordelen zoals je net al hebt kunnen lezen. Persoonlijk kan ik je daarom ook zeker aanraden om ook het vliegtuig te gebruiken wanneer je naar de stad Caïro wil afreizen vanaf een plek die ver van deze stad vandaag ligt! Wanneer je inderdaad van plan bent om dit te doen wil ik je overigens zeker aanraden om snel verder te lezen. Je kan verder in dit artikel namelijk veel meer informatie vinden over hoe en waar je het aller beste voordelige vliegtickets kan vinden en aanschaffen. Deze informatie kan je dus zeer goed gebruiken wanneer je inderdaad daadwerkelijk ooit naar de stad Caïro wil gaan afreizen door middel van het vliegtuig! Zo kan je deze informatie bijvoorbeeld als het goed is gebruiken om (veel) geld te besparen wanneer je een vliegticket wil gaan boeken voor een vlucht naar Caïro. Verder kan je deze informatie waarschijnlijk ook gebruiken om veel tijd te besparen! Kortom, het is dus zeker de moeite waard om de onderstaande informatie even door te lezen wanneer je inderdaad mogelijk wel ooit eens naar Caïro zou willen afreizen met het vliegtuig.

 

Voordeligste manier om vliegtickets aan te schaffen voor een vlucht naar Caïro

Er zijn een aantal verschillende plekken en manieren waar je een vliegticket kan aanschaffen voor een vlucht naar Caïro. Deze manieren zijn echter niet allemaal even voordelig. Er zitten namelijk een aantal (grote) verschillen tussen alle opties die je hebt wanneer je een vliegticket wil gaan aanschaffen voor een vlucht naar de Egyptische stad Caïro. Daarom is het dus ook prettig om te weten waar en hoe je het aller voordeligste vliegtickets kan aanschaffen voor een vlucht die naar Caïro gaat. Dit is immers dus aardig lastig te achterhalen, terwijl hier wel echt zeer veel verschil tussen kan zitten. Zo kan je bijvoorbeeld veel geld besparen door vliegtickets voor een vlucht naar Caïro aan te schaffen bij een voordelige aanbieder van dit soort vluchten. Verder kunnen hier ook nog een hoop andere voordelen bij komen kijken.

Daarom wil ik je nu dus ook gaan helpen bij het vinden van de beste manier en plek om vliegtickets aan te schaffen voor een vlucht naar Caïro. Er zijn namelijk ook zeer veel mensen die graag zouden willen weten hoe je dit het beste kan doen. Omdat Caïro zo’n bijzondere en indrukwekkende stad is zijn er namelijk veel mensen die graag (onder zo voordelig mogelijke omstandigheden) naar Caïro toe zouden willen  vliegen. Zeker aangezien vliegen zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen in principe de aller beste manier is om naar Caïro af te reizen! Vandaar dat ik je nu dus ook graag zo goed mogelijk wil gaan proberen te helpen bij het vinden van de aller beste / voordeligste plek om vliegtickets aan te schaffen voor een vlucht die naar Caïro gaat. Wanneer je hier meer over te weten wil komen wil je daarom dus ook zeker aanraden om snel verder te lezen zodat je meer te weten kan komen over waar je het beste / voordeligste vliegticket kan boeken voor een vlucht naar de stad die tegenwoordig bekendstaat als Caïro!

Zoals je net al hebt kunnen lezen zijn er (tegenwoordig) ontzettend veel verschillende plekken waar je een vliegticket kan kopen voor een vlucht die naar Caïro gaat. Dit is erg prettig, aangezien je hierdoor erg veel verschillende opties hebt wanneer je een vliegticket naar Caïro wil gaan boeken. Hierdoor is het echter ook heel erg lastig geworden om de aller voordeligste plek te vinden om vliegtickets te boeken voor een vlucht die naar Caïro gaat. Daarom wil ik je dus ook aanraden om naar www.tix.nl te gaan wanneer je een vliegticket wil boeken voor een vlucht naar de Egyptische hoofdstad die Caïro heet! Op deze website kan je namelijk zeer gemakkelijk binnen slechts enkele tellen vliegtickets (voor vluchten naar Caïro) van een hele hoop verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijken. Vervolgens kan je deze vliegtickets sorteren op de (laagste) prijs. Hierdoor kan je www.tix.nl dus zeer goed gebruiken om erg snel de aller goedkoopste / voordeligste vliegtuigtickets te vinden (voor vluchten die naar de Internationale luchthaven van Caïro, wat het officiële vliegveld is van de stad Caïro). Vandaar dat ik het persoonlijk dus ook zeker kan aanraden om deze website te gebruiken wanneer je graag vliegtickets wil boeken voor een vlucht die naar Caïro gaat! Door middel van Tix kan je namelijk enorm snel, gemakkelijk en overzichtelijk zeer voordelige vliegtickets boeken voor een vlucht naar Caïro. In principe moet iedereen dan ook wel instaat zijn om door middel van Tix voordelige vliegtickets te bemachtigen. Zelfs wanneer je atechnisch bent en niet al te veel verstand het van technologie!  Daarom is het dus ook zeker de moeite waard om door middel van www.tix.nl vliegtickets te boeken voor een vlucht naar Caïro wanneer je graag naar deze stad toe zou willen vliegen. Hier zijn namelijk enorm veel voordelen aan verbonden. Op deze manier kan je immers dus door verschillende redenen zeer voordelig vliegtickets boeken.

Vandaar dat ik je dus ook zeker wil aanraden om (snel) een kijkje te nemen op www.tix.nl wanneer je graag erg voordelige vliegtickets zou willen boeken voor een vlucht naar de Egyptische hoofdstad genaamd Caïro! Via deze website kan je dit soort vliegtickets namelijk dus onder zeer voordelige omstandigheden boeken. Daarom is het dus ook zeker de tijd en moeite waard om vliegticket te boeken voor een vlucht naar Caïro door middel van Tix wanneer je graag naar deze stad toe zou willen vliegen tegen een voordelig tarief. Persoonlijk kan ik je dan dus 100% aanraden om dit ook daadwerkelijk te doen wanneer je echt naar Caïro wil reizen met het vliegtuig! Hier heb je namelijk echt zeer veel profijt van, aangezien je op deze manier erg voordelig een vliegreis kan maken naar deze stad.

 

Tot slot

Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over de stad genaamd Caïro die in Egypte te vinden is. Hopelijk kon je deze informatie trouwens gemakkelijk begrijpen! Verder hoop ik ook dat je het leuk vond om de informatie die in dit artikel staat te lezen, en dat je hier mogelijk eventueel ook iets van geleerd hebt. Ik hoop dus onder andere ook dat je door het lezen van dit artikel meer te weten bent gekomen over de bijzondere en unieke stad genaamd Caïro. Caïro is namelijk een erg indrukwekkende stad die erg veel te bieden heeft. Daarom kan ik het je persoonlijk dus ook zeker aanraden om deze stad ten minste één keer in je leven te bezoeken wanneer je hier de mogelijkheden en middelen voor hebt! Vandaar dat ik dus ook hoop dat je inderdaad door het lezen van dit artikel te weten bent gekomen hoe je (het voordeligste) naar Caïro kan afreizen. Ik kan het je persoonlijk namelijk dus zeker aanraden om Caïro eens te gaan bezoeken. Vandaar dat ik dus ook zeker hoop dat je door het lezen van dit artikel te weten bent gekomen wat de voordeligste manier is om naar deze stad af te reizen, en dat je hierdoor dus ook precies weet wat de beste manier om een reis naar Caïro aan te pakken! Uiteindelijk is het namelijk altijd prettig om onder voordelige omstandigheden te reizen, aangezien reizen nou niet echt bepaald goedkoop is.

Vond je het trouwens (om wat voor reden dan ook) vermakelijk en / of interessant om dit artikel over de stad Caïro te lezen? In dat geval wil ik je aanraden om ook eens mijn artikel over de stad New York te bekijken. Verder kan je eventueel ook (nog) mijn artikel over Kaapstad bekijken wanneer je genoten hebt van het artikel dat op deze pagina te vinden is. Mijn artikelen over New York en Kaapstad zijn namelijk zeer vergelijkbaar met het artikel dat op deze pagina te vinden is. Vandaar dat het dus ook zeer goed zou kunnen dat je zowel mijn artikel over New York én Kaapstad ook de moeite waard vindt wanneer je het leuk vond dit artikel over de Egyptische hoofdstad genaamd Caïro te lezen!

 

Caïro Mohammed Ali Moskee afbeelding
Op deze bovenstaande afbeelding kan je de Mohammed Ali Moskee zien die in de Egyptische hoofdstad Caïro te vinden is. Zoals je kan zien is dit een zeer bijzonder, indrukwekkend en uniek gebouw! Daarom is het dus ook zeker de moeite waard om dit bouwwerk te gaan bezoeken wanneer je in Caïro bent. Wanneer je meer over de Mohammed Ali Moskee te weten wil komen wil ik je overigens aanraden om het artikel dat op deze pagina te vinden is (nogmaals) door te lezen! In dit artikel kan je namelijk alles over de Mohammed Ali Moskee vinden. In dit artikel kan je overigens ook nog eens een hele hoop informatie vinden over een aantal andere bezienswaardigheden die in Caïro te vinden zijn. Verder kan je in dit artikel ook nog een hele hoop andere informatie over de stad Caïro vinden. Wanneer je dit artikel nog niet (volledig) hebt gelezen wil ik je dan dus ook zeker aanraden om dit wel nog te doen! Hierin staat namelijk dus onder andere een hoop nuttige en interessante informatie over het bijzondere bouwwerk dat op de bovenstaande afbeelding te zien is.
Reageren is niet mogelijk.